Dolfinarium Harderwijk

Als je aan het Dolfinarium denkt, denk je aan dolfijnen. Het park in Harderwijk staat bekend om de shows en de mogelijkheden om de zeedieren van dichtbij te kunnen bewonderen. Maar is er nog meer te zien? We zochten het voor je uit

Veel dolfijnen

Dolfijnen spelen in dit park de hoofdrol. Zo kan je ze zien optreden in hun eigen theater. In deze show halen de dolfijnen bijzondere en soms grappige capriolen uit. Kinderen vinden het prachtig en kijken vaak ademloos naar de kunstjes van deze prachtige dieren.

Wil je na de show de dolfijnen van dichtbij bekijken dan kan dit in het Dolfijnenpanorama. Hier zwemmen ze vlakbij, achter glas. Eigenlijk is het een groot aquarium waarbij je de dieren van dichtbij kunt zien.

Tenslotte is er de Dolfijnendelta. Hier zwemmen de dolfijnen in het wild. Het is een groot basin waarin zij zich op natuurlijke wijze kunnen voortbewegen. Ook kan je hier de walrussen bekijken. Want gelukkig zijn er ook andere dieren in het Dolfinarium

Maar er zijn ook nog andere dieren

In het Dolfinarium draait het vooral om zeedieren. Naast dolfijnen zijn er ook andere soorten te bewonderen.

 • Walrussen
 • Zeeleeuwen
 • Bruin vissen
 • Zeehonden
 • Roggen, haaien en vissen (je kunt deze zelfs aaien)

Andere bezigheden

Naast het bekijken van de zeedieren zijn er nog een aantal andere bezigheden in het park. Er zijn geen attracties, zoals je die bijvoorbeeld in Wildlands wel hebt. Als jullie de dieren hebben bekeken kunnen de kindjes spelen in één van de 4 speeltuinen.

Ook kunnen jullie natuurlijk een kijkje nemen bij de voorstellingen. In totaal zijn er drie shows die jullie kunnen bekijken:

 • Aqua Bella – Voorstelling met Dolfijnen
 • De Snor(rrr)show – Met Walrussen
 • Avontureneiland en het magische amulet – Voorstelling met zeeleeuwen

Hebben jullie daarna honger gekregen dan kan er gegeten worden in de twee restaurants of bij één van de snackkraampjes.

Speciale activiteiten met en zonder dolfijnen

Naast de standaard “attracties”  zijn er ook een aantal interactieve programma’s waar je tegen betaling aan deel kunt nemen.

 • In het water met dolfijnen:
  Hierbij ga je een dieren van dichtbij meemaken. Je kunt zien hoe ze gevoerd worden, je leert een handgebaar waarmee je ze een trucje kan laten doen en je mag de dolfijn aanraken en ermee op de foto. Dit programma duurt een uur – waarvan 20 minuten met de dolfijnen – en de kosten hiervoor zijn €75. Het is goed om te weten dat er niet gezwommen wordt met de dolfijnen en dat je zelf geen foto’s mag maken.
 • Slapen bij de dolfijnen:
  In dit programma kunnen kinderen ’s avonds logeren bij de dolfijnen. Met hun slaapzakje kunnen ze vlakbij het basin slapen waarin deze dieren zwemmen daarnaast gaan ze verschillende activiteiten doen. Wat precies houdt het Dolfinarium geheim, maar het kan zijn dat ze zeehonden gaan voeren, in het donker op krabbenjacht gaan en de dolfijnen van dichtbij bekijken. De kosten hiervoor zijn €125 per persoon en dat is inclusief avondeten, ontbijt, tussendoortjes, een aandenken en parkbezoek.
 • Dichter bij zeeleeuwen
  Dit is het kortste en goedkoopste programma van de 3. In 30 minuten maak je kennis met de zeeleeuw, leer je een speciaal handgebaar waarmee je ze een trucje kunt laten doen, kun je ze aanraken en met ze op de foto.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven