Home Blog Disney Cruises

Disney Cruises

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Wist je dat Disney behalve films, pretparken en streamingdiensten ook eigen cruiseschepen heeft? De Disney Cruises hebben alles wat je van Disney kunt verwachten. Aan boord word je volledig in de watten gelegd en voor kinderen zijn er natuurlijk de nodige activiteiten en entertainment.

En het blijft niet alleen bij de boot. Want je meert onderweg namelijk ook nog aan op mooie plekjes. Denk hierbij aan Europese wereldsteden of tropische stranden.

Wat is een Disney Cruise?

Een Disney Cruise betekent dat je in een van de vertrekhavens op een grote boot stapt en hierna gevaren wordt langs bezienswaardigheden, waar je van de boot af kunt, of je een dag jezelf kunt vermaken op zee.

Aan boord heb je een eigen kamer die je kunt vergelijken met een hotelkamer. Eigenlijk is zo’n cruiseschip niks anders dan een enorm varend hotel.

Met nadruk op enorm. Het is echt een compleet varend flatgebouw.

Aan boord heb je niet alleen kamers, maar ook restaurants, bars, winkels, zwembaden, waterglijbanen, speeltuinen, theaters en nog veel meer. Je hoeft je dan ook geen moment te vervelen.

Ook de Disney figuren varen met je mee en zij hebben dagelijks meerdere fotomomenten. Dat zijn trouwens niet alleen de Disney figuren, ook de Marvel superhelden komen voorbij.

Tip! Boek je Disney Cruise ruim van tevoren, zo ben je vaak een stuk goedkoper uit!

Bekijk de prijzen

Waar gaan de Disney cruises heen?

De meeste Disney Cruises vertrekken vanuit havens in de VS. De bekendste zijn de cruises naar de Cariben die vertrekken vanuit Florida. Hierdoor zijn ze ook goed te combineren met een bezoek aan Walt Disney World.

Veel van deze cruises stoppen ook op het eigen eiland van Disney: Castaway Cay (dit spreek je uit als Castaway Kie). Op dit eigen eiland vind je witte stranden en een heldere blauwe zee. Je kunt hier ook fietsen, wandelen en zelfs meedoen aan een 5K-hardloopwedstrijd. Plus natuurlijk de nodige watersporten en snorkelen.

Maar er zijn nog veel meer bestemmingen voor de Disney cruises. Zo varen de boten ook vanaf de westkust van de VS naar bestemmingen als Mexico en Hawaï. Op Hawaï heeft Disney ook een eigen resort Aulani genaamd.

Tenslotte zijn er de wat exclusievere routes naar Alaska, Canada, door het Panama kanaal en zelfs over de oceaan van de VS naar Europa of andersom.

Disney Cruises in Europa

Wil je wel de ervaring van een Disney Cruise zonder te vliegen naar de VS? Dan zijn er ook Europese Disney Cruises. Er zijn meerdere routes beschikbaar. Langs de Engelse kust, Scandinavia of de Mediterraanse badplaatsen. Er vaart zelfs een Disney Cruise langs de Griekse eilanden.

Een aantal van deze cruises meert zelfs aan in Amsterdam. Leuk om een keertje te kijken hoe zo’n boot er van buiten uitziet.

Wij zijn bijvoorbeeld bij de nieuwste aanwinst van de Disney Cruiseline, de Disney Wish, gaan kijken en het is behoorlijk imposant zo’n boot.

Inbegrepen aan boord van een Disney Cruise

Bij een Disney Cruise zit veel aan boord bij de prijs inbegrepen. Dat is onder andere het eten van het buffet, een aantal van de à-la-carterestaurants, onbeperkt koffie, thee, fris en ijs en het entertainment.

Je kunt het vergelijken met een All-Inclusive hotel, alleen dan zonder de alcohol. Dit doen ze trouwens bewust, je wilt niet midden op zee zitten met een groep dronken mensen. Dat past ook niet bij de Disney sfeer. Je kunt zeker alcohol bestellen aan boord, maar dit zit dus niet bij de prijs inbegrepen.

Het entertainment aan boord bestaat uit onder andere de Broadway-achtige shows, Disney films op het dek of in de bioscoop, livemuziek, kids clubs en nachtclubs voor volwassenen.

Verder zijn er nog meer activiteiten waar je aan mee kunt doen, zoals karaoke, spelletjes, trivia en meer.

Wat kost een Disney Cruise?

De prijzen voor een Disney Cruise zijn heel erg afhankelijk van de route die je wilt varen. Plus daarbij hoe lang je wilt gaan. De goedkoopste cruise begint bij zo’n €600 per persoon voor 3 dagen.

Gemiddeld zul je zo’n €1000 tot €1500 per persoon kwijt zijn voor een cruise. Dit is de prijs voor volwassenen. Kinderen mogen voor ongeveer de helft van dat bedrag mee.

Een weekje op een Disney Cruise in Europa kost zo’n €1000 per persoon. Dat is voor een stedentrip langs de bekendste steden van Europa (Barcelona, Florence, Rome, Nice, etc.) niet eens heel duur. Zeker als je je bedenkt dat je eten en drinken daar grotendeels al bij inbegrepen zit.

De prijzen zijn voor een kamer zonder raam. Wil je een raam dan komt daar een toeslag bovenop. Dat geldt ook voor een kamer met balkon.

Waar kan ik een Disney Cruise boeken?

Je kunt een Disney Cruise boeken bij Disney zelf, dat doe je op deze website. Het is ook mogelijk om een Disney Cruise in Nederland te boeken. Dat doe je onder andere bij Cruisewinkel.

Het voordeel van boeken in Nederland is dat je ook een Nederlands aanspreekpunt hebt voor al je vragen. Ook heb je meer manieren om te betalen dan alleen met creditcard. Plus ze hebben soms ook aanbiedingen.

En wil je een keer op cruise, maar hoeft dat niet per se Disney te zijn? Dan vind je hier nog veel meer rederijen en routes.

Prijzen en boeken! Benieuwd naar de routes en wat dat nou kost zo’n Disney Cruise?

Bekijk de prijzen

Copyright afbeeldingen: Disney Cruise Line