Wildlands Emmen: tickets, korting en reviews!

Wildlands is een dierenpark met attracties. Best een vreemde combinatie die in de VS wel goed werkt, maar hier niet helemaal lijkt aan te slaan. Je weet ook niet zo goed wat je er van kunt verwachten. Zijn het attracties met hier en daar dieren, of juist het omgekeerde. Om die reden blijven veel mensen weg. Dat is best zonde, want het is een leuk dierenpark waar ik mijzelf prima heb weten te vermaken.

Wildlands, een dierenpark met attracties

Toen ik voor het eerst naar Wildlands ging had ik er heel eerlijk meer van verwacht. Het dierenpark was vrij leeg en kaal, en toegegeven ik miste toch de beestjes. De paar attracties vond ik een leuke afwisseling. Toch was het het net niet. Nou dacht ik heel eerlijk dat het aan mij lag. Van nature ben ik vrij kritisch. Daarnaast ben ik Animal Kingdom en Busch Gardens in Florida gewend. Beiden enorme pretparken met dieren. En eigenlijk had ik stiekem gehoopt dat Wildlands zoiets ook zou doen. Misschien had het ook wel gewerkt als je niet van oorsprong een dierenpark bent. De attracties voelden een beetje vreemd en geforceerd aan.

Hoe werkt het park?

Wildlands bestaat uit 4 gedeeltes: Nortica, Serenga, Jungola en Animazia. Elk heeft een eigen thema die je kunt raden als je naar de namen kijkt. In Nortica draait alles om de kou. Serenga is het Afrikaanse gedeelte en in Jungola bevindt je je diep in het regenwoud. En Animazia is een indoorspeeltuin voor jonge kinderen.

Als je binnenkomt kies je steeds een gedeelte waar je naartoe wilt. In dit gedeelte bevindt zich dan een gethematiseerde attractie, show en natuurlijk de dierenverblijven. Heb je alles gezien dan loop je terug naar het begin en kies je het volgende gedeelte. Sinds 11 november dit jaar kan je ook een kijkje nemen backstage. Veel dieren overwinteren in hun warme binnenverblijven en daar kan je tijdens deze maanden als bezoeker ook een kijkje nemen.

Welke dieren zie je in Wildlands?

Het aanbod is niet zo exotisch als in andere dierenparken, maar je kunt genoeg beesten bekijken. Meest bijzondere zijn de olifanten en leeuwen. Daarnaast zijn er diverse apensoorten, ijsberen, neushoorns, giraffen, zebra’s, zeeleeuwen, stoktaartjes, gekleurde vlinders en meer. De Maki’s lopen los en komen naar je toe. Hoewel je ze niet mag aanraken – het zijn geen huisdieren – is het wel grappig om ze zo van dichtbij te kunnen bekijken. Over diverse dieren worden presentaties gegeven om meer te leren over hun natuurlijke leefomgeving en hun voedingspatroon. Deze zijn best leerzaam en sowieso leuk om naar te luisteren.

En de attracties

Wildlands heeft tussen de dierenverblijven ook een aantal attracties gebouwd. De meest bekende is de achtbaan Tweestryd in het Serenga gedeelte. Hier vindt je ook een Jeep Safari tussen de wilde dieren.

In Jungola is er Rimbula River. Een rustig boottochtje door de natuur en langs dieren. Tenslotte heb je in Nortica de 4D attractie Artic1. Waar je op een wilde expeditie gaat naar de Poolgebieden.

Is Wildlands de moeite waard?

Zou ik ervoor vanuit de randstad naartoe gaan…het is moeilijk om te schrijven, maar eigenlijk niet. Het is wel een geinig park, maar om daar nou twee uur voor te rijden. De attracties hebben voor mij niet veel toegevoegde waarde heel eerlijk. Als ik naar een dierenpark ga wil ik eigenlijk zoveel mogelijk beesten zien en het liefst bijzondere dieren die je nergens anders ziet. Woon je er in de buurt dan zou ik er zeker naartoe gaan. Het is geen heel slecht park. Het mist gewoon nog een beetje liefde, aandacht en sfeer. Ze zijn er hard mee bezig maar het zal denk ik nog wat jaren duren voordat het echt een leuk park wordt. Als het zover is breng ik er zeker nog een keer een bezoek! Wat vindt jij van Wildlands? Deel jouw ervaring hieronder.

Scroll naar boven