• Home
 • Disneyland Paris
More

  Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

  Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij met daarop alle bekende figuren. Sommige Disney figuren lopen zelfs rond de praalwagens en komen naar het publiek om een handje te geven. Verder zijn er allerlei dansers en andere vrolijke figuren die er samen met de Disney figuren écht een feestje van maken.

  Een parade duurt tussen de 15 en 20 minuten. Dat is de tijd die nodig is om alle figuren en praalwagens voorbij te zien komen. Sta je in Fantasyland dan start de parade direct op de aangegeven tijd. Deze tijd kan nog weleens veranderen dus kijk altijd vooraf op het entertainmentprogramma in de app of die je kunt halen bij de ingang van het park. Sta je in Main Street U.S.A. dan kan het zeker 10-15 minuten duren voordat je de eerste figuren zult zien. Dat komt doordat de parade stapvoets van Fantasyland – naast It’s a Small World – naar het begin van het Park trekt.

  We krijgen regelmatig vragen over de parades in Disneyland Paris. Hieronder zal ik antwoord geven op de meest gestelde. Staat jouw vraag er niet tussen? Stel deze dan hieronder in de comments!

  Hoe krijg ik de beste plekken?

  De beste plek voor een parade is om helemaal vooraan te staan langs de stoeprand. Maar dit zijn ook gelijk de meest populaire plaatsen, want iedereen wil de parade goed kunnen zien! Wil je verzekerd zijn van zo’n plek dan zit er – zeker op drukke dagen – niks anders op dan ruim van tevoren een plaats te reserveren. Dit doe je simpelweg om alvast op de plaats te gaan staan die je wilt hebben en hier te wachten op de parade. Op hele drukke dagen moet dit zeker 30 minuten van tevoren.

  Daarnaast heb ik meestal meer geluk om een goede plek te vinden in Fantasyland. De parade trekt van Fantasyland, langs Discoveryland naar het begin van het Disneyland Park. Je kunt langs de gehele route gaan staan om deze te bekijken, maar veel mensen kiezen toch voor een plek in Main Street U.S.A. Hier zullen de goede plekken dan sneller vergeven zijn.

  Houd er daarnaast ook rekening mee dat het voor kinderen lastig is om de parade te zien als er 3 rijen volwassenen voor staan. De meesten vinden het geen probleem om alleen de kinderen voor hun te laten, maar ga hier om teleurstellingen te voorkomen nooit vanuit. De beste manier om een goede plek te krijgen is op tijd aanwezig zijn, dan heb je genoeg keus.

  Mogen kinderen meedoen met de parade?

  Kinderen mogen helaas niet meedoen met de parade. Dat heeft te maken met de veiligheid. De praalwagens zijn enorme voertuigen en je moet er niet aan denken dat deze in aanraking komen met een kind. Om die reden moet iedereen achter een lijn blijven als de parade voorbij komt.

  Je kunt ook niet zomaar de straat oversteken als de parade eraan komt. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld een Fastpass hebt en van Discoveryland naar Frontierland moet. Zodra de parade is begonnen zijn er maar heel beperkt ruimtes beschikbaar om over te steken. Disney is hier heel streng in!

  Komen de Disney figuren naar je toe?

  Sommige Disney figuren komen tijdens de parade naar je toe, maar dat is hooguit een paar seconde. Ze geven een handje of een high five en lopen dan snel weer door. Er is geen tijd voor een foto of een handtekening.

  Als je met een Disney figuur op de foto wilt of de handtekeningen verzameld dan kan je op het entertainmentprogramma precies zien welke figuren er beschikbaar zijn en waar je ze kunt vinden.

  Is de parade altijd hetzelfde?

  De dagelijkse parade is vrijwel altijd hetzelfde. Deze verandert niet heel vaak. Maar er zijn ook speciale parades tijdens bijvoorbeeld Halloween of het Kerstseizoen. Van 30 juni t/m 22 september is er het Lion King & Jungle Festival in Disneyland Paris. Dan is er ook een speciale parade met allerlei bekende figuren uit Jungle Book en de Leeuwenkoning.

  Krijg tot 20% korting op je Disney Hotel en entreetickets + €100 zakgeld dat je kunt besteden in de Winkels en Restaurants! Boeken!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,077FansLike
  6,012VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  6 dingen in Disney World die voor Nederlanders best vreemd zijn

  Toen ik voor het eerst naar Walt Disney World ging was ik nog nooit eerder buiten Europa geweest. Je zult begrijpen dat...

  Vijf dingen die ik altijd doe als ik in Disneyland Paris ben

  Na al die jaren - ik kom er al sinds 1993 - voelt Disneyland Paris echt als thuis. Door de jaren heen...

  Wat zijn de Dining Packages van Walt Disney World?

  Walt Disney World is altijd op zoek naar nieuwe manieren om bezoekers een nog magischer verblijf te geven. (en er meer aan...

  Prijsverschil hoog- en laagseizoen in Disneyland Paris

  Als je dit artikel leest heb je waarschijnlijk al wat prijzen voor Disneyland Paris vergeleken. Wat is je opgevallen? Natuurlijk het prijsverschil...

  Halloween in Disneyland Paris vs Walt Disney World

  Het klinkt misschien wat vreemd maar vrijdag 16 augustus is er in Walt Disney World het eerste Halloweenfeest. Op die avond verandert...