Wat is de Disney Vacation Club (DVC)?

In Walt Disney World zie je overal kleine kiosken staan van de Disney Vacation Club. De cast member lacht je vriendelijk toe en wil je met alle liefde meer vertellen over deze club. Totdat ze horen dat je geen Amerikaan bent, want dan ben je niet helemaal de doelgroep. Hoewel je dan nog steeds lid kan worden van deze club. Het klinkt ook best interessant – je legt vooraf geld in en je kunt dan jaarlijks naar Walt Disney World. Maar hoe interessant is deze Disney Timeshare echt?

De Disney Vacation Club

De Disney Vacation Club – vaak afgekort als DVC – is eigenlijk een prepaid vakantie. Je sluit een contract af voor tientallen jaren waarbij je elk jaar punten krijgt die je kunt gebruiken voor een verblijf in een DVC resort. Deze vind je onder andere in Walt Disney World, maar ook in Disneyland, Disneyland Paris en bijvoorbeeld Aulani op Hawaii.

De punten die je jaarlijks krijgt kan je inwisselen voor een x aantal nachten in één van de hotels. Als je een DVC lidmaatschap koopt dan kies je jouw favoriete hotel. Dit wordt jouw thuisresort. Let op, dit zijn meestal aparte gedeeltes naast normale hotels. Je slaapt dan niet in een hotelkamer maar in een studio of appartement. Deze zijn vaak een stuk luxer uitgerust dan de standaardkamers in het naastgelegen hotel. In jouw thuisresort krijg je het meeste voordeel, maar je kunt de punten ook gebruiken voor andere hotels. Je besparing is dan iets minder

Voordelen

Het belangrijkste voordeel van een DVC lidmaatschap is dat je vakantie al betaald is. Je legt vooraf bijna $20.000 in (dit kan je ook maandelijks betalen) en je bent de komende tientallen jaren verzekerd van een Disney vakantie. Daarnaast krijg je als DVC lid toegang tot de lounge met gratis hapjes en drankjes. Krijg je korting bij bepaalde restaurants en je krijgt korting op toegangskaartjes. Soms zijn er ook speciale evenementen voor DVC leden.

Daarnaast betaal je aanzienlijk minder voor een Disney hotel. De besparing kan oplopen tot duizenden dollars per verblijf. Dat klinkt heel mooi maar je betaalt per maand een lidmaatschapsfee. Als je alles bij elkaar optelt is de besparing minimaal.

Wat kost het en hoe werkt het?

Een Disney Vacation Club lidmaatschap is niet goedkoop! Je hebt je initiële inleg van rond de 20.000 dollars. Daarnaast betaal je een maandelijkse fee van rond de $100. Hoeveel geld je daadwerkelijk kwijt bent hangt af van de hoeveelheid punten die je hebt aangeschaft.

Als je een lidmaatschap koopt van 100 punten dan krijg je per jaar dit aantal ter beschikking. Je kunt dan bij de hotels kijken hoeveel nachten je voor dat punten aantal krijgt. Bijvoorbeeld in Animal Kingdom Lodge betaal je 60 punten per week voor een studio met standaard uitzicht. Wil je met Savanne uitzicht dan kost dat je meer dan 100 punten. Je kunt in dat geval punten bijkopen of een jaar wachten en de punten opsparen.

Voor wie is het geschikt?

Een DVC lidmaatschap is geschikt voor een select groepje mensen:

  • Als je minimaal om het jaar naar een Disney resort gaat
  • Als je genoeg geld hebt om de eerste inleg te doen en om de maandelijkse fee te betalen
  • Als je van plan bent om ook over 35 jaar nog steeds om het jaar naar Disney resorts te gaan

De meeste mensen worden DVC lid voor de status en de garantie dat je elk jaar naar een Disney Park kunt.

Foto’s: Disneyworld.com en Pixabay

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...

Eten, drinken en merchandise tijdens het Frozen en Legends of the Force seizoen

Gisteren publiceerde Disneyland Paris twee "guides" voor het nieuwe Frozen en Star Wars (Legends of the Force)...

Tips om niet ziek te worden in (Disney) pretparken

Ken je dat? Als je naar een pretpark bent geweest wordt je in de dagen erna ineens...

Raad de Disneyland Paris attractie!

Vandaag doen we - vanwege het weer buiten - een spelletje. Kan jij aan de hand van...