Diergaarde Blijdorp

Diergaarde Blijdorp

Als je mij zou vragen wat de leukste dierentuin van Nederland is dan zeg ik Diergaarde Blijdorp.

Misschien ben ik wat bevooroordeeld, want ik ben opgegroeid in de regio en kom hier al van jongs af aan.

Noem het jeugdsentiment maar voor mij is elk bezoekje een feestje. Dit betekent overigens niet dat ik in deze review van Blijdorp niet objectief kan zijn. Er zijn ook zaken die ik minder goed vind.

Een tijdje geleden, voor het hele coronagedoe, gingen wij op een zondag in het naseizoen naar deze dierentuin. Hieronder lees je een verslag van dit bezoek!

Diergaarde Blijdorp: locatie en parkeren

Diergaarde Blijdorp ligt in het centrum van Rotterdam. Daar ben ik normaal gesproken niet zo’n fan van, uitjes die zich midden in de stad bevinden.

Waarom?

Omdat je altijd gedoe hebt met parkeren. Zelf ben ik echt een automens, in het openbaar vervoer zul je mij niet zo snel zien. Dus dan ben ik altijd aangewezen op het filerijden en een parkeerplek zoeken.

Parkeren bij Blijdorp gaat zeer eenvoudig en je hoeft er het centrum niet eens voor in.

Vanaf de A20 of A13 volg je de borden Rotterdam en daarna neem je de afslag Blijdorp. Vanaf hier zie je al vrij snel het parkeerterrein liggen. De route staat goed aangegeven en via een stoplicht en een rotonde rijd je zo het parkeerterrein op.

Parkeren kost hier €10 per auto per dag.

Wat ik vreemd vind is dat abonnementshouders niet gratis mogen parkeren. Al is dat bij meer attractie- en dierenparken het geval.

Vanaf het parkeerterrein loop je binnen 5 a 10 minuten – afhankelijk van waar je staat – naar de kassa’s en de entree van het park.

Toegang met vooraf gekochte entreekaartjes

Heb je nog geen entreekaartje voor Diergaarde Blijdorp dan kan je die bij de kassa kopen.

De rijen bestonden uit een paar mensen en gingen opvallend snel. Vergeet niet ook gelijk je uitrijmunt te kopen. Hiervoor staan apparaten bij de uitgang.

Dan kan je aan het eind van de dag gelijk naar huis.

Heb je vooraf een kaartje gekocht dan kan je zo de kassa’s voorbij richting de entree. Hier staan medewerkers van Blijdorp klaar met een scanner om je ticket te controleren.

Als je de kans hebt zou ik altijd vooraf je entreekaartjes kopen. Waarom? Omdat er online vaak veel Diergaarde Blijdorp tickets met korting zijn te vinden. Dit kan echt tientallen euro’s schelen als je met een gezin gaat.

Daar kan je toch mooi weer een ijsje of wat anders lekkers van kopen. Of een leuk souvenir. Want die hebben ze hier natuurlijk ook genoeg. Van die lekkere zachte pluchedieren. Heel schattig!

Entree als je met de trein komt

Wanneer je met de trein naar Blijdorp gaat dan stap je uit op Rotterdam Centraal. Vanaf hier is het zo’n 10 minuten lopen als je de achteruitgang neemt van het station.

Om toegang te krijgen tot het park neem je de oude ingang. Dit is een andere dan waar je de auto parkeert.

Het is wel een stuk mooiere ingang en voor mij pure nostalgie. Maar weet dat je dus aan de compleet andere kant staat van het park. Goed om te weten als je afspreekt met mensen die met de auto komen.

Je kunt dan het beste halverwege het park afspreken, bijvoorbeeld bij de speeltuin of de giraffen.

De dieren in Diergaarde Blijdorp

Blijdorp is ruim opgezet. Dat geldt ook voor de verblijven van de dieren. Dit was voorheen nog wel anders, maar tegenwoordig zitten ze er comfortabel bij.

Wat ik zelf één van de mooiste plekken in het park vind is Oceanium. Dit is een enorm aquarium met allerlei soorten tropische vissen. Maar ook pinguïns en Ringstaarmaki’s (koning Julien uit Madagascar).

Het grote voordeel van dit gedeelte is dat het compleet overdekt is. Heerlijk in de zomer- en wintermaanden. Maar ook een perfecte plek om te schuilen als het regent.

Bezoek dit gedeelte wel aan het eind van de dag. De meeste mensen die met de auto naar Blijdorp gaan lopen hier als eerste naar binnen en dan kan je toch minder rustig rond kijken.

Vanaf hier volg je het hoofdpad richting het spoor. Zelf ga ik altijd bij de leeuwen naar rechts, richting de giraffen. Dit is een gedeelte dat in het teken staat van Afrika met de daarbij horende dieren.

Vergeet daarbij ook niet binnen even te gluren bij de krokodillen en de Okapi.

Vanaf hier vervolg je je weg langs de gorilla’s – Bokito woont er nog steeds – en het restaurant. Hier kan je even bijkomen terwijl de kinderen klauteren in de speeltuin. Meestal stoppen we hier voor koffie met wat lekkers of om wat anders te drinken. Lunchen doen we in een ander restaurant (de Terraszaal, bij de Chinese tuin)

Vanaf hier vervolg je je weg langs de oude ingang van Blijdorp en richting het Azië gedeelte. Hier ben je ook wel even zoet. Dit deel is namelijk vrij uitgestrekt. Hoogtepunt voor mij hier is de Kleine Panda, zo schattig!

Verder vind je hier voornamelijk apen en vogelsoorten. Niet de meest spannende dieren maar in een prachtige omgeving. Perfect om foto’s te maken.

Dit is ook het gedeelte waar wij meestal even stoppen voor lunch in de Terraszaal. Een volwassen kaart met lekkere broodjes en warme maaltijden. Voor kinderen staat er pannenkoeken op het menu.

Hierna begin je aan het laatste deel terug naar de uitgang. Langs het Olifantenverblijf en dan weer richting het Oceanium.

Andere activiteiten

Behalve het bekijken van de dieren is er nog meer te doen in Diergaarde Blijdorp. Zo kan je een pendeltreintje nemen van de ene ingang naar de andere.

Dus van het Oceanium naar de Rivierahal en terug. Dat scheelt een hoop wandelen en het is nog leerzaam ook.

Leerzaam zijn ook de voermomenten van de dieren. Deze vinden gedurende de dag plaats. Het precieze schema vind je op Blijdorp.nl.

Kinderfeestjes

Ook leuk is het vieren van kinderfeestjes in Diergaarde Blijdorp. Hierbij wordt de jarige echt even in het zonnetje gezet.

Je kunt kiezen uit 3 verschillende feestjes, een speurtocht of 2 rondleidingen. Verder zit er ook een lekker – ietwat ongezonde, maar dat mag – lunch bij.

De kinderfeestjes kan je eenvoudig online boeken bij Blijdorp. Hier vind je ook gelijk meer informatie en de voorwaarden.

Tickets met korting

Het voelt in deze tijd wat dubbel. Je weet dat de bedrijven het zwaar hebben, toch wil je het liefst niet te veel betalen voor een ticket.

Wil je graag wat besparen dan zou ik online zoeken naar tickets met korting. Vaak kan je hier tot wel 40% mee besparen. Dat is een hoop geld, zeker als je met een gezin gaat.

Je vindt deze kaartjes op veilingsites, ticketaanbieders, of via de spaaracties van de verschillende supermarkten.

Om je tijd te besparen heb ik de kortingsacties voor je verzameld. Laat je weten hoeveel je hebt bespaard?

Actuele kortingsacties Diergaarde Blijdorp

Jaarabonnement/Vrienden van Blijdorp

Ga je vaker naar Blijdorp dan zou je een abonnement kunnen overwegen. Een abonnement kost €83 per volwassene. Voor €155 heb je een gezinsabonnement voor 1 volwassene en max. 5 kinderen. Een tweede volwassene kost dan €60 meer.

Nou had ik het er toevallig laatst nog over met mijn vriend dat ik best zo’n abonnement zou willen. “Wat moet je daar nou mee”, vroeg hij toen. “Na één bezoek heb je het toch wel weer gezien?”

Daar heeft hij gelijk in. Toch zou ik het nog steeds overwegen. Waarom?

Ken je die zondagen? Dat je thuiszit, eigenlijk weg wilt maar niks te doen hebt? Hoe leuk is het dan om een paar uurtjes naar Diergaarde Blijdorp te gaan? Gewoon even kijken bij de dieren, misschien wat foto’s maken, lunchen, koffie, en terug naar huis?

Om er even uit te zijn, in de buitenlucht, maar toch met wat entertainment.

Zo had hij er in ieder geval nog nooit over nagedacht, maar hij vond het een goed idee.

Wil je een abonnement om Diergaarde Blijdorp te steunen? Dan zou je ook kunnen overwegen om “Vriend van Blijdorp” te worden. Hiermee sponsor je voor minimaal €49 per jaar het park, in ruil voor twee vrijkaartjes, lezingen, uitjes en een magazine. Verder steun je hiermee vooral het park en de dieren.

Ook het overwegen waard als je het dierenpark een warm hart toe draagt.

Review Diergaarde Blijdorp

[rwp_box id=”0″]

Laat een reactie achter

Scroll naar boven