Dierentuinen in coronatijd: zijn ze open?

Home Dagje wegDierentuinen Dierentuinen in coronatijd: zijn ze open?

Veel pretparken kennen een zomer- en een winterseizoen, dierentuinen hebben dat gek genoeg eigenlijk niet. Wist je dat de meeste dierentuinen het hele jaar geopend zijn?

Nou is dit natuurlijk geen normaal jaar. Een jaar waarin veel zaken gesloten zijn (geweest) waaronder dus de dierentuinen.

Maar zijn ze nu dan weer geopend? En wat zijn de maatregelen? Dit is alles wat je moet weten over dierentuinen in coronatijd!

Welke dierentuinen zijn open?

Eerst maar eens een rondje doen langs de dierentuinen. Blijdorp? Geopend. Artis, Ouwehands, Burger’s zoo, Dierenpark Amersfoort, GaiaZoo, ZooParc Overloon. Allemaal geopend. Dat geldt ook voor Wildlands en voor Beekse Bergen.

Dat is fijn, want dat betekent dat je er weer een leerzame dag kunt doorbrengen tussen de wilde dieren. Zeker als je je bedenkt dat veel dierenparken het zwaar hebben na de verplichte sluitingen dit jaar. Zolang de regering de lockdown niet uitbreidt met dierentuinen en pretparken zit je hier dus nog steeds goed.

Veel van de dierentuinen vragen om hen te steunen. Dat kan in de vorm van een eenmalige gift of door een abonnement te nemen. Maar dat hoeft niet natuurlijk. Je steunt ze al met een bezoekje.

En doordat de meeste dierentuinen weinig overdekte/afgesloten ruimtes hebben, is dit een relatief veilig dagje uit. Als je je aan de regels houdt natuurlijk.

De enige dierenparken die ik kon vinden die gesloten zijn, zijn Apenheul en Avifauna. Om deze parken te bezoeken zul je tot de lente moeten wachten.

Coronamaatregelen

De regels die op straat en in openbare gelegenheden gelden, gelden ook in de dierenparken. Dus verplicht 1,5m afstand houden van mensen buiten jouw groep. De mondkapjes zullen waarschijnlijk ook hier hun intrede gaan maken en zolang de horeca gesloten is zul je ook hier niet op het terras kunnen zitten met een koffie en appelpunt.

Een andere belangrijke regel, die elke dierentuin hanteert is verplicht reserveren. Ben je van plan om te gaan dan moet je vooraf een dag en tijdslot reserveren. Ook als je een kaartje of abonnement hebt. Zonder deze reservering krijg je geen toegang tot het park.

Verder geldt er een maximaal aantal bezoekers per dag. Zo kan het dus gebeuren dat op een zonnige weekenddag je geen bezoek meer kunt reserveren, omdat het park de maximale capaciteit heeft bereikt. Zij doen dit om te kunnen garanderen dat de bezoekers genoeg afstand houden.

Nou zijn de meeste parken vrij groot dus dat betekent dat ze ook veel mensen kunnen toelaten. Zolang ze niet allemaal bij één en hetzelfde dier blijven kijken. Je moet dus zelf ook een beetje opletten en verspreiden. Dat zal ook betekenen dat je op een later moment nog een keer terug zult moeten komen bij het verblijf.

Het kan ook zijn dat dierenparken verplichte routes hebben. Dan kan je maar 1-kant op en proberen ze zo opstoppingen te voorkomen.

Samenvattend, de meeste dierenparken zijn open en staan op een veilige manier te springen om bezoekers. Wil je er op uit? Dan zou ik hier zeker naar toe gaan, dierentuinen blijven een leuk dagje uit.

Tenslotte, de panda bovenaan is ter illustratie, maar geeft wel perfect weer hoe ik mij dit jaar voel!

Leukste kortingsacties!