Dagje winkelen in Düsseldorf, wij vonden het een aanrader!

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Tijdens onze vakantie in eigen land zijn we uitstapjes gaan maken. Gewoon een dagje weg, in Nederland of in de landen er omheen. Eerder schreef ik al over onze ervaring met winkelen in Antwerpen en vandaag gaat het over een ander uitstapje dat we maakten: Düsseldorf.

Ondanks dat deze Duitse stad relatief dicht bij de Nederlandse grens ligt waren wij er nog nooit geweest. Wij gaan meestal naar Keulen, Essen, Oberhausen of zelfs Dortmund. Want toch een stuk verder ligt.

Bij Düsseldorf wisten we nooit zo goed wat we konden verwachten. En of er wel genoeg te doen was. Dat was er zeker.

Hoe kom je in Düsseldorf?

Wij vertrokken rond half 8 vanuit Nederland. Voor ons was het zo’n 2 uur rijden naar Dusseldorf, dus dan lijkt half 8 misschien wat vroeg. Dat klopt ook, alleen ik was dus iets vergeten…

Om Dusseldorf binnen te mogen komen met de auto heb je een milieusticker nodig. Die had ik altijd op mijn voorruit totdat deze vervangen moest worden. Daarna begon de pandemie en heb ik er verder niet meer bij stilgestaan. Dus ik bedacht mij de avond voor we naar Dusseldorf gingen dat we zo’n Umweltplakette nodig hadden.

Deze kon ik in Nederland niet meer op tijd krijgen, dus we zijn iets eerder naar Duitsland vertrokken om daar zo’n sticker te halen. Heel eenvoudig en nog goedkoper ook! Wij haalden onze sticker bij de Dekra in de buurt van Kleef. Maar je vindt ze ook bij de grotere tankstations en vestigingen van de TUV of Dekra door heel Duitsland.

Met de auto kan je de stad heel goed bereiken. Zodra je de stad binnenrijdt zie je overal borden voor parkeerroutes. Wij besloten er eentje te volgen en parkeerden zo direct bij de luxe winkelstraat Königsallee.

Wat voor winkels vind je in het centrum van Düsseldorf?

Onze eerste stop was de Königsallee. Dit is een lange, vrij chique winkelstraat met merken als Gucci, Burberry, Louis Vuitton en Hermes. Hier zie je ook de meest dure tassen en kledingstukken voorbij komen. Hartstikke mooi natuurlijk, maar niet voor mijn portemonnee.

Een stukje verderop zat een winkel die toch wat beter paste bij mijn budget, de Zalando Outlet. Ook hier vind je een hoop dure merkkleding alleen dan met een hoge korting. Plus een groot aanbod van oudere collecties. In deze winkel werd fanatiek geshopt en er stond dan ook een lange rij bij de kassa.

Vanaf de Königsallee zijn wij langs de Galleria, een groot warenhuis, onze weg vervolgd naar de andere winkelstraten. Je loopt dan als het ware richting het water.

Je komt dan eerst een ontzettend grote vestiging van de Sting tegen. Deze bestaat uit 5 verdiepingen met alleen maar kleding. En alles met 50% korting.

Zou je bij de Sting rechts aanhouden dan kom je in de straten met de eettentjes. Ga je rechtdoor dan kom je in de winkelstraten.

Er is nog een ander winkelcentrum in de stad. Hiervoor moet je de Königsallee aflopen en dan voorbij de Louis Vuitton naar rechts.

In de winkelstraten zelf niet heel veel bijzonders. Veel winkels die ze ook bij ons hebben. Wel zijn we even de Xiaomi winkel ingedoken om daar iets te kopen. En verder zijn er de nodige kledingwinkels en souvenirzaken.

Wat wij wel een leuke winkel vonden was Pottkorn. Dit is een winkel met allerlei smaken popcorn. En lekker dat het was! De roze popcorn was met witte chocolade en aardbei. De zwarte popcorn smaakte naar Oreo’s. Een heerlijke snack voor de terugweg.

In de buurt van deze winkel zit ook een klein marktje met allerlei verse producten. Maar je kunt er ook lekker streetfood eten. Van Flammkuchen tot wokmaaltijden. Een leuke plek om eten te halen.

Over eten gesproken…

Beste plekken om te eten en drinken

Je hebt in het centrum van Dusseldorf ontzettend veel restaurantjes. Zoals ik al schreef vind je er een hoop wanneer je bij The Sting rechts af zou slaan, als je met je rug naar de Galleria staat. Je komt dan op de Oberbayern en de straat daarachter die boordevol eettentjes zitten.

Er is nog een andere straat met allemaal eettentjes dat is de Berger Strasse. Wij hebben hier gegeten bij restaurant Altstadt. Natuurlijk een schnitzel, want daar had ik nou eenmaal trek in :).

Deze smaakte verrukkelijk. Zeker in combinatie met het glas Duitse bier erbij. Wat ons betreft zeker een aanrader als je trekt hebt in een goed gepaneerde schnitzel.

Na het eten zijn we nog even door de stad gaan wandelen. En hebben we nog even een kijkje genomen bij het water van de Rijn.

Hierna zijn wij weer rustig teruggelopen, hebben we nog een paar winkels bezocht en zijn we uiteindelijk weer terug naar huis gereden.

Wat vonden wij van winkelen in Düsseldorf?

Winkelen in Dusseldorf is ideaal voor een zorgeloos dagje uit. Er zijn genoeg bezienswaardigheden in de stad, waaronder de Marktplatz, maar die kom je eigenlijk terloops wel tegen.

Het winkelgedeelte bestaat uit een aantal straten die tegen elkaar liggen. Dus je hoeft nooit ver te lopen. En ook de Rijn is slechts op een steenworp afstand.

Wat ook zeker meewerkt zijn de monumentale gebouwen. De omgeving is al prachtig en dan zijn er ook nog de vele winkels.

Ook het duurdere gedeelte met de merkwinkels is leuk om eens doorheen te lopen. Of om gewoon eens zo’n winkel binnen te stappen. Bij alle winkels stond er beveiliging voor de deur die je vroeg of je een afspraak had. Bij Louis Vuitton stond er zelfs een rij van 5 mensen om naar binnen te kunnen.

Wij hebben niet de moeite genomen om binnen te kijken, maar de winkels zagen er prachtig uit.

Wat ook nog goed is om te vertellen is dat er overal kleine bakkerijen zitten waar je broodjes en koffie kunt halen. Handig als je ’s ochtends aankomt, iets wilt eten, maar niet wilt zitten bij een restaurant.

Wij vonden het een geslaagde dag en gingen voldaan weer terug naar Nederland. De stad uit waren er wat vertragingen vanwege wegwerkzaamheden, maar als je eenmaal op de autobaan zit ben je rap weer in ons land.