• Home
 • Disneyland Paris
More

  De 5 Disneyland Paris attracties waar je nooit lang hoeft te wachten….

  ….zelfs niet op een drukke dag! Het is lang geleden dat het echt rustig was in Disneyland Paris. Rustigere periodes worden steeds schaarser en bij het plannen van je trip is het goed hier alvast rekening mee te houden. Zeker als je tijdens schoolvakanties of op feestdagen gaat zijn de twee pretparken overvol. En dat resulteert natuurlijk in lange wachtrijen. Maar ook op drukke dagen zijn er attracties waar je niet lang hoeft te wachten.

  1. La Cabane des Robinson

  La Cabane des Robinson – oftewel de Boomhut van de Familie Robinson – is de eerste attractie waar het eigenlijk nooit heel druk is. Als ik heel eerlijk ben sla ik deze zelf altijd over. Maar ik ken ook genoeg mensen die deze boomhut absoluut de moeite waard vinden.

  De boomhut komt uit de Disney film: The Swiss Family Robinson die in de jaren ’60 is uitgebracht. In de film spoelt de familie Robinson na een schipbreuk aan op een onbewoond eiland. Met geen uitzicht op redding bouwen zij voor zichzelf een klein paradijsje – de boomhut.

  In La Cabane des Robinson kan je zelf een bezoek brengen aan de boomhut. Je klimt langzaam – met de trap – omhoog en kunt alle kamers van de woning bekijken. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over Disneyland Paris. Een perfecte plek voor een paar mooie foto’s. Hierna daal je weer af naar de begane grond en daarmee eindigt de attractie.

  Het is geen interactieve rit. Je moet zelf lopen en op wat borden na wordt er niet veel verteld over het verhaal uit de film (wat overigens een verfilming is van een gelijknamig boek uit 1800). Het is een goede manier om je te vermaken op een drukke dag, maar op rustigere dagen is dit geen attractie waar ik snel in zou gaan.

  2. Alice’s Curious Labyrinth

  Tijdens de vele bezoeken die ik aan Disneyland Paris heb gebracht heb ik het hier eigenlijk nooit heel druk gezien. Heel af en toe staat de rij tot buiten de ingang. Dat is overigens niet, omdat het geen populaire attractie is. Maar vanwege de hoge capaciteit. Er kunnen veel mensen tegelijk in het doolhof rondlopen waardoor de wachtrij eigenlijk nooit heel lang is.

  In tegenstelling tot de boomhut van de Family Robinson is dit wel een attractie die ik ook op rustigere dagen doe. Lekker ronddwalen in een doolhof en onderweg allerlei figuren uit de Alice in Wonderland film tegenkomen. Het kasteel aan het eind vind ik altijd een cadeautje en hier kijk ik dan ook rustig rond.

  Als ik dan een nadeel van deze attractie moet noemen, dan is dat dat ik na al die keren de route blind weet. Het is voor mij dus niet zo spannend meer welke afslagen ik moet nemen. Maar dat neemt niet weg dat het leuk blijft om in een doolhof rond te lopen

  3. Les Mystères du Nautilus

  Dit is met recht één van de vreemdste attracties van Disneyland Paris. Het is gebaseerd op de film 20.000 Leagues under the Sea. In de attractie breng je – te voet – een bezoek aan de onderzeeër van kapitein Nemo. Je ziet de verschillende kamers en maakt live mee hoe het vaartuig wordt aangevallen door een grote octopus.

  Eigenlijk kan je het nog het beste vergelijken met een museum. Je kunt zaken op je eigen tempo bekijken en als je het zat bent ga je er weer uit. Maar zeker als je de film niet hebt gezien vraag je je misschien af waar je in vredesnaam naar aan het kijken bent. Het enige leuke is dan de scene met de octopus.

  Een bezoekje waard? Zeker, omdat het zo raar is!

  4. Thunder Mesa Riverboat Landing

  Dat het bij deze rivierboot niet zo druk is, is eigenlijk zonde. Want het is een hele fijne tocht. Zeker als het lekker weer is kan je in het zonnetje ontspannen en rustig rondkijken. De tocht met de boot duurt ongeveer 15 minuten en je maakt een rondje om de berg van Big Thunder Mountain. Je ziet mensen gillen in de achtbaan en om je heen al het aangelegde natuurschoon.

  De rivierboot vind ik zelf altijd een leuke attractie om even bij te komen van het Big Thunder Mountain geweld. Of om in te gaan als ik nog wat tijd over heb voor mijn volgende Fastpass. Zeker op drukke dagen is dit een prima manier om aan de hectiek te ontsnappen.

  5. Slinky Dog Zigzag Spin

  Wat een verschil met Walt Disney World, waar bij Slinky Dog Dash elke dag weer een enorme rij staat. De Parijse Slinky Dog Zigzag Spin is een heel stuk minder populair. De twee attracties zijn natuurlijk ook niet te vergelijken. Slinky Dog Dash – in Amerika – is een achtbaan, terwijl Slink Dog Zigzag Spin – in Parijs – een rupsbaan is zoals je die misschien kent and de kermis.

  De attractie is best leuk om een keer in te gaan, maar de meeste mensen laten deze links liggen. Het is natuurlijk ook niet heel spectaculair of bijzonder. Het enige Disney verschil is de thematisering. Die is altijd goed!

  Ben ik een attractie vergeten of heb je bij bovenstaande 5 weleens enorm lang in de rij gestaan? Deel jouw verhaal hieronder in de comments

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  6,535FansLike
  19VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Rustige plekjes in het Disneyland Park

  Soms wil je in Disneyland Paris even aan de drukte ontsnappen. Om uit te rusten of om je eigen lunch/snacks te eten....

  Vier redenen waarom je beter naar een Disney World After Hours event kunt gaan!

  Walt Disney World heeft alweer een tijdje After Hours events. Tijdens zo'n event blijft het Park na sluitingstijd nog 3 uur langer...

  Lion King merchandise te koop in Disneyland Paris

  Wie van jullie heeft de nieuwe Leeuwenkoning film al gezien? Zelf ben ik er nog niet aan toegekomen maar ik hoor dat...

  Naar Duinrell: attracties, lekker eten en een duik in het nieuwe buitenzwembad!

  Gisteren waren wij een dag in Duinrell. Op uitnodiging van het Park zelf om als één van de eersten het nieuwe buitengedeelte...

  Hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben?

  Vandaag zal ik jullie een kijkje geven in mijn keuken. Want hoe is het om een (Disney) pretparken blog te hebben? Heel...