De leukste restaurants in Utrecht

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Utrecht is nog altijd een van de mooiste steden die je maar kunt bezoeken in ons land. De prachtige grachten, de gezellige winterstraatjes en natuurlijk de Domtoren.

Wil je alles uit je bezoek aan deze stad halen dan is het geen verkeerd idee om je dag af te sluiten bij een van de restaurantjes in de stad. Waar kun je nu het beste terecht?

Om je wat beter op weg te helpen heb ik de leukste en beste restaurants in Utrecht voor je op een rijtje gezet.

Schuif aan bij Restaurant Podium

Restaurant Podium is een van de populairste restaurants in heel Utrecht en serveert een groot scala aan creatieve gerechten. Alle gerechten zijn samengesteld door het jonge team van professionele chef-koks.

Het restaurant is prachtig om te zien door het rood fluwelen interieur, dit geeft het restaurant gelijk een warme uitstraling mee. De gerechten die worden geserveerd zijn traditioneel met creatieve wendingen.

Restaurant Podium, bekend als Podium Onder de Dom, is opgenomen in de Michelin-gids van uitstekende restaurants. Dit is dan ook gelijk de reden dat het een van de beste restaurants in heel Utrecht is. Het is aan te raden om enkele weken van tevoren te reserveren als je zeker wilt zijn van een plekje.

Proef de heerlijke hamburgers van Meneer Smakers

Met zijn stijlvolle inrichting is hamburgerbar Meneer Smakers een ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar een vette hap Het restaurant is gespecialiseerd in burger gemaakt van het beste vlees, vers afkomstig van de groene Hollandse velden.

Eén van de menuspecials van het restaurant is de speciale hamburger van tante Tamara. Dit is een hamburger gesmoord in luxe truffelmayo en afgewerkt met een helpende zongedroogde tomaat, Parmezaanse kaas en rucola.

Meneer Smakers neemt geen reserveringen aan, je kunt dus zo binnenlopen om te zien of er een plekje is. Van alle restaurants in Utrecht is dit echt een van de meest unieke die je maar kunt bezoeken.

Ontdek de Belgische keuken bij Olivier Utrecht

Olivier Utrecht is dé place to be voor alle mensen die graag de Belgische keuken willen proeven en ontdekken. Het restaurant is omgevormd tot een traditioneel Belgisch biercafé. De rijke geschiedenis van het gebouw wordt door de heerlijke Belgische gerechten nog net even iets specialer.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met traditionele Belgische “Vlaamse frieten” en mayonaise. Een tip is om te kiezen voor ‘Gent Waterzooi’, dit is is parelhoen, spek, groenten en rosévalaardappel in een luxueuze romige saus. Uiteraard zijn er genoeg heerlijke Belgische biertjes die je kunt drinken bij je diner.

Er zijn natuurlijk nog veel meer restaurants in Utrecht te vinden, echter zijn dit wel de leukste die je kunt bezoeken. Met deze selectie weet je in ieder geval zeker dat je niet meer zonder inspiratie zal komen te zitten. Mochten deze restaurants nu vol zijn dan raden wij je aan om even de grachten af te lopen, hier zitten genoeg andere tentjes.

Wat is jouw favoriete restaurant in Utrecht?