De leukste waterparken in Nederland! Met zwembaden, glijbanen en meer!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Kinderen (en volwassenen stiekem ook) vermaken zich op weinig plekken zó goed als in een leuk zwembad of waterpark met veel glijbanen. Bij bijna elke warme buitenlandse vakantiebestemming heb je wel een waterpark in de buurt.

Heeft Nederland ook dit soort waterparken? Jazeker! We hebben de leukste zwembaden en waterparken voor je op een rij gezet. Zo gaan jullie zeker genieten van deze zomer!

Tikibad

Het Tikibad blijft toch de onverslaanbare nummer 1 van de afgelopen jaren. Het Tikibad bevindt zich in attractiepark Duinrell, dat in Wassenaar ligt en is ‘s Nederlands meest bekende overdekte waterpark.

Voor de allerkleinsten is er een waterspeeltuin (Playa) en verder telt het waterpark 16 fantastische glijbanen! Deze afwisseling maakt dat er voor kinderen van elke leeftijd wat leuks te doen is. Je haalt echter het meest uit een bezoekje als je groter bent dan 120 cm en in het bezit bent van een zwemdiploma.

Het grote voordeel van dit waterpark, is dat je er geen lekker weer voor nodig hebt. Omdat het waterpark overdekt is, is het Tikibad ook een perfecte invulling voor een regenachtige dag. Er is wel een buitengedeelte, wat in 2019 helemaal gerenoveerd is.

Je kunt een los ticket kopen voor dit zwembad, maar ook een combinatie ticket waarmee je kunt genieten van het attractiepark zelf en daarnaast een paar uur kunt spetteren in dit geweldige zwembad.

Bestel nu Tikibad tickets met korting!

Aquaventura Slidepark

Duinrell is niet het enige attractiepark in Nederland met een eigen waterpark. Attractiepark Hellendoorn heeft namelijk Aquaventura Slidepark met 11 glijbanen en een oppervlak van 5000m2. Het waterpark is alleen te bezoeken voor gasten van Avonturenpark Hellendoorn.

Je betaalt dan €4,- per persoon extra om toegang te krijgen tot het waterpark. Deze tickets kun je tot 13:00 uur kopen in het pretpark of bij de kassa van het waterpark.

De meeste glijbanen zijn alleen toegankelijk voor kinderen groter dan de 100 cm en sommige glijbanen pas vanaf 110 of 120 cm. Er geldt een vol=vol regeling waardoor je nooit heel lang in de rij hoeft voor een glijbaan.

Tickets

Aqua Mexicana

Waterpark Aqua Mexicana staat op de 3e plek. Dit waterpark naast Attractiepark Slagharen heeft een groot zwembad met een aantal glijbanen, een bubbelbad, 2 waterspeelplaatsen en 2 sprayparken.

Je bent hier zo een halve dag zoet. De glijbanen zijn ook toegankelijk voor kinderen kleiner dan 120 cm. Zij kunnen er samen met een volwassene in een band vanaf glijden.

Het deel buiten heeft een paar leuke glijbanen, een ondiepe plas en fijne ligbedjes. Zo kun jij ook lekker genieten terwijl je kind heerlijk aan het spelen is. Kortom, een mooi waterpark dat geschikt is voor kinderen van alle leeftijden.

Tickets

Speelland Beekse Bergen

Vlakbij de wilde dieren van het Safari Park vind je Speelland, het volgende waterpark op onze lijst. Hier vind je geen zwembaden of snelle glijbanen, maar maak je ouderwets waterpret in een groot meer. Er is een breed zandstrand met genoeg plekken om van de zon te genieten. En kinderen zullen zich hier zeker vermaken op de vele speeltoestellen en handjevol attracties. Dit waterpark is vooral geschikt voor jonge kinderen.

Tickets

Buiten Nederland

Ook in onze buurlanden (en daar buiten) vind je de meest indrukwekkende waterparken. Vind je het niet erg om iets verder te reizen voor verkoeling? Bezoek dan zeker de volgende parken: