• Home
  • Disneyland Paris

Disney Express – onmisbaar als je met de trein naar Disneyland Paris gaat?

Vanaf 31 maart 2019 zal de Thalys weer rechtstreeks gaan rijden naar Disneyland Paris. Dat betekent dat je in minder dan 3 uur in het hartje van de magie zit. Helemaal leuk natuurlijk, maar als je bent zoals ik dan denk je ook aan het gedoe. Als ik met de auto ga leg ik – hoppa – mijn koffer in de achterbak en haal ik deze er pas bij het hotel weer uit. Ga ik met de trein dan stap je midden in Disneyland Paris uit en moet je daarna slepen met je koffer naar je hotel. Disney zou Disney niet zijn als ze – voor mensen zoals ik – een oplossing hebben bedacht: Disney Express!

Wat is Disney Express en waarom is het nodig?

Disney Express is een betaalde service van Disneyland Paris speciaal voor treinreizigers. Het station van Disneyland Paris ligt namelijk vlakbij de Parken. Dan is het natuurlijk zonde van je tijd als je eerst naar je hotel moet. Je bent zo een uur verder, die je ook in de attracties had kunnen doorbrengen. Zeker als de kinderen de Parken al hebben gezien is het lastig te begrijen dat ze eerst naar het hotel moeten.

Daarnaast is het best een gedoe, zeker als je met kleine kinderen bent. Afhankelijk van het Disney Hotel waarin je slaapt ben je zeker 15 minuten aan het lopen terwijl je overal om je heen afleiding hebt. Ook pak ik altijd meer in dan ik écht nodig heb waardoor ik altijd met mijn koffer aan het slepen ben. Vergelijk het een beetje met Schiphol. Het is een verademing als je de grote koffer hebt ingeleverd!

Bij aankomst in het hotel is je kamer dan nog niet klaar. Die zijn pas vanaf 15.00 beschikbaar. Dat betekent dat je het hele stuk hebt gelopen, enkel om je koffer in te leveren en je entreekaartjes te halen. Dat moet toch slimmer kunnen moet Disney hebben gedacht. Daarom hebben zij Disney Express in het leven geroepen. Dan hoef je niet eerst naar je hotel om je koffer in te leveren en je entreekaartjes op te halen, maar doe je dat gewoon op het treinstation

Hoe werkt Disney Express?

Disney Express is heel eenvoudig en het wijst zich vanzelf. Het zit niet standaard inbegrepen bij je boeking of treinreis. Maar je moet het los erbij boeken. Dit kan direct bij je boeking of op een later tijdstip via Disney zelf. De kosten hiervoor zijn op dit moment €15 per persoon.

Bij aankomst op het station:

  • Ga naar de bovenste verdieping van het station
  • Hier zie je de duidelijk aangegeven balie van Disney Express
  • Bij de balie krijg je de entreetickets, eventuele maaltijdvouchers en labels voor je koffers.
  • De koffers laat je vervolgens achter bij de balie en jullie kunnen direct de Disney Parken in
  • Aan het eind van de dag ga je naar je hotel waar je incheckt om je kamerpas te krijgen. Vaak staan de koffers al in je kamer of je haalt ze op bij de concierge in het hotel.
  • Op de dag van vertrek lever je de koffers voor 11 uur weer in bij de concierge. Deze worden dan weer naar het station gebracht.
  • Ruim voordat je trein vertrekt haal je de koffers weer op bij de balie en ga je naar het perron.

Kan iedereen er gebruik van maken?

Disney Express is beschikbaar voor alle gasten van een Disney of Partner Hotel. Davy Crockett Ranch en Villages Nature Paris zijn helaas uitgesloten. Let wel voordat je boekt goed op de vertrektijden van je trein. Deze service is alleen beschikbaar tussen 08.00 en 21.30. Op dit moment zijn de aankomsttijden van de Thalys vanuit Nederland 10.53 en 19.04. Je kunt met deze tijden dus prima gebruik maken van de Disney Express service. Al zou ik persoonlijk bij de laatste trein zelf mijn koffer meenemen naar het hotel. Anders moet je zo lang wachten op je spullen.

Is het de moeite waard?

Of het de moeite waard is, is per groep verschillend. Vind je het geen probleem om na aankomst een stukje naar je hotel te lopen of een pendelbus te nemen dan is het zonde van het geld. Ook als je enkele dagen in Disneyland Paris blijft dan maakt dat ene uurtje dat je kwijt bent aan inchecken weinig verschil. Ga je met een grote groep dan kunnen de kosten al snel oplopen en is het beter om zelf de koffers mee te nemen. Tenslotte, slaap je in het Disneyland Hotel? Dan ben je echt binnen 3 minuten vanaf het treinstation bij de entree. Het is dan écht zonde van het geld.

Voor wie is Disney Express wel geschikt? Sowieso voor mensen met kleine kinderen is dit echt een aanrader. En voor iedereen – die net als ik – altijd meer inpakken dan nodig is. Heb je geen zin om met een grote koffer te slepen dan is dit echt een uitkomst! Ook voor mensen die in een Partner Hotel slapen scheelt dit enorm veel tijd. Je bent dan namelijk afhankelijk van de pendelbus die elke 20 minuten rijdt. De laatste groep mensen voor wie dit geschikt is, zijn bezoekers die slechts 1 of twee dagen gaan en waarbij de treintijden niet zo gunstig zijn. Je wilt dan elke minuut die je hebt zo goed mogelijk benutten. Dan zit je niet te wachten op gesleep met koffers!

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,056FansLike

Must Read

Electroland in Disneyland Paris

Na de eerdere succesvolle edities komt ook in 2019 Electroland weer terug naar Disneyland Paris. Hoewel dit een druk bezocht evenement is...

Hoeveel dagen heb je nodig in Walt Disney World?

Als je naar Walt Disney World gaat wil je natuurlijk het meeste uit je bezoek halen. Zoveel mogelijk attracties, shows en parades...

Marvel in Disneyland Paris

Als lid van de aandeelhoudersclub van Disneyland Paris krijg je af en toe e-mails met persberichten. Gisteren ging het bericht over Marvel...

Is Walibi Holland ook leuk als je geen tiener bent?

Al een aantal jaar richt Walibi Holland zich in de marketinguittingen op tieners. Jongeren die hard willen gaan! Nou behoor ik al...

Eten in de Efteling of zelf bammetjes meenemen?

In een pretpark zijn er grofweg twee groepen mensen. De één zweert bij het meenemen van eigen boterhammen om geld te besparen...

Disneyland Paris Aanbieding

25% KORTING OP JE VERBLIJF
+ €200 ZAKGELD

X