• Home
 • Disneyland Paris
More

  Disneyland Paris attracties met een Fastpass

  Ga je naar een pretpark, dan weet je dat in de rij staan erbij hoort. In Disneyland Paris is dat niet anders. Tijdens het hoogseizoen betekent dat helaas wachtrijen van langer dan een uur. Niet heel magisch! Maar Disney zou Disney niet zijn als ze daar geen oplossing voor hebben: de Fastpass! De meest populaire Disneyland Paris attracties hebben zo’n Fastpass waarmee je legaal kunt voordringen.

  Wat is een Fastpass?

  Een Fastpass is een kaartje waarmee je tussen bepaalde tijden toegang krijgt tot een verkorte wachtrij. Je haalt het kaartje uit een kiosk bij de attractie door je entreekaartje te laten scannen. Per persoon krijg je maar 1 Fastpass per keer en je mag pas een nieuwe halen als je de oude hebt gebruikt.

  Wil je vaker gebruik maken van de Fastpass rij dan kan je ook voor een betaalde Fastpass kiezen. Met de Super en Ultimate Fastpassen hoef je niet te wachten op een bepaald tijdvak.

  • Super Fastpass: eenmalig toegang tot 3 geselecteerde attracties (keuze uit gezins- of sensationele attracties)
  • Ultimate Fastpass: eenmalig of zelfs onbeperkt toegang tot alle Fastpass attracties

  De normale Fastpass zit inbegrepen bij de entreekaartjes en is gratis. Voor de Super en Ultimate Fastpass moet je bijbetalen. De kosten hiervoor liggen tussen de €30 en €150. Kosten zijn afhankelijk van de tijd van het jaar (hoog-/laagseizoen), hoeveel attracties je wilt doen en of je eenmalig of onbeperkt toegang wilt. Zelf vind ik deze alleen de moeite waard als je maar 1 dag naar Disneyland Paris gaat en zoveel mogelijk wilt zien. Of als je tijdens het hoogseizoen gaat, bijvoorbeeld de laatste week van het jaar tussen Kerst en Oud&Nieuw.

  Welke Disneyland Paris attracties hebben een Fastpass?

  Niet alle attracties in Disneyland Paris hebben een Fastpass. Slechts bij 9 van de 50 attracties mag je legaal voordringen. Dit zijn vrijwel allemaal hele populaire attracties:

  • Big Thunder Mountain – Snelle achtbaan door verlaten mijnen
  • Peter Pan’s Flight – gezinsattractie waarbij je in je eigen piratenschip naar Nooitgedachtland zweeft
  • Star Tours: The adventure – 3D simulator door het Star Wars universum
  • HyperSpace Mountain – Intense achtbaan – met loopings – op muziek uit de Star Wars films
  • Indiana Jones and the Temple of Peril – Wilde achtbaan met verborgen looping
  • Buzz Lightyear Laser Blast – Schiet met je eigen laserpistool op aliens en verzamel zoveel mogelijk punten
  • Ratatouille the Adventure – In je eigen ratvoertuig ga je op een 3D avontuur samen met Remy en Emile
  • Rock n Rollercoaster – Een snelle achtbaan in het donker op de muziek van de band Aerosmith
  • The Twilight Zone Tower of Terror – Ervaar hoe het is als een lift verdiepingen naar beneden stort

  De Fastpass attracties zijn allemaal favoriet bij de bezoekers. Het ene deel, omdat ze geschikt zijn voor het hele gezin. Het andere deel, omdat ze thrillrides zijn. Hoewel Disney probeert om bij populaire attracties zoveel mogelijk de Fastpass toe te passen is dat bij sommigen helaas niet mogelijk.

  Populaire attracties zonder Fastpass

  Bij een aantal populaire attracties kan je helaas geen gebruik maken van de Fastpass en zit er niks anders op dan achteraan aan te sluiten. Eén van die attracties is Crush’s Coaster. Een populaire achtbaan in het Walt Disney Studios Park. Disneyland Paris heeft in het verleden meerdere testen gedaan met een Fastpass-rij voor deze attractie, maar deze is nooit succesvol gebleken door de lage capaciteit.

  Andere attracties waar er geen Fastpass beschikbaar zijn, vind je in Toy Story Playland. Ook dit zijn attracties met een lage capaciteit. Wanneer je hier een Fastpass-rij aan toevoegt loopt de “gewone” wachtrij vrijwel niet meer door.

  Zonder Fastpass in de attracties

  Heb je geen Fastpass weten te bemachtigen voor bijvoorbeeld Big Thunder Mountain of Ratatouille dan kan je natuurlijk wel in de normale wachtrij aansluiten. Houd er wel rekening mee dat deze een stuk langzamer zal gaan, omdat de Fastpass-mensen voorrang krijgen.

  Op rustige dagen is dit eigenlijk nooit een probleem. Als ik in november of januari ga dan haal ik alleen een Fastpass als ik meerdere malen achter elkaar in een attractie ga. Of als de Fastpass tijd binnen een aantal minuten is. Voor de rest sluit ik altijd in de normale rij aan.

  Wanneer het heel druk is kan je niet zonder de Fastpass. Zorg dan dat je er zo vroeg mogelijk eentje haalt voor jouw favoriet, want ze raken snel op. Ga je op een hele drukke dag? Overweeg dan zeker een betaalde Fastpass. De Disneyland Paris attracties met een Fastpass zijn zeker allemaal de moeite waard!

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  6,504FansLike
  19VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Rustige plekjes in het Disneyland Park

  Soms wil je in Disneyland Paris even aan de drukte ontsnappen. Om uit te rusten of om je eigen lunch/snacks te eten....

  Vier redenen waarom je beter naar een Disney World After Hours event kunt gaan!

  Walt Disney World heeft alweer een tijdje After Hours events. Tijdens zo'n event blijft het Park na sluitingstijd nog 3 uur langer...

  Lion King merchandise te koop in Disneyland Paris

  Wie van jullie heeft de nieuwe Leeuwenkoning film al gezien? Zelf ben ik er nog niet aan toegekomen maar ik hoor dat...

  Naar Duinrell: attracties, lekker eten en een duik in het nieuwe buitenzwembad!

  Gisteren waren wij een dag in Duinrell. Op uitnodiging van het Park zelf om als één van de eersten het nieuwe buitengedeelte...

  Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

  Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in mijn keuken. Want hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben? Heel...