Home Walt Disney WorldPraktische informatie WDW De Disney Skyliner – de eerste ervaringen!

De Disney Skyliner – de eerste ervaringen!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Sinds deze week is Disney World gestart met het testen van de Disney Skyliner. Testen doen ze niet met bezoekers van de Parken maar met Cast Members en hun introducé. Op Youtube staat het inmiddels vol met vlogs over dit nieuwe vervoersmiddel tussen de Resorts en Epcot/Hollywood Studios. Dit zijn de eerste reacties!

Het gaat sneller dan je denkt!

De Skyliner heeft een aantal routes. Als we beginnen vanuit Hollywood Studios dan word je verbonden met de Hub bij het Caribbean Beach Resort. Vanuit deze hub kan je de Skyliner nemen naar Epcot (via het nog niet geopende Riviera Resort) en Pop Century/Art of Animation.

Van Hollywood Studios naar Caribbean Beach duurt ongeveer 5 minuten, wachtrij niet meegerekend. Hier maak je de overstap naar bijvoorbeeld Art of Animation en Pop Century (zelfde halte). Ook deze rit duurt 5 minuten.

Naar Epcot ben je een klein kwartiertje onderweg vanaf de hub in Caribbean Beach Resort. Naar de tussenstop bij het Riviera Hotel ben je 5 minuten onderweg.

Je hebt een schitterend uitzicht

Van alle routes van de Disney Skyliner vind ik die naar Epcot het mooist. Misschien is het, omdat ik meestal in de buurt van dit Park logeer en ik blij word om alle bekende gebouwen van bovenaf te zien. Maar dit is ook wel de route waarop je het beste uitzicht hebt. Je “vliegt” achter de paviljoens van World Showcase, langs het gebouw waar binnenkort hun versie van Ratatouille opent. Het station is in Franse stijl en vanaf het perron heb je uitzicht over de “Eiffeltoren” en het Frankrijk paviljoen.

Bij de andere routes zie je met name veel van de groene omgeving van Walt Disney World. Je zweeft over diverse meren en rivieren. Op de route van het Caribbean Beach Resort naar Art of Animation en Pop Century ga je zelfs vlak over het water.

Tijdens de rit komt er een stem over de speakers die je meer vertelt over de omgeving en wat er te zien is.

De gondels zijn groter dan je denkt

Veel van jullie kennen het gondelsysteem van de wintersport. Vaak zit je dan met 4 tot 6 mensen en een paar skistokken in een kleine ruimte. In Walt Disney World hebben ze deze gelukkig iets groter gemaakt. Je kunt in de Skyliner gondels met maximaal 10 personen. Zes als er een rolstoel of kinderwagen meegaat.

Je zit op afgeronde houten bankjes die wellicht na een tijdje wat oncomfortabel kunnen worden. Maar je zit hooguit 15 minuten, dus dat zal voor de meesten van ons prima te doen zijn.

Geen airconditioning maar wel verkoeling

De gondels hebben inderdaad geen airconditioning. Dit is iets waar veel mensen vooraf al bang voor waren. Er zijn zelfs mensen die gezworen hebben nooit de gondels te gebruiken, omdat zij niet zonder airco kunnen. (hilarisch die Youtube reacties soms…)

Toch heeft Disney daar iets slims op bedacht. De ramen van de gondels staan altijd open. Dit zorgt natuurlijk al voor verkoeling.

Maar als je op de video in de gondel kijkt zie je voor de ramen, behalve gaas om de enge beesten buiten te houden, plastic klepjes die naar beneden wijzen. Deze sturen de koude lucht direct naar de inzittende van de gondel. Hiermee heb je de gehele rit een koele wind in je nek. De eerste reacties hierover zijn positief, al heeft Florida de echt hete dagen al gehad.

De gondels met Disney figuren erop zijn slecht voor je uitzicht

Ze zien er zo schattig uit de gondels met de Disney figuren. Maar ze zijn niet heel praktisch als je wilt genieten van de omgeving. Door de folie kan je lastig naar buiten kijken en dat is best jammer. Zeker op de route naar Epcot mis je hierdoor een mooi uitzicht die je normaal gesproken niet hebt.

Zelf kan ik niet wachten om een keer een rit te maken in de gondel. Ze zijn “gratis” en mogen door iedereen gebruikt worden. Onderweg heb je een mooi uitzicht en breng ook zeker je fotocamera mee. Je ziet dingen die je normaal gesproken niet zult zien. Ideaal om te doen tijdens een dagje zonder pretparken en goed te combineren met bijvoorbeeld Disney Springs.