GaiaZoo

Als ik de dierentuin met de mooiste naam mag nomineren dan wordt dat zeker GaiaZoo. Prachtige naam, vind je niet? Heeft iets rustgevends en natuurlijk.

Maar behalve de mooie naam is het ook een heel fijne dierentuin waar je zeker eens een kijkje moet nemen. Al zul je er even voor moeten reizen!

Waar ligt GaiaZoo en hoe kom je er?

Je vindt GaiaZoo in het zuiden van Limburg, in de plaats Kerkrade. In een groene omgeving vol bomen en heuvels. Zo op het eerste gezicht lijkt het een relatief klein dierenpark. Zeker als je het vergelijkt met Blijdorp of bijvoorbeeld Safaripark Beekse Bergen. Maar toch ben je er al snel een dag zoet. Daarover verderop meer.

Het adres van GaiaZoo is: Gaiaboulevard 1, 6468 PH Kerkrade. Ze hebben een eigen parkeerterrein waar je voor €7,50 de hele dag kunt blijven staan. Vanaf hier ben je binnen een paar stappen bij de ingang van het park.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Met de auto doe ik er vanuit Den Haag zo’n 2,5 uur over. Met de trein een uurtje langer. Hoewel dit nog te doen zou zijn voor een dagtocht zou ik persoonlijk, als je ver weg woont, het combineren met andere bezienswaardigheden in de buurt.

In Zuid-Limburg is er genoeg te beleven. Zo deden wij hier al eerder de Mergellandroute en bezochten we Vaals.

Nog even terugkomend op het openbaar vervoer. Je kunt zeker met de trein of bus naar GaiaZoo. Er is een halte vlakbij de ingang. Voor de snelste route vanaf jouw huis kijk je op 9292ov.nl.

Wat is er te doen?

Je gaat naar dit park voor, natuurlijk, de dieren! In GaiaZoo zijn er meer dan 150 soorten, waarvan een groot deel bestaat uit vogelsoorten.

Qua “gebruikelijke” dierentuinbewoners hebben zij giraffen, zebra’s, nijlpaarden, diverse apensoorten waaronder gorilla’s, leeuwen, en mijn favoriet de stokstaartjes. De dieren zitten in ruime verblijven die hun natuurlijke leefomgeving zoveel mogelijk nabootsen.

Verder vind je hier ook veel vogelsoorten. In de meest prachtige kleuren. Van gieren tot exotische eenden, ganzen tot ooievaars. Als je van fotograferen houdt dan zul je je hier zeker kunnen vermaken en de meest mooie plaatjes kunnen schieten.

Hoewel het park dus op het oog niet zo groot lijkt ben je hier zeker een dagje zoet. Er valt genoeg te zien en tussendoor moet je natuurlijk ook even stoppen voor iets lekkers. Dat hoort nou eenmaal zo in Zuid-Limburg.

De DinoDome

Voor kinderen is er behalve het bekijken van dieren nog meer te beleven. De DinoDome is het grootste Europese indoorspeelparadijs met dinothema. Een hele mond vol maar wat het eigenlijk inhoudt is dat het een mooi aangeklede speeltuin is. Overdekt dus een fijne plak om te schuilen als het regent.

Er zijn diverse speeltoestellen waar kinderen zich even lekker kunnen uitleven. Natuurlijk met hier en daar wat dino’s die gelukkig niet zo eng zijn.

Verjaardagsfeestje vieren in GaiaZoo

Net als in veel dierenparken kan je ook in GaiaZoo je verjaardagsfeestje vieren. Er zijn diverse arrangementen beschikbaar maar bel vooraf even wat je kunt boeken.

De arrangementen verschillen van speurtochten tot schatzoeken onder leiding van een medewerker van GaiaZoo. Bij de Kinderfeestjes zit eten/drinken inbegrepen evenals entree tot het park. Voor twee begeleiders is er een speciaal kortingstarief op de entree.

Let wel op dat de kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd dienen te zijn, broertjes/zusjes uitgezonderd, en dat de feestjes alleen worden gegeven voor groepen van minimaal 6 kinderen.

Beste tijd om GaiaZoo te bezoeken

GaiaZoo is het hele jaar geopend en eigenlijk is elk seizoen weer anders. Als je in de buurt woont is het makkelijker om het park tijdens bijvoorbeeld de winter- en dan weer de zomermaanden te bezoeken.

Woon je net als ik wat verder dan zou ik de lente of de herfst kiezen. Het liefst, als dat mogelijk is, buiten de schoolvakanties. In de herfst zijn de bomen in het park prachtig gekleurd en is het extra fijn om even op te warmen met een kop warme chocolademelk.

In de lente zijn er vaak jonge dieren en is het, als je op een zonnige dag gaat, geen straf om rond te lopen met de zon op je gezicht.

De winter- en zomermaanden zijn vaak toch wat meer afzien, zeker als het heel koud of juist bloedheet is.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven