• Home
 • Disneyland Paris
More

  Alle Disneyland Paris Hotels volgeboekt, hoe druk is het?

  Een tijdje geleden kreeg ik van één van jullie een bericht met daarin de vraag hoe druk het in Disneyland Paris is als alle hotels volgeboekt zijn. Dat vond ik zo’n goede vraag – waar ik inmiddels uit eigen ervaring het antwoord op kan geven – dat ik het graag met jullie allemaal wil delen.

  Eind april had ik voor 1 nachtje een hotel nodig in Disneyland Paris. Met duizenden kamers in de Disney Hotels zou er vast nog wel eentje beschikbaar zijn, toch? Op de website waren alle kamers volgeboekt…nou dan maar even bellen….Ook alles vol. “Misschien kunt u het nog op de bekende boekingswebsites, die ik helaas niet mag noemen, proberen”.

  Ok, dan proberen we die.

  Alle Disney Hotels hartstikke vol. Zelfs de Partner Hotels waren zo goed als uitverkocht. Slik! Uiteindelijk nog een kamer weten te bemachtigen in het Vienna House Magic Circus Hotel (lees hier mijn review). Gelukkig! Maar hoe druk is het dan in de Parken?

  Drukte als alle Disney Hotels vol zitten

  Nu dan terug naar de vraag – hoe druk is het dan? Tja, ik ga het niet mooier maken dan het is…het was erg druk! Bij vrijwel alle attracties stond een wachtrij van minimaal 30 minuten met uitschieters ruim boven het uur. Voordat je nu in paniek raakt zal ik je een aantal tips geven hoe ik op zo’n drukke dag het meeste eruit haal.

  Voor mijn verblijf heb ik een Ultimate Fastpass besteld. Dit is een kaartje waarmee je eenmalig zonder lang te wachten in 9 populaire attracties mag. Het zijn attracties waar je normaal gesproken zeker 60 minuten in de rij staat en met deze betaalde Fastpass hoef je maar maximaal 10 minuten te wachten.

  Disney verstrekt ook gratis Fastpassen voor diezelfde attracties. Deze zijn voor iedereen beschikbaar, maar op=op. Heb je een favoriete attractie waar je écht graag in wilt zoals HyperSpace Mountain of Ratatouille? Ga daar dan ‘s ochtends zo snel mogelijk naartoe om een Fastpass te halen. Je mag maar 1 Fastpass per keer. Wanneer je deze hebt gebruikt kan je pas weer een nieuwe halen.

  Andere tips om meer uit een drukke dag te halen

  Disneyland Paris kan vooraf goed inschatten hoe druk het op een bepaalde dag zal zijn. Zij passen hier ook de parktijden op aan. Het Disneyland Park is dan bijvoorbeeld van 10.00 tot 23.00 open, de Studios van 10.00 tot 20.00. Je hebt dus behoorlijk wat tijd om de attracties te bezoeken.

  Zorg wel dat je zo vroeg mogelijk in de Parken bent. Staat er een sterretje achter de openingstijden van een Park? Dan is er Extra Magic Time. Hierbij is het Park een uur eerder geopend voor Disney Hotelgasten en (geselecteerde) Jaarpashouders. Maak hier ook zeker gebruik van. Al is er maar een beperkt aantal attracties geopend, je bent wel dichter in de buurt van veel attracties wanneer deze allemaal open gaan.

  Daarnaast is het verstandig om tot zo laat mogelijk in de Parken te blijven. Rond etenstijd (diner) wordt het altijd rustiger in de Parken en neemt de drukte aanzienlijk af. Om zo’n lange dag vol te houden kan je het beste in de middag een pauze nemen. Bijvoorbeeld teruggaan naar je hotel, uitgebreid lunchen of winkelen in het naast gelegen Val D’Europe winkelcentrum.

  Verblijf verplaatsen?

  Je verblijf verplaatsen naar een rustigere periode is niet zo eenvoudig als het lijkt. Volgens mij kan je via Disney niet zo makkelijk annuleren of wijzigen, je kunt ze het beste bellen voor de voorwaarden die op jouw boeking van toepassing zijn.

  Heb je nog niet geboekt dan kan je natuurlijk altijd een rustigere periode kiezen maar die zijn er vrijwel niet meer. Disneyland Paris doet er alles aan om de Parken vol te krijgen. Er zijn speciale events en een regelmatig wisselend entertainmentprogramma om de Parken aantrekkelijk te houden.

  Mijn tip is om vooraf te bepalen wat je écht wilt zien en doen in Disneyland Paris. Zorg dat je deze van je lijstje af kunt vinken. Alles wat je extra kunt doen is mooi meegenomen!

  Bianca
  Bianca
  Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

  Laat een berichtje achter!

  Volg ons op social media!

  7,234FansLike
  5,924VolgersVolg

  Plan je ultieme Disneyland Paris vakantie!

  Must Read

  Nieuwe Disney Merchandise – gebaseerd op de film Frozen!

  Disney heeft er weer een nieuwe kleur bij! Na Rose Gold, Millenial Pink en Potion Purple is het nu de beurt aan...

  Uniek aandenken aan Rock ‘n Rollercoaster – en jij kan een exemplaar winnen!

  Heb jij al meegedaan met de winactie? Je kan namelijk tot morgen meedoen om een uniek aandenken te winnen aan Rock 'n...

  Wie regelt het geluid, verlichting en de parades in Disneyland Paris?

  Als je in Disneyland Paris loopt hoor je overal muziek. Elk themagedeelte heeft een eigen soundtrack. En natuurlijk tijdens de parades en...

  Hoe ziet het nieuwe Marvel Hotel New York in Disneyland Paris eruit?

  Als je in 2019 naar Disneyland Paris bent geweest zal je vast gezien hebben dat Hotel New York helemaal in de steigers...

  Al het entertainment in Disneyland Paris in 2020

  Daar ben ik weer na een week afwezigheid! Helaas mocht ik vanwege het herstel na een operatie 2 weken geen computer gebruiken...