• Home
  • Disneyland Paris

De 5 Disneyland Paris attracties waar je nooit lang hoeft te wachten….

….zelfs niet op een drukke dag! Het is lang geleden dat het echt rustig was in Disneyland Paris. Rustigere periodes worden steeds schaarser en bij het plannen van je trip is het goed hier alvast rekening mee te houden. Zeker als je tijdens schoolvakanties of op feestdagen gaat zijn de twee pretparken overvol. En dat resulteert natuurlijk in lange wachtrijen. Maar ook op drukke dagen zijn er attracties waar je niet lang hoeft te wachten.

1. La Cabane des Robinson

La Cabane des Robinson – oftewel de Boomhut van de Familie Robinson – is de eerste attractie waar het eigenlijk nooit heel druk is. Als ik heel eerlijk ben sla ik deze zelf altijd over. Maar ik ken ook genoeg mensen die deze boomhut absoluut de moeite waard vinden.

De boomhut komt uit de Disney film: The Swiss Family Robinson die in de jaren ’60 is uitgebracht. In de film spoelt de familie Robinson na een schipbreuk aan op een onbewoond eiland. Met geen uitzicht op redding bouwen zij voor zichzelf een klein paradijsje – de boomhut.

In La Cabane des Robinson kan je zelf een bezoek brengen aan de boomhut. Je klimt langzaam – met de trap – omhoog en kunt alle kamers van de woning bekijken. Eenmaal boven heb je een mooi uitzicht over Disneyland Paris. Een perfecte plek voor een paar mooie foto’s. Hierna daal je weer af naar de begane grond en daarmee eindigt de attractie.

Het is geen interactieve rit. Je moet zelf lopen en op wat borden na wordt er niet veel verteld over het verhaal uit de film (wat overigens een verfilming is van een gelijknamig boek uit 1800). Het is een goede manier om je te vermaken op een drukke dag, maar op rustigere dagen is dit geen attractie waar ik snel in zou gaan.

2. Alice’s Curious Labyrinth

Tijdens de vele bezoeken die ik aan Disneyland Paris heb gebracht heb ik het hier eigenlijk nooit heel druk gezien. Heel af en toe staat de rij tot buiten de ingang. Dat is overigens niet, omdat het geen populaire attractie is. Maar vanwege de hoge capaciteit. Er kunnen veel mensen tegelijk in het doolhof rondlopen waardoor de wachtrij eigenlijk nooit heel lang is.

In tegenstelling tot de boomhut van de Family Robinson is dit wel een attractie die ik ook op rustigere dagen doe. Lekker ronddwalen in een doolhof en onderweg allerlei figuren uit de Alice in Wonderland film tegenkomen. Het kasteel aan het eind vind ik altijd een cadeautje en hier kijk ik dan ook rustig rond.

Als ik dan een nadeel van deze attractie moet noemen, dan is dat dat ik na al die keren de route blind weet. Het is voor mij dus niet zo spannend meer welke afslagen ik moet nemen. Maar dat neemt niet weg dat het leuk blijft om in een doolhof rond te lopen

3. Les Mystères du Nautilus

Dit is met recht één van de vreemdste attracties van Disneyland Paris. Het is gebaseerd op de film 20.000 Leagues under the Sea. In de attractie breng je – te voet – een bezoek aan de onderzeeër van kapitein Nemo. Je ziet de verschillende kamers en maakt live mee hoe het vaartuig wordt aangevallen door een grote octopus.

Eigenlijk kan je het nog het beste vergelijken met een museum. Je kunt zaken op je eigen tempo bekijken en als je het zat bent ga je er weer uit. Maar zeker als je de film niet hebt gezien vraag je je misschien af waar je in vredesnaam naar aan het kijken bent. Het enige leuke is dan de scene met de octopus.

Een bezoekje waard? Zeker, omdat het zo raar is!

4. Thunder Mesa Riverboat Landing

Dat het bij deze rivierboot niet zo druk is, is eigenlijk zonde. Want het is een hele fijne tocht. Zeker als het lekker weer is kan je in het zonnetje ontspannen en rustig rondkijken. De tocht met de boot duurt ongeveer 15 minuten en je maakt een rondje om de berg van Big Thunder Mountain. Je ziet mensen gillen in de achtbaan en om je heen al het aangelegde natuurschoon.

De rivierboot vind ik zelf altijd een leuke attractie om even bij te komen van het Big Thunder Mountain geweld. Of om in te gaan als ik nog wat tijd over heb voor mijn volgende Fastpass. Zeker op drukke dagen is dit een prima manier om aan de hectiek te ontsnappen.

5. Slinky Dog Zigzag Spin

Wat een verschil met Walt Disney World, waar bij Slinky Dog Dash elke dag weer een enorme rij staat. De Parijse Slinky Dog Zigzag Spin is een heel stuk minder populair. De twee attracties zijn natuurlijk ook niet te vergelijken. Slinky Dog Dash – in Amerika – is een achtbaan, terwijl Slink Dog Zigzag Spin – in Parijs – een rupsbaan is zoals je die misschien kent and de kermis.

De attractie is best leuk om een keer in te gaan, maar de meeste mensen laten deze links liggen. Het is natuurlijk ook niet heel spectaculair of bijzonder. Het enige Disney verschil is de thematisering. Die is altijd goed!

Ben ik een attractie vergeten of heb je bij bovenstaande 5 weleens enorm lang in de rij gestaan? Deel jouw verhaal hieronder in de comments

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,043FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...
X