ZooParc Overloon

Zoals je de afgelopen dagen gemerkt hebt ben ik de wondere wereld van de dierentuinen ingedoken. Wat mij opvalt is dat we er best een aantal hebben in Nederland, waar ik er ook een aantal niet van kende. Eén daarvan is ZooParc Overloon.

De reviews online zijn lovend over dit – voor mij onbekende – dierenpark. Tijd om eens te kijken wat er te zien en doen is en of het een bezoekje waard is!

Waar vind je ZooParc Overloon en hoe kom je er?

Je vindt ZooParc Overloon in Brabant, in het plaatsje Overloon net boven Venray. Voor mij is het vanuit Den Haag bijna 2 uur rijden om er te komen.

Parkeren kan je doen op eigen terrein. Ze hebben twee terreinen waar je als bezoeker voor €5 per dag kunt staan. Abonnementshouders betalen minder.

Je kunt dit dierenpark ook met het openbaar vervoer bereiken. Vanuit Den Haag is dat voor mij een onderneming van zo’n 3 uur. Een uur langer dan met de auto. Je neemt dan de trein naar Boxmeer en vanaf hier de bus naar het dierenpark.

De snelste route vanaf jouw beginpunt kan je bekijken op 9292ov.

In de buurt: SafariPark Beekse Bergen

Wat is er te zien en doen?

Naar een dierenpark ga je natuurlijk om de wilde dieren te bekijken en er – hopelijk – ook iets over te leren. ZooParc Overloon is een vrij kleine dierentuin maar boordevol verschillende soorten dieren. En ze zitten in ruime verblijven, dat vind ik zelf altijd een múst.

De dieren

Qua dieren zit je hier zeker goed. Ze hebben leeuwen, tijgers, zebra’s, giraffen, maar ook diverse apensoorten, kangoeroes en zelfs kamelen. De dieren zitten in gedeeltes die hun natuurlijke leefomgeving nabootsen.

Vanaf de ingang volg je een route door het park. Je kunt eigenlijk niet verdwalen en door de opzet mis je ook geen enkel verblijf. Ze hebben hier en daar wat verborgen paden aangelegd, vooral voor kinderen maar ook leuk als volwassene.

Als ik naar een dierentuin ga maak ik er altijd een sport van om alle dieren te zien. Dat is hier vrij goed te doen.

Andere activiteiten

Kinderen kunnen in ZooParc Overloon op expeditie. Voor €3,50 haal je bij de entree een dierengids vol puzzels en opdrachten. Dit maakt het voor hen net wat spannender dan alleen kijken naar de dieren.

Hebben ze na de expeditie nog energie over? Dan kunnen zij zich uitleven in de speeltuin die je aan het begin van het park vindt. Er zijn hier diverse houten speeltoestellen en zelfs een Airtrampoline.

Net als in veel andere dierenparken kun je ook hier je verjaardagsfeestje vieren. Ze hebben een aantal thema’s waaruit je kunt kiezen maar zelf vind ik het Zookeeper feestje het leukst klinken. Hierbij kunnen de kinderen zelf helpen bij het verzorgen van de dieren. Perfect als je een kleine dierenliefhebber in huis hebt.

De prijzen voor een feestje beginnen bij €12,50 per persoon. Als je een abonnement hebt krijg je ongeveer 50% korting. Je zou nog kunnen uitrekenen of het goedkoper is om een abonnement aan te schaffen. Deze kost namelijk maar €39,50 per jaar en dan krijg je korting op parkeren en dus kinderfeestjes.

Bekijk ook: De leukste dierentuinen in Nederland!

Tickets en korting

Een ticket voor ZooParc Overloon kost online €15 per persoon, aan de kassa €17. Parkeren is dus €5 en als abonnementshouder krijg je korting.

Wanneer je een ticket wilt reserveren loont het om online te shoppen. Bijvoorbeeld in de webwinkel van het AD waar je de kaartjes momenteel voor iets meer dan €11 per persoon kunt bestellen.

Een andere plek waar je vaak kortingsacties vind is Tripper.nl. Plus de veilingssites Ticketveiling en Vakantieveilingen waar je vaak 2 tickets ontvangt met een aanzienlijke korting.

En ben je lid van de ANWB? Dan kan je altijd tickets bestellen met een leuke korting.

Toch weer mooi meegenomen, vind je niet?

Volgend artikel: GaiaZoo Kerkrade – tickets, korting en reviews!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven