• Home
 • Disneyland Paris
More

  Disneyland Paris attracties voor gezinnen met jonge kinderen

  Regelmatig krijg ik de vraag vanaf welke leeftijd kinderen naar Disneyland Paris kunnen. Eigenlijk is er geen minimumleeftijd. Sommige attracties zijn zelfs voor hele jonge kinderen al toegankelijk. Al is het natuurlijk best een gedoe om met de allerkleinsten er naartoe te gaan. Het kan wel! Eén van de voordelen van Disneyland Paris is dat er veel attracties zijn voor gezinnen met jonge kinderen. Dus niet alleen de kindjes maar ook de ouders kunnen tegelijk in de attractie en deze is voor beiden even leuk. Vergelijk het maar met een Disney film, er zitten ook bepaalde scenes/grappen in die je alleen als volwassene begrijpt.

  Als je het attractieaanbod van Disneyland Parijs bekijkt snap ik dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom hieronder de attracties per Park die speciaal geschikt zijn voor gezinnen met jonge kinderen!

  Disneyland Park attracties

  Het Disneyland Park is het pretpark van Disneyland Paris met het roze kasteel. Het meest magische Park van de twee. Hier vind je de meeste attracties voor gezinnen met jonge kinderen, vooral in Fantasyland.

  Peter Pan’s Flight

  Dit is echt een magische attractie. Daarom staat er vrijwel altijd een hele lange rij. Een waarschuwing vooraf, het is wel een hele korte attractie. Binnen een minuut sta je weer buiten. Toch is deze zeker de moeite waard. In de attractie ga je aan boord van een vliegend piratenschip. Je vliegt ‘s nachts over de stad Londen, door de sterren naar Nooitgedachtland. Het is een soort Droomvlucht alleen dan van Peter Pan en veel korter.

  Alice’s Curious Labyrinth

  Dit is een doolhof in de stijl van de film Alice in Wonderland. Je hoort de muziek uit de film en kinderen kunnen zelfs door de kleine deurtjes. Het uiteindelijke doel is om het kasteel van de Hartenkoningin te vinden. Hier kan je met de trap naar boven en je hebt zo een mooi uitzicht over Fantasyland.

  Carousel van Lancelot

  Dit is een enorme draaimolen met paarden en koetsen. De paarden zijn tot in de kleinste details uitgewerkt. Ze bewegen op en neer, terwijl de molen ronddraait op klassieke Disney muziek. Doordat de paarden zo groot zijn kunnen ook volwassenen heel makkelijk mee. Het is met kleine kinderen verstandig om samen op één paard te gaan, hoewel er voor de allerkleinsten gordels verplicht zijn.

  It’s a Small World

  Carnaval Festival op z’n Disney’s. Op steeds hetzelfde muziekje vaar je langs allerlei scenes die een bepaald land moeten voorstellen. Je ziet (getekende) dieren en planten uit die gedeeltes en de bewoners hebben traditionele kleding aan.(Ja, bij ons zijn het tulpen, molens en klompen) Aan het eind komen alle wereldbewoners samen en dragen zij dezelfde kleding om aan te geven dat we allemaal gelijk zijn. Een attractie met een boodschap dus, al zullen kinderen waarschijnlijk alleen kijken naar de glitters.

  Sprookjesbootjes (Le Pays de Contes de Fées)

  Attractie met een moeilijke Franse naam. Maar eigenlijk zijn het sprookjesbootjes. Het is een attractie waarbij je in een boot langs scenes uit bekende sprookjes vaart, zoals De Kleine Zeemeermin, Belle en het Beest en Aladdin. Het is een rustige attractie in de openlucht. Dus houd daarom goed de weersverwachting in de gaten. Elke keer als ik erin ga regent het namelijk!

  Casey Jr

  Deze attractie zit naast de sprookjesbootjes. Dit is een kruising tussen een trein en een achtbaan. Eigenlijk een soort kinderachtbaan waar je als volwassene ook in past. De karretjes van deze attractie zijn in de vorm van wagons van de circustrein uit de Dombo film. Je kunt dus echt in een kooi zitten, als je dat leuk vindt.

  Dombo de Vliegende Olifant

  Dit is een echte Disney klassieker. Voor kleine kinderen misschien een beetje spannend maar zo leuk! Je stapt in een bak in de vorm van Dombo die vast zit aan een lange arm. De bakjes draaien rond en je kunt zelf bepalen hoe hoog je de olifant laat vliegen. Vanuit de lucht heb je een mooi uitzicht over het kasteel en de attracties in Fantasyland.

  Mickey’s Philharmagic

  Dit is de nieuwste attractie van Disneyland Paris, verstopt in Discoveryland achter HyperSpace Mountain. Dit is een vrolijke 4D film vol Disney figuren en bekende liedjes. Absoluut een aanrader voor kleine kinderen en een perfect moment om je voeten wat rust te geven.

  Stoomtrein

  Deze attractie is op het moment van schrijven gesloten maar zal hopelijk voor het eind van het jaar weer opengaan voor publiek. In deze attractie maak je een ritje rond het Disneyland Park in een stoomtrein. De trein stopt op een aantal plekken, waar je uit kunt stappen, of je blijft lekker zitten voor een volledige ronde.

  Kinderattracties in het Walt Disney Studios Park

  Het Walt Disney Studios Park heeft qua attractieaanbod minder keus dan het Disneyland Park. Toch zijn er ook hier een aantal attracties voor jonge kinderen.

  Flying Carpets over Agrabah

  Deze attractie is vrijwel identiek aan de Dombo attractie in het Disneyland Park. Alleen zit je hier niet op de rug van een olifant maar op een vliegend tapijt dat zachtjes heen en weer schommelt.

  Ratatouille the Adventure

  Dit is zo’n leuke attractie, ik ben fan! Je neemt plaats in een ratmobiel (Disney rat, dus heel schattig) en je maakt een wilde tocht door het restaurant uit de film Ratatouille. Natuurlijk word je al snel ontdekt en doen ze er alles aan om je te vangen. Het is een 4D rit met allerlei spannende effecten.

  Cars Quatre Roues Rallye

  Cars Quatre Roues Rallye is de enige attractie die ik volwassenen zou afraden. De kleine karretjes zitten namelijk behoorlijk oncomfortabel. Voor kinderen is deze wel ontzettend leuk. Je zit in een auto in de stijl van de film Cars en deze gaan alle kanten op, op een draaiend platform.

  Slinky Dog ZigZag Spin

  Slink Dog is een figuur uit de film Toy Story. Het is een teckel waarvan het lijfje een grote metalen veer is. In deze attractie loopt Slinky rondjes achter zijn staart aan en de bezoeker zit op zijn rug. Het is een ouderwetse rupsbaan zoals je die misschien kent van de kermis alleen dan in een Disney jasje.

  Studio Tram Tour behind the Magic

  De Studio Tram Tour is niet zozeer een kinderattractie maar wel eentje waar zij ook in mogen. Er zit 1 scene in waarbij het karretje in een aardbeving terechtkomt. Dit kan angstaanjagend zijn voor hele kleintjes. Verder is het een rustige rit langs items uit films en nagebouwde sets.

  Mickey and the Magician

  Deze show is nog tot september 2019 te zien in het Walt Disney Studios Park. Op de plek waar vroeger Animagique was. Mickey and the Magician is een vrolijke goochelshow vol bekende Disney figuren. Zeker een aanrader.

  Stitch Live

  Wat krijg je als je live kunt spreken met het ondeugende Disney figuur Stitch? Tijdens deze show kunnen kinderen Stitch al hun vragen stellen en hij geeft er op zijn eigen manier antwoord op.

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,236FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...