Apenheul: dieren, activiteiten en review!

Apenheul

De meesten van jullie kennen de reclames of zijn er misschien al weleens geweest: Apenheul. Een dierenpark vol met alleen maar apen. En de meesten lopen los. Dat roept natuurlijk ook een hoop vragen op, want de apen hebben toch tandjes? Hoe veilig is het dan? En kan je er nog meer doen dan alleen “aapjes kijken”?

Het dierenpark

Apenheul is één van de weinig dierenparken waarin de beesten vrij rondlopen. Alleen de gevaarlijkere apensoorten – zoals de gorilla – zitten achter slot en grendel. De kleinere en zachtaardigere soorten lopen dus vrij rond en komen heel dichtbij de bezoekers.

Dan is het best aanlokkelijk om ze aan te raken of te voeren, niet? Maar dat is dus ten strengste verboden. Wist ik heel eerlijk ook niet. Ja, het zijn geen huisdieren, maar wat ik mij kan herinneren is dat veel kinderen de beesten toch aaien of aanraken. Schijnt dus niet te mogen, goed om te weten.

Het blijven natuurlijk wilde dieren. Dat betekent dat ze onvoorspelbaar zijn. Zijn ze het niet met je eens dan kunnen ze lelijk doen of ze kunnen een graai nemen uit je tas als je deze open hebt staan. Je mag daarom ook niet het park in als je een tas hebt zonder ritsen. Je kunt zo’n speciale tas bij aankomst lenen.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Wat is er te doen?

Apenheul is een dierenpark met alleen maar apen. In totaal zo’n 300 waarvan de helft losloopt. Er is een vaste route uitgestippeld in het park die je langs alle apen leidt. Onderweg zijn er een aantal restaurants. Heb je dorst of trek? Stop dan hier zeker. Al is het om je eigen snacks te eten. Je mag namelijk niet overal eten in het park. De apen hebben een speciaal dieet en mogen geen Sultana’s of ander mensenvoer.

Naast het bekijken van de apen worden er presentaties gegeven over de verschillende soorten zodat het voor kinderen ook een educatief uitje wordt.

Zijn er dan geen andere dieren?

Klopt. Er zijn geen andere diersoorten in het dierenpark. Maar dat neemt niet weg dat apen natuurlijk hele leuke dieren zijn om te bekijken.

Zeker, omdat ze vrij rondlopen halen ze soms de gekste dingen uit. De doodshoofdaapjes zijn niet bang voor mensen en komen soms heel dichtbij. Ze springen op je schouder of zitten ineens in de kinderwagen. Zelfs al gruwel je bij de gedachte is het wel leuk om te zien hoe andere mensen schrikken als er ineens een aap op ze springt.

Houd er wel rekening mee dat dit een park is voor een halve dag. En dat is als je heel rustig aan doet en stopt om te eten. Een ticket kost voor kinderen €19 en voor volwassenen €22. Dat vind ik zelf best een hoop geld voor een halve dag. Natuurlijk moeten de apen daar ook van verzorgd worden, dus dat kost nou eenmaal wat meer. Toch kan ik mij best de teleurstelling voorstellen als je na 4 uur weer op de parkeerplaats staat.

Probeer daarom je kaartjes met korting te kopen via bijvoorbeeld de kortingsacties van de grote supermarkten of de bekende ticketwebsites. Dat maakt het toch iets minder zuur.

Trouwens, parkeren doe je op een openbaar parkeerterrein waar een dagkaart ongeveer €9 kost. Vanaf hier loop je in 10 tot 15 minuten naar de entree van het dierenpark.

Is het een aanrader?

Apenheul is zeker een leuk dierenpark om te bezoeken. Zeker als je het leuk vindt om foto’s te maken kan je je hier prima vermaken. Kinderen verliezen vaak snel hun aandacht, zeker als ze de apen niet mogen aanraken. Af en toe een tussenstop in de speeltuin is dan ook een múst.

Wel zou ik de kaartjes met korting kopen. Het volledige bedrag vind ik behoorlijk veel geld. Zeker als je je bedenkt dat een ticket voor Blijdorp net zo duur is, maar dat er daar veel meer te zien is.

Foto: Paul Hudson

Laat een reactie achter

Scroll naar boven