Safaripark Beekse Bergen: safari’s en welke dieren spotten?

Bij SafariPark Beekse Bergen denk je aan wilde dieren bekijken vanuit de auto. Dit is het enige dierenpark waar je zo dichtbij de dieren kunt komen. En je mag zo vaak op autosafari als je wilt. Dat klinkt heel raar maar je ziet elke keer weer andere dingen. Wilde dieren staan natuurlijk niet stil. Ze doen constant andere dingen, wat elke ronde weer een nieuwe belevenis maakt.

Welke safari moet ik kiezen?

SafariPark Beekse Bergen heeft 4 verschillende safari’s: boot, auto, bus en wandel. Binnenkort kan je ook nog met de fiets langs de dieren. De meeste dieren zie je tijdens de wandelsafari, 32 verschillende soorten.

Ga je met de boot dan zie je de minste, maar 5.

Tijdens de bus- en de bekende autosafari zie je 14 verschillende diersoorten.

Nou dat is makkelijk, dan gaan we voor de wandelsafari, want dan zie je het meest. Dat klopt. Maar toch zou ik ze allemaal doen. De autosafari is leuk, omdat je zelf de controle hebt. Je kunt zelf bepalen waar je stopt en hoe lang je blijft kijken. Ook heeft het iets speciaals om met je eigen groep te zitten.

De bus- en bootsafari’s zijn leerzaam. Dan vertelt de medewerker ook iets over de dieren en hoor je leuke feitjes. Bij de bussafari zie je meer dieren, met de boot heb je een rustgevend tochtje en bekijk je de dieren vanuit een andere hoek.

Dan is er nog de wandelsafari. Sowieso doen. Je loopt langs de verblijven, ziet de meeste dieren en kunt daarbij ook nog de shows bekijken.

Het leukste is dat je de safari’s kunt combineren en zo vaak kunt doen als je wilt. Dus neem er alle tijd voor!

Welke dieren zijn er in SafariPark Beekse Bergen?

Er zijn 33 verschillende diersoorten te bewonderen in SafariPark Beekse Bergen. Natuurlijk zijn dat de dieren die je op de Afrikaanse savannes terugziet:

 • Leeuwen
 • Zebra’s
 • Giraffen
 • Gnoe’s
 • Neushoorns

En ja, daar rijdt je met de auto gewoon langs. Ook de leeuwen!

Is dat niet gevaarlijk dan? Nee eigenlijk niet, de leeuwen kunnen niet in de buurt van de auto’s komen. Maar jij kunt ze wel van “dichtbij” bewonderen. De andere dieren lopen wel vrij rond en kunnen heel dichtbij komen. Je moet dan wel je ramen dichthouden. Het blijven wilde dieren – het is geen kinderboerderij. Dat betekent dat je ze niet mag aaien of voeren. Maar foto’s maken en filmen mag natuurlijk wel. Oh, en niet uitstappen hè!

Andere dieren die je kunt bekijken zijn:

 • Zeeleeuwen
 • Gorilla’s
 • Krokodillen
 • Beren
 • Tijgers
 • Stokstaardjes
 • En meer!

Die zie je overigens niet vanuit de auto maar tijdens de wandel- of bootsafari.

Voor wie is dit SafariPark?

SafariPark Beekse Bergen is leuk voor elke leeftijd. Hoe vaak krijg je nou de kans om zo dichtbij wilde dieren te komen. En dat vanuit je eigen comfortabele auto. Lekker zakje snoep mee en dieren kijken. (niet aan de dieren geven maar zelf opeten he!)

Heb je geen auto dan kan je dezelfde safari met de bus doen of je neemt de boot en bekijkt de mooie omgeving en de dieren.

Zelf doen wij meestal de auto- en de wandelsafari. De autosafari zelfs twee keer. Je ziet toch elke keer weer iets anders en het is toch het hoogtepunt van het dierenpark.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven