AquaZoo Leeuwarden: dit is er te zien en doen!

Nu ik in de wereld van de dierentuinen ben gedoken ontdek ik steeds meer parken waar ik nog nooit van had gehoord. AquaZoo Leeuwaarden is zo’n park.

Toegegeven, Leeuwaarden is voor mij niet naast de deur, maar dat is Brühl (Phantasialand) ook niet. Dus eigenlijk was er geen excuus om niet naar dit park te gaan.

Het hele concept AquaZoo kende ik eigenlijk nog niet. Maar dit is dus een dierentuin met voornamelijk waterdieren.

Voornamelijk, want ze hebben ook een kinderboerderij en cavia’s kunnen niet zo lekker zwemmen.

Flauw hè!

Maar goed, terug naar AquaZoo Leeuwarden. Laten we met de praktische informatie beginnen!

Gerelateerd: ZooParc Overloon: dieren, tickets en korting

Waar ligt AquaZoo Leeuwarden en hoe kom je er?

Zoals de naam al doet vermoeden ligt AquaZoo in Leeuwarden, aan de oostkant van de stad. Je hoeft niet midden in het centrum te zijn en kunt daardoor goed parkeren en er makkelijk naartoe rijden.

Parkeren is niet duur voor een dierentuin, slechts €4. Je kunt vooraf online een parkeermunt bestellen of ter plekke halen aan de kassa.

Met het openbaar vervoer kan je er ook heel eenvoudig komen, vanaf station Leeuwarden neem je de bus naar het dierenpark. Deze stopt vlakbij.

Voor de snelste route vanaf jouw huis kan je het beste 9292ov.nl raadplegen.

Lees ook: Wildlands Emmen review, wat vond ik van mijn bezoek?

Wat is er te zien?

AquaZoo Leeuwarden is een dierenpark, maar je zult hier geen leeuwen of giraffen vinden. Dit park legt de nadruk namelijk op dieren die in of rond het water leven.

Van zeehonden tot de capibara, pinguïns en flamingo’s. Maar ook emoe’s, apen, otters, krokodillen en de rode panda.

Het park is prachtig aangelegd met overal waterpartijen. Tussen de paden liggen de verblijven van de dieren en je hebt een aantal zijpaden voor als je wilt afsnijden of even uit de drukte wilt.

Speeltuinen en kinderfeestjes

Voor kinderen is er genoeg te doen. Ze kunnen actief op zoek gaan naar dieren tijdens de speurtocht.

En hebben ze tijdens de dag nog genoeg energie? Dan kunnen ze zich uitleven in de speeltuinen. Niet alleen hebben ze hier de grootste Airtrampoline van Friesland, er is ook een roeiplas waar kinderen een rondje kunnen roeien. Wel natuurlijk onder begeleiding.

Verder kan je in AquaZoo Leeuwarden ook een kinderfeestje vieren. Er zijn diverse thema’s waaruit je kunt kiezen. Van heel simpel – een tochtje door het park met aan het eind wat lekkers – tot een uitgebreid bezoek aan de favoriete dieren en uitleg van een echte dierenverzorger.

Prijzen beginnen bij €8,50 voor het meest basisfeestje – zonder eten overigens – en lopen op tot €16,95 voor een uitje met een dierenverzorger. Heb je een abonnement? Dan krijg je korting. Wil je een kinderfeestje vieren dan zou ik sowieso uitrekenen of het niet goedkoper is om als ouder een abonnement te nemen. Je krijgt namelijk een aantrekkelijke korting op het feestje.

Tickets en korting

Tickets voor AquaZoo Leeuwarden kan je online kopen of aan de kassa. Meestal krijg je via de website een betere deal of korting. Hier kan je ook meteen het muntje kopen voor het parkeerterrein.

Maar ik zou zeker ook online rondkijken of je kaartjes met korting kunt krijgen. Bijvoorbeeld bij de ING, de webwinkel van het AD, via de ANWB of de spaaractie van de Jumbo.

Echt het loont om vooraf even te shoppen. Het geld wat je bespaart kan je gebruiken voor een volgend uitje of voor wat lekkers in het park.

Lees ook: Apenheul: dieren, activiteiten en review!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven