Menu
Disneyland Paris / Attracties

Discoveryland: attracties, shows, restaurants én winkels!

Discoveryland is één van de 5 landen in het Disneyland Park. Elk land heeft een eigen thema. Bij Discoveryland is dat de ruimte en toekomst. En alles in dat gebied is perfect afgestemd op dat thema. Van attracties, tot winkels en de restaurants.

Je vindt Discoveryland aan het eind van Main Street U.S.A. – de hoofdstraat van de ingang tot aan het kasteel. Voor het kasteel sla je rechtsaf richting HyperSpace Mountain (deze is niet te missen). Vlak voor de ingang van Discoveryland vind je ook het gebouw waar je Jaarkaarten kunt kopen. Of als je een tijdelijke jaarkaart hebt kan je hier het definitieve exemplaar ophalen.

Attracties in Discoverland

In Discoveryland in het Disneyland Park zijn er diverse attracties. De meeste hiervan zijn geschikt voor de hele familie. Recent is er zelfs een nieuwe attractie aan dit gedeelte in het Park toegevoegd: Mickey’s PhilharMagic

Mickey’s PhilharMagic

Achterin Discoveryland – in het gebouw waar vroeger Honey I Shrunk the Audience en Captain EO vertoond werd – vind je de nieuwste attractie van Disneyland Paris. Mickey’s PhilharMagic is een vrolijke 3D film (met hier en daar wat 4D effecten) met daarin alle favoriete Disney vriendjes. Bekende liedjes komen voorbij en je kunt zo hard meezingen als je zelf wilt. Voor deze attractie is er geen minimumlengte en daardoor geschikt voor het hele gezin.

Star Tours

Ben je een Star Wars fan? Dan is dit de attractie voor jou. In deze 3D simulator stap je aan boord van een ruimteschip en vlieg je door bekende scenes uit de film. Natuurlijk kom je onderweg ook bekende figuren tegen. Er zijn in totaal 60 verschillende missie-combinaties mogelijk. Hierdoor heb je vrijwel nooit dezelfde rit en kan je dus blijven genieten van deze attractie.

Minimumlengte: 1,02m
Fastpass beschikbaar

Discoveryland treinstation

Om het Disneyland Park rijdt een stoomtrein. Deze stopt in diverse landen – waaronder in Discoveryland. Naast de entree van Star Tours vind je de ingang van het station. Je kunt hier op de trein stappen en zelf beslissen waar je weer uitstapt. Een fijne manier om de benen wat rust te geven of om uit de zon of regen te blijven.

Star Wars HyperSpace Mountain

Door de jaren heen heeft de achtbaan Space Mountain al diverse transformaties doorstaan. Nu heeft deze een Star Wars thema gekregen. De rit is nog steeds hetzelfde, alleen de muziek en de aankleding is veranderd. Voor wie deze achtbaan nog niet kent. Aan het begin worden de karretjes in het grote kanon geladen en word je afgeschoten de ruimte in. Hierna scheer je op hoge snelheid langs sterren en planeten, maak je af en toe een looping of ga je door een kurkentrekker.

Minimumlengte: 1,20m
Fastpass beschikbaar

Les Mystères du Nautilus

Dit is best een gekke attractie. Je brengt namelijk een bezoekje aan de onderzeeër uit de film 20.000 Leagues Under the Sea. Er is verder geen rit of een bewegend deel. Het is met name rondkijken en zien hoe een film onderzeeër er van binnen uit ziet.

Autopia

In Autopia mogen kinderen zelf autorijden. Ze kunnen zelf het gaspedaal bedienen en sturen. Het is best een lang parcours waardoor het zeker de moeite waard is. En het is niet alleen voor kinderen. Ook volwassenen kunnen zich in deze attractie prima vermaken.

Minimumlengte attractie: 81cm (onder begeleiding van iemand langer dan 1,32m)
Minimumlengte eigen auto: 1,32

Buzz Lightyear Laser Blast

Buzz Lightyear Laser Blast is een populaire attractie voor het hele gezin. Je stapt in je eigen ruimtevoertuig uitgerust met een laserpistool. Met deze kan je schieten op diverse doelwitten om zo zoveel mogelijk punten te verzamelen. Alleen zo kan je Buzz Lightyear helpen om Keizer Zurg te verslaan.

Fastpass beschikbaar

Orbitron

Wil je een mooi uitzicht over het Disneyland Park en heb je geen hoogtevrees? Ga dan zeker in Orbitron. Dit is eigenlijk de volwassen variant van de Dombo attractie in Fantasyland. Je zit aan boord van een raket en kunt zelf bepalen hoe hoog je vliegt. Er is geen minimumlengte dus de hele familie kan genieten van deze attractie.

Restaurants in Discoveryland

Van al die attracties krijg je natuurlijk trek. In Discoveryland is er maar één restaurant namelijk Cafe Hyperion. Deze is niet te missen. Het is het grote gebouw waar een zeppelin uit steekt. Dit is een counterservice restaurant met voornamelijk fastfood opties, zoals hamburgers, frietjes en kip nuggets. Bekijk hier de volledige kaart.

Winkels

Natuurlijk kan je ook shoppen in Discoveryland. Er zijn twee winkels, eentje bij Buzz Lightyear Laser Blast en de ander bij Star Tours. Bij de eerste kan je allerlei Disney souvenirs kopen. Van pluchebeesten tot kleding. Bij Star Traders koop je allerlei Star Wars souvenirs, waaronder natuurlijk de lichtzwaarden.

Niet te vergeten!

Naast Star Tours kan je op de foto met niemand minder dan Darth Vader. Zelf vind ik dit altijd een beetje griezelig. Het is een imposante man en je kunt er niet even een gezellig praatje mee maken. Maar wel écht een aanrader, ook als je niks met Star Wars hebt.

HANDIGE TIPS & SITES

  • Op zoek naar tickets voor dagjes uit? Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
  • Er tijdens de herfstvakantie een weekje uit, zonder risico? Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!
  • Wil je ook dat je website snel laadt en je 24/7 iemand kan bereiken in geval van nood? Probeer dan Cloudways
Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

    Reageer

    delingen
    X