• Home
  • Disneyland Paris

Achtbanen in Disneyland Paris

Ben jij een liefhebber van thrillrides? Dan zijn er in Disneyland Paris een aantal attracties waaruit je kunt kiezen. Het is vooral een familievriendelijk park. Dit betekent dat de meeste attracties geschikt zijn voor alle leeftijden. Ze zijn niet heel intensief of eng. Dat geldt niet voor de achtbanen in Disneyland Paris. Deze zijn wellicht niet zo eng als bijvoorbeeld De Baron in de Efteling, maar zeker niet saai.

Er zijn totaal 5 achtbanen. Dat is niet zoveel als je bedenkt dat er bijna 50 attracties in Disneyland Paris zijn. Er zijn nog een paar andere thrillrides maar dan houdt het ook op. Het leuke aan de achtbanen in Disneyland Paris is dat ze allemaal een eigen thema hebben dat past bij het gebied waarin ze staan. Er zijn meer attractieparken die dat doen, maar in Disneyland Paris gaan ze net een stapje verder. Ze hebben aan de kleinste details gedacht, veel daarvan zullen de gewone bezoekers niet eens opvallen.

Voor de allerkleinsten is er ook een achtbaan: Casey Jr. Dit is de circustrein uit de film Dombo de Vliegende Olifant die over een stuk achtbaanrails rijdt. Hoewel de trein flink tempo maakt en er een paar scherpe bochten in zitten zal vrijwel iedereen zich vermaken in deze achtbaan. Zelf vind ik dit stiekem ook één van de leukste ritjes en ik ga er elke keer als ik naar Disneyland Paris ga in.

De 5 andere achtbanen zijn geschikt voor grotere kinderen en volwassenen.

Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain is mijn favoriet van alle achtbanen in Disneyland Paris. Dit is een attractie waar ik wel 20x achter elkaar in kan gaan. Het moment dat het karretje aan het eind van de rit terug de tunnel in racet vind ik geweldig en kan ik intens van genieten.

Voor wie deze attractie niet kent, Big Thunder Mountain is een mijnkarretje dat op hol geslagen is. Nou hoor ik je denken: “die heb je toch in meer pretparken?”. Dat klopt! Maar niet zo mooi als in Disneyland Paris. En dat zeg ik niet, omdat dit mijn favoriet is!

Vanaf het moment dat je de wachtrij inloopt waan je je in het Wilde Westen. Tijdens de wachtrij maak je je klaar om de mijn in te gaan. Wanneer het zo ver is stap je in het mijnkarretje. Het liefst zit ik helemaal achterin, want dan ga je het hardst. Zodra de trein het station uitrijdt neemt deze een duikvlucht de mijn in. Wanneer je naar boven getakeld wordt bevindt je je op een berg midden in het meer. Hier maak je een aantal scherpe bochten en schiet je als klap op de vuurpijl ook nog door het water.

Vlak voor het einde schiet het treintje weer de donkere tunnel in en keer je op hoge snelheid terug naar het station. Hierna is het tijd om uit te stappen – en in mijn geval – direct terug te gaan naar de ingang voor nog een ritje!

Hoewel Big Thunder Mountain niet over de kop gaat is het toch een vrij intensieve achtbaan. Je wordt behoorlijk door elkaar geschud en de rit door de donkere tunnel kan voor veel mensen angstaanjagend zijn. Deze attractie is geschikt voor kinderen vanaf 1,02m maar je kunt zelf het beste inschatten of jouw kids het aandurven.

(Hyper)Space Mountain

Minder geschikt voor (kleine) kinderen is (Hyper)Space Mountain. In deze attractie wordt je met een groot kanon afgeschoten, de ruimte in. Op de muziek van Star Wars schiet je vervolgens langs planeten en meteoren. Ook kom je oog in oog te staan met de Dark-side.

Voordat deze attractie een Star Wars sausje kreeg was het “gewoon” Space Mountain. Het thema van deze attractie is gebaseerd op het verhaal van Jules Verne waarin een kleine groep mensen in een capsule afgeschoten worden richting de maan. De wilde rit in de achtbaan is de reis die zij aflegde en alle uitdagingen die zij onderweg tegenkwamen.

Hoewel ik het nieuwe Star Wars thema ook erg leuk vind, mis ik toch de oude Space Mountain. Voorlopig denk ik echter niet dat deze terugkomt. Star Wars Hyperspace Mountain zoals de attractie nu heet is geschikt voor iedereen die langer is dan 1.20, maar wordt afgeraden voor mensen met rug-, nek- of hartklachten en zwangere vrouwen. Er zijn meerdere loopings en kurkentrekkers, als jij of je kinderen hier niet van houden sla deze attractie dan over.

Indiana Jones and the Temple of Peril

Deze achtbaan heeft voor mij iets nostalgisch. Dit was namelijk de eerste attractie met looping waar ik in ging. Het is ook best een bijzondere looping, deze is namelijk niet zo hoog waardoor de draai heel gek aanvoelt. Verder is dit niet een heel spannende achtbaan. Wel is deze enorm oncomfortabel. Je wordt behoorlijk door elkaar geschud. Zelf heb ik regelmatig blauwe plekken als ik in deze achtbaan ben geweest.

In Indiana Jones and the Temple of Peril ga je op zoek naar een verdwenen expeditie. Al snel kom je bij een tempelruïne waar je in een mijnkarretje stapt. Vervolgens wordt je over de tempel getakeld, maak je een paar scherpe bochten en schiet het karretje vervolgens naar beneden waar een verrassing wacht. Uiteindelijk versnelt het karretje en ben je razendsnel weer bij het station.

Deze attractie is met een minimumlengte van 1.40m niet geschikt voor kleine kinderen. Zelfs als je een achtbaanliefhebber bent moet je goed nadenken of je deze rit aandurft. Je komt er als een menselijke milkshake uit!

Crush’s Coaster

Dit is dé populairste achtbaan in heel Disneyland Paris. Hier staan vrijwel nooit korte wachtrijen. Ook is er geen Fastpass waardoor er niks anders op zit dan gewoon aan te sluiten. Alleen de Single Rider rij kan voor enige verlichting zorgen. Als je het tenminste niet erg vindt om apart te zitten.

Crush’s Coaster is een wilde rit onder de zee waarin je Nemo en zijn vriendjes tegenkomt. Wanneer ook de haaien verschijnen is het tijd om te vluchten en belandt je in de EAC. Hier schiet je in het donker, omringt door bellen, alle klanten op. Van boven naar beneden, links naar rechts.

Het is een attractie voor jongere kinderen met een minimumlengte van 1,07m. Maar alleen jij kan inschatten of je kinderen klaar zijn voor een wilde achtbaanrit in het donker. Het is zeker geen lieve attractie en deze is eigenlijk alleen geschikt voor de echte durfal

Rock ‘n Rollercoaster

De laatste achtbaan staat nu nog in het teken van de rockband Aerosmith maar zal binnenkort worden omgedoopt tot een Marvel achtbaan. In de huidige attractie krijg je een rondleiding door een muziekstudio waar toevallig de band Aerosmith opnames heeft. Als de heren worden weggeroepen, omdat ze naar een concert moeten, vinden ze het niet netjes dat ze de gasten moeten achterlaten. Daarom zit er niks anders op om hen allemaal mee te nemen, in een super-stretch limousine.

Via de achteruitgang verlaat je het gebouw en in de straat staat de limo al klaar. Wanneer je plaats hebt genomen wordt je op hoge snelheid afgeschoten en kom je via allerlei loopings en kurkentrekkers uiteindelijk bij het Aerosmith concert aan. Hier ligt de rode loper al voor je uit!

De minimumlengte voor deze achtbaan is 1,20m. Omdat deze rit geheel in het donker is en je in 3 sec van 0 naar 100km/h wordt afgeschoten kan je het beste voor jezelf bepalen of dit een attractie voor jou en je kinderen is.

Disneyland Paris aanbieding

25% KORTING OP VERBLIJF EN ENTREE
+ €200 ZAKGELD

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje, ik help je graag!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Volg ons op social media!

6,043FansLike

Must Read

Alles over de parades in Disneyland Paris én tips voor de beste plaatsen!

Disney pretparken staan bekend om hun parades. Op een vast tijdstip trekt er (vrijwel) elke dag een bonte stoet aan praalwagens voorbij...

Pretparken in de omgeving van Orlando!

Orlando staat bekend om de vele pretparken die zich in de buurt van deze grote stad bevinden. Walt Disney World is waarschijnlijk...

Het einde van Illuminations en andere veranderingen in Epcot

Na 20 jaar verdwijnt de populaire avondshow in Epcot, Illuminations: Reflections of Earth. Toen ik dit nieuws voor het eerst hoorde was...

Magical Pride in Disneyland Paris

In Disneyland Paris kan iedereen zichzelf zijn. Om dit te vieren is er op 1 juni 2019 de Magical Pride in het...

Disney’s Grand Floridian – het meest luxe hotel van Walt Disney World

Je hebt soms van die hotels waar je op slag verliefd op wordt zonder er geslapen te hebben. Dat heb ik met...