Drukte Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp is misschien wel mijn meest favoriete dierenpark. Dat komt, omdat ik er in mijn jeugd zeer regelmatig kwam. Mijn ouders hadden namelijk een abonnement. De drukte in Diergaarde Blijdorp is voor mij eigenlijk nooit een probleem geweest. Maar ik snap dat je wilt weten hoe druk het is tijdens jouw bezoek.

Op dit moment kan je de drukte redelijk goed inschatten aan de hand van de beschikbare reserveringen. Hoe voller het park, hoe drukker. Al kan je het in deze tijd nog steeds niet echt druk noemen, omdat ze werken met een maximale capaciteit. Wanneer het weer normaal wordt zijn de volgende dagen de meest drukke tijd.

Drukte in Diergaarde Blijdorp

De drukte in Diergaarde Blijdorp is afhankelijk van een aantal factoren. Het weer bijvoorbeeld. Is het koud of regenachtig? Dan zijn er meestal een stuk minder bezoekers, omdat je nou eenmaal veel buiten zult zijn.

Ook schooldagen zijn over het algemeen rustiger. Behalve als het schoolreisjes-seizoen is. Veel scholen uit het hele land kiezen Diergaarde Blijdorp uit als bestemming. Als ze dan in groepjes door het park gaan merk je dat het op knelpunten en bij populaire verblijven – iedereen wil nog steeds Bokito zien – wat drukker is.

Andere drukke dagen zijn feestdagen. Zeker tijdens de warmere maanden. Dan trekt Nederland er massaal op uit, zo ook naar de dierentuin. Bij ons in Den Haag zijn de scholen gesloten op Prinsjesdag. Dat is een dag waarop veel Hagenaars en Hagenezen naar een pretpark of dierenpark gaan. Dan is het meestal iets drukker, maar nog steeds stukken rustiger dan in het hoogseizoen.

Drukste dagen zijn:

  • Schoolvakanties, met name de zomermaanden
  • Feestdagen, ook wanneer lokale scholen gesloten zijn
  • Weekenden, net als vakanties heeft het weer ook invloed op de drukte
  • Wanneer er een schattig diertje is geboren
  • Schoolreis-seizoen

Wat is de beste tijd om te gaan?

De beste tijd om naar Diergaarde Blijdorp te gaan is voor mij het najaar. Als het weer meezit kan je echt een heerlijk rustige dag hebben, struinend in het zonnetje. Het is dan misschien wat kouder dan tijdens de zomermaanden maar daar krijg je dan ook rust voor terug.

Wij zijn voor het hele coronagedoe in september – tijdens het weekend – naar Blijdorp geweest. Toen was het echt nazomer. De temperaturen waren aangenaam en het was er niet echt druk. Hier en daar moest je even wachten als je bij een verblijf vooraan wilde staan, maar nooit echt heel lang.

Tegenwoordig zijn wij Vrienden van Blijdorp, wat betekent dat je één keer per jaar gratis naar binnen mag. Dit jaar ga ik waarschijnlijk weer lekker in het najaar, wanneer alles hopelijk weer normaal is. Dan zal ik je daarna meer vertellen over hoe druk het toen was.

Ga je liever tijdens de warmere maanden en wil je de drukte in Diergaarde Blijdorp toch zoveel mogelijk vermijden? Kies dan een doordeweekse dag of weekend buiten de schoolvakanties. In de weekenden zijn er wel meer mensen maar het is er dan nog lang niet zo druk als tijdens de zomermaanden.

Tenslotte wil ik nog iets schrijven over wat drukte nou echt betekent in dit dierenpark. Vanwege de grootte van het park heb je slechts op bepaalde plekken een gevoel van drukte. In het Oceanium bij de populaire verblijven en aquariums, en bij sommige dierenverblijven. Verder kan je nog steeds vrij rondlopen in het park en zijn er plaatsen waar je helemaal niemand tegenkomt.

De enige plekken waar je echt merkt hoe druk het is, zijn de restaurants. Terrasjes kunnen rond lunchtijd snel vol zitten. Zeker bij de speeltuin waar mensen lang blijven bivakkeren. De truc is om net iets eerder te gaan eten dan de rest. Ga om half 12 naar het terras. Heb je nog geen trek dan drink je eerst iets, maar dan heb je in ieder geval een zitplek wanneer de drukte begint. Of neem je eigen lunch mee, dan heb je hier helemaal geen last van.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven