De reden waarom ik geen Dyson stofzuiger heb gekocht!

Toen mijn vorige steelstofzuiger het begaf, begon de zoektocht naar een nieuwe. Althans zoektocht, ik wist meteen wat ik wilde: een Dyson stofzuiger. Niet alleen vanwege de zuigkracht, maar ook het design sprak me enorm aan.

Dus het was alleen kwestie van de beste Dyson stofzuiger voor mij kiezen, althans dat dacht ik.

Want inmiddels is er een nieuwe stofzuiger en dat is geen Dyson maar een Philips. Hoe dat kan? Dat lees je hieronder!

Wat is een Dyson stofzuiger?

Het merk Dyson ken je vast. Misschien ben je je nu zelf ook aan het oriënteren op een nieuwe stofzuiger en word je aangetrokken door de Dyson stofzuigers.

Dyson heeft een aantal stofzuigers in het assortiment. De Dyson V8 is de instapper. Dan volgen de V10 en de V11 die ik wilde aanschaffen. En tegenwoordig zijn daar nog de V12 en V15 bijgekomen. Verder zijn er nog de Outsize en de Omni-glide stofzuigers.

De prijs voor deze Dyson stofzuigers begint bij zo’n € 350 en loopt op bijna 800 euro. Geen goedkope stofzuigers dus! Dat was voor mij dan ook een reden waarom ik er zo lang over heb nagedacht.

Na lang wikken en wegen kwam ik uit op de V11. Goede zuigkracht, veel accessoires, nog redelijk geprijsd (voor een Dyson) alleen er was iets wat me irriteerde.

Wat is heel onhandig aan een Dyson stofzuiger?

Mijn ouders hebben ook de Dyson V11. Maakt echt super goed schoon, elk vuiltje of haartje verdwijnt zo de stofzuiger in.

Maar door de stofzuiger bij hun te gebruiken kwam ik tot de conclusie dat deze niks voor mij was. Dat komt door de aan-/uitknop.

Bij de meest stofzuigers druk je op een knop en kun je stofzuigen. Bij de Dyson steelstofzuigers, de V12 uitgezonderd, moet je de knop ingedrukt houden. Nou las ik overal online dat dat niet zo erg was, het knopje is heel licht, je merkt er niks van. Daar ben ik het niet helemaal mee eens!

Het is prima als je even een klein stukje moet stofzuigen. Als je wat gemorst hebt bijvoorbeeld. Maar als je de hele woonkamer moet stofzuigen wordt het toch irritant dat je continu die knop moet indrukken.

Het voelt niet natuurlijk aan. En ik kreeg er zelfs striemen van op mijn vinger.

Je kunt bij Aliexpress hulpmiddelen kopen om die knop vast te zetten. Dat is een plastic beugeltje dat je over je aan-/uitknop schuift. Dat werkt redelijk goed, al viel bij mij het beugeltje een paar keer op de grond. Wil je dat gedoe voor een stofzuiger van bijna 600 euro?

De reden waarom ik geen Dyson stofzuiger heb gekocht

Nou heb ik het hierboven er eigenlijk al even over gehad, maar het feit dat je de aan-/uitknop ingedrukt moet houden wanneer je aan het zuigen bent was voor mij de reden om de Dyson stofzuiger uiteindelijk niet te kopen.

Het design is prachtig, het apparaat werkt goed, alleen ik vond het echt enorm irritant om die knop ingedrukt te houden. Misschien helpt het ook niet mee dat ik vrij kleine handen heb, maar het was niet prettig.

Uiteindelijk heb ik een andere stofzuiger gekozen waar ik nog steeds heel blij mee ben. Welke dat is lees je hier!

Laat een reactie achter

Scroll naar boven