Home Blog Discovery+ review en kijken op Samsung Smart TV

Discovery+ review en kijken op Samsung Smart TV

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sinds het begin van dit jaar is DPlay omgetoverd in Discovery+. Andere naam en – een uitgebreider aanbod.

Voor wie deze streamingdienst niet kent eerst een korte uitleg. Op Discovery+ kan je wanneer jij wilt afleveringen kijken van de programma’s op Discovery, Animal Planet, TLC en binnenkort ook Eurosport.

Heb je Dr. Pimple Popper gemist of wil je echt die ene aflevering van Gold Rush terugzien? Dan zit je hier goed.

Deze dienst kost €39,99 per jaar en geeft je onbeperkt toegang tot de series op de hierboven genoemde zenders. Evenals unieke series die speciaal voor deze streamingdienst zijn gemaakt.

Is Discovery+ de moeite waard?

Dit vind ik altijd een lastige vraag maar ga ik toch voor je proberen te beantwoorden.

Voor mij namelijk wel. Dit is de app waar ik het meest naar kijk op mijn Smart TV. En dat zegt veel, want ik heb nog veel meer abonnementen waaronder op Netflix, Disney Plus en Amazon Prime Video.

Mijn favoriete tv-zender is altijd Discovery ID geweest. Hier kijk je van die true crime series. Dit vind ik altijd heel interessant en heb ik meestal aanstaan als ik aan het werk ben. Bij zo’n aflevering kan je namelijk de helft missen en toch weten wie het gedaan heeft.

Ideaal om op de achtergrond aan te hebben staan. Maar je kunt er nog veel meer kijken!

Zo heb ik afgelopen week naar de documentaire over Diego Maradona gekeken. Heftig hoe deze man geleefd heeft – en werd. Deze docu zal vast ook op tv worden uitgezonden maar op Discovery+ kijk je hem zonder reclame en wanneer het jou uitkomt.

Dat geldt natuurlijk voor alle programma’s op Discovery+. Dus ook die van TLC, Animal Planet en meer.

Extra kanalen

Een paar jaar terug had je op tv de zender Food Network. Met Amerikaanse kookprogramma’s zoals Diners, Drive-ins and Dives met Guy Fieri en Pioneer Woman met Re Drummond.

Als ik geen true crime aan had staan keek ik hier graag naar. Maar helaas werd deze ineens uit de lucht gehaald.

Gelukkig zijn de programma’s weer terug, op Discovery+. Per serie kan je diverse afleveringen kijken wanneer het jou uitkomt. En er zijn speciale themaprogramma’s zoals rond kerst en halloween.

Een andere zender waar je hier exclusief de content van kunt kijken is HGTV, met programma’s over klussen en wonen. Voor de autoliefhebbers is er Motortrend waarop je alle autoprogramma’s van Discovery kunt terugkijken.

Discovery+ Originals

Wanneer je lid wordt kun je ook kijken naar Discovery+ Originals. Dit zijn series die je alleen hier kunt zien. Ze worden niet uitgezonden op tv.

De bekendste is Fitness Diaries waarin een 5-tal fitness influencers worden gevolgd. Maar je kunt ook exclusieve content bekijken van series als 90 Days Fiancé en Gold Rush.

Zou ik hier speciaal voor lid worden? Nee, maar het is leuke extra content. Al heb ik heel eerlijk van alle Originals nog geen aflevering gezien.

Voor wie?

Wanneer je fan bent van Discovery, Animal Planet, TLC, Discovery ID of Eurosport dan kan ik het je van harte aanraden.

Je favoriete programma’s kijken wanneer jij dat wilt en zonder reclame. Of je nou naar Duitse truckers wilt kijken of naar Fred van Leer. Er zit altijd iets tussen wat bij je stemming past.

Vooral het geen reclame en kunnen pauzeren om later terug te kijken vind ik een uitkomst. Ook als je iets gemist hebt kijk je het binnen een paar klikken weer terug.

Zo is Welcome to Plathville mijn guilty pleasure. Pa en vooral ma zijn compleet van het padje af. Heel sneu en toch zo leuk om naar te kijken. Ergernis en empathie wisselen elkaar af tijdens zo’n aflevering.

Deze serie wordt op TLC uitgezonden maar ik kijk hem op Discovery+. Hoef je niet zo lang te wachten op een nieuwe aflevering. Plus je kunt terugkijken wanneer je dat wilt. Dan begin je gewoon bij seizoen 1 i.p.v. de laatste aflevering.

Nog zo’n guilty pleasure is Counting on. Over de – inmiddels getrouwde – kinderen van de familie Duggar. Daar val je van de ene verbazing in de andere.

Tenslotte kijk ik heel veel Discovery ID programma’s. Waarin detectives vertellen hoe zij een moord hebben opgelost. Maar je kunt er ook documentaires kijken over bekende moordenaars of bekende mensen die aan het moorden sloegen.

Voor mij is dit mijn meest gebruikte streamingapp en ik kan het iedereen aanraden.

Hoe kijk je Discovery+ (op je smart tv)?

Wanneer je een account hebt aangemaakt krijg je in de app op je smartphone, tablet of smart tv toegang tot alle programma’s.

Je kunt het ook op je laptop of tv bekijken door naar discoveryplus.nl te gaan en daar in te loggen.

Behalve het downloaden van de app en inloggen hoef je verder niks meer te doen.

Dit geldt ook voor je Samsung smart tv. Hierop kan je ook apps downloaden. Tussen deze apps staat Discovery+. Die download je en daarna hoef je alleen maar in te loggen. Dat wijst zich vanzelf, de instructies staan op het scherm.

Heb je geen smart tv maar wel een Google Chromecast of Apple TV? Dan kan je de programma’s vanaf je smartphone streamen naar je tv.

De content is verdeeld per categorie, zender of op alfabetische volgorde. Zelf vind ik zoeken per zender het makkelijkst. Er staan namelijk heel veel programma’s op.

Gerelateerd: Disney Plus kijken op je Samsung Smart tv, zo doe je dat!

Het enige nadeel

Hoewel ik dol ben op de app is deze niet perfect. Er zijn eigenlijk twee dingen die ik minder fijn vind.

De eerste is dat er wel complete seizoenen maar geen complete series op staan.

Dan kan je seizoen 4 en 5 terugkijken, maar 1 t/m 3 dan weer niet. Dat is toch raar?

Een ander nadeel vind ik dat de Samsung tv app vrij instabiel is. De afgelopen weken heb ik regelmatig contact gehad met de klantenservice, omdat mijn app geen content meer afspeelde. Zeker als je er zo vaak gebruik van maakt ontzettend irritant.

Ze lossen het wel altijd netjes op en staan je snel en goed te woord. Alleen de afgelopen keer duurde het 3 weken voordat de app weer werkte. Dat kan eigenlijk niet, zeker nu. Behalve dat niks dan lof over Discovery+.

Meer informatie en lid worden: discoveryplus.nl