• Home
 • Disneyland Paris

Disneyland Paris attracties met een Fastpass

Ga je naar een pretpark, dan weet je dat in de rij staan erbij hoort. In Disneyland Paris is dat niet anders. Tijdens het hoogseizoen betekent dat helaas wachtrijen van langer dan een uur. Niet heel magisch! Maar Disney zou Disney niet zijn als ze daar geen oplossing voor hebben: de Fastpass! De meest populaire Disneyland Paris attracties hebben zo’n Fastpass waarmee je legaal kunt voordringen.

Wat is een Fastpass?

Een Fastpass is een kaartje waarmee je tussen bepaalde tijden toegang krijgt tot een verkorte wachtrij. Je haalt het kaartje uit een kiosk bij de attractie door je entreekaartje te laten scannen. Per persoon krijg je maar 1 Fastpass per keer en je mag pas een nieuwe halen als je de oude hebt gebruikt.

Wil je vaker gebruik maken van de Fastpass rij dan kan je ook voor een betaalde Fastpass kiezen. Met de Super en Ultimate Fastpassen hoef je niet te wachten op een bepaald tijdvak.

 • Super Fastpass: eenmalig toegang tot 3 geselecteerde attracties (keuze uit gezins- of sensationele attracties)
 • Ultimate Fastpass: eenmalig of zelfs onbeperkt toegang tot alle Fastpass attracties

De normale Fastpass zit inbegrepen bij de entreekaartjes en is gratis. Voor de Super en Ultimate Fastpass moet je bijbetalen. De kosten hiervoor liggen tussen de €30 en €150. Kosten zijn afhankelijk van de tijd van het jaar (hoog-/laagseizoen), hoeveel attracties je wilt doen en of je eenmalig of onbeperkt toegang wilt. Zelf vind ik deze alleen de moeite waard als je maar 1 dag naar Disneyland Paris gaat en zoveel mogelijk wilt zien. Of als je tijdens het hoogseizoen gaat, bijvoorbeeld de laatste week van het jaar tussen Kerst en Oud&Nieuw.

Welke Disneyland Paris attracties hebben een Fastpass?

Niet alle attracties in Disneyland Paris hebben een Fastpass. Slechts bij 9 van de 50 attracties mag je legaal voordringen. Dit zijn vrijwel allemaal hele populaire attracties:

 • Big Thunder Mountain – Snelle achtbaan door verlaten mijnen
 • Peter Pan’s Flight – gezinsattractie waarbij je in je eigen piratenschip naar Nooitgedachtland zweeft
 • Star Tours: The adventure – 3D simulator door het Star Wars universum
 • HyperSpace Mountain – Intense achtbaan – met loopings – op muziek uit de Star Wars films
 • Indiana Jones and the Temple of Peril – Wilde achtbaan met verborgen looping
 • Buzz Lightyear Laser Blast – Schiet met je eigen laserpistool op aliens en verzamel zoveel mogelijk punten
 • Ratatouille the Adventure – In je eigen ratvoertuig ga je op een 3D avontuur samen met Remy en Emile
 • Rock n Rollercoaster – Een snelle achtbaan in het donker op de muziek van de band Aerosmith
 • The Twilight Zone Tower of Terror – Ervaar hoe het is als een lift verdiepingen naar beneden stort

De Fastpass attracties zijn allemaal favoriet bij de bezoekers. Het ene deel, omdat ze geschikt zijn voor het hele gezin. Het andere deel, omdat ze thrillrides zijn. Hoewel Disney probeert om bij populaire attracties zoveel mogelijk de Fastpass toe te passen is dat bij sommigen helaas niet mogelijk.

Populaire attracties zonder Fastpass

Bij een aantal populaire attracties kan je helaas geen gebruik maken van de Fastpass en zit er niks anders op dan achteraan aan te sluiten. Eén van die attracties is Crush’s Coaster. Een populaire achtbaan in het Walt Disney Studios Park. Disneyland Paris heeft in het verleden meerdere testen gedaan met een Fastpass-rij voor deze attractie, maar deze is nooit succesvol gebleken door de lage capaciteit.

Andere attracties waar er geen Fastpass beschikbaar zijn, vind je in Toy Story Playland. Ook dit zijn attracties met een lage capaciteit. Wanneer je hier een Fastpass-rij aan toevoegt loopt de “gewone” wachtrij vrijwel niet meer door.

Zonder Fastpass in de attracties

Heb je geen Fastpass weten te bemachtigen voor bijvoorbeeld Big Thunder Mountain of Ratatouille dan kan je natuurlijk wel in de normale wachtrij aansluiten. Houd er wel rekening mee dat deze een stuk langzamer zal gaan, omdat de Fastpass-mensen voorrang krijgen.

Op rustige dagen is dit eigenlijk nooit een probleem. Als ik in november of januari ga dan haal ik alleen een Fastpass als ik meerdere malen achter elkaar in een attractie ga. Of als de Fastpass tijd binnen een aantal minuten is. Voor de rest sluit ik altijd in de normale rij aan.

Wanneer het heel druk is kan je niet zonder de Fastpass. Zorg dan dat je er zo vroeg mogelijk eentje haalt voor jouw favoriet, want ze raken snel op. Ga je op een hele drukke dag? Overweeg dan zeker een betaalde Fastpass. De Disneyland Paris attracties met een Fastpass zijn zeker allemaal de moeite waard!

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,045FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...
X