Dagje weg in Zuid Holland: leuke ideetjes!

Er zijn zoveel mogelijkheden voor een dagje weg in Zuid Holland. Zo hebben we hier, ik woon in Zuid Holland, diverse grote steden, stranden, natuurgebieden en leuke attracties. Eigenlijk is er altijd wel iets te vinden om te doen. En je hoeft er niet eens goed voor te zoeken. Toch wat inspiratie nodig? Bekijk dan hieronder onze tips voor een leuk dagje weg in Zuid Holland!

Ideetjes voor een dagje weg in Zuid Holland

Omdat er zoveel te zien en doen is zullen we het opdelen in een aantal categorieën. Zo kan je precies het uitje kiezen dat past bij jouw wensen. En lijkt het je niks? Dan scroll je toch gewoon verder naar de volgende paragraaf?

Natuur en strand

De eerste categorie voor uitjes in Zuid Holland is Natuur en Strand. Misschien zal je hier niet meteen aan denken bij Zuid Holland maar ook hier hebben we best wat groen.

En zand, veel zand. Langs de gehele provincie is er een kuststrook met bekende badplaatsen als Scheveningen, Wassenaarse Slag, Katwijk en Noordwijk. Er zijn stranden voor watersporters zoals Kijkduin, en ook stranden waar het nog heerlijk rustig is, zoals Meijendel.

Aangrenzend aan de stranden zijn er de duingebieden waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Meijendel noemden we al even, maar dit is echt de uitgelezen plek voor een wandeling door de natuur. Net als het Westerpark in Den Haag, het duingebied bij Noordwijk en de Pan van Persijn in de buurt van Katwijk.

Maar in deze provincie hebben we nog iets leuks, de Bollenvelden. In het voorjaar verandert het gebied rond Lisse in een kleurrijk spektakel met duizenden bloemen die je zo vanaf de weg kunt bezichtigen. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Keukenhof waar je behalve de kleurrijke bloemenvelden ook aangelegde tuinen kunt bezoeken.

Pretparken en dierentuinen

Pretparken en dierentuinen lenen zich natuurlijk ook goed voor een dagje weg. In Zuid Holland vindt je er een aantal. Allereerst de pretparken.

In de omgeving van Den Haag vind je Duinrell, een kleinschalig pretpark gebouwd in de duinen van Wassenaar. Behalve attracties vind je hier ook een groot tropisch zwemparadijs met binnen- en buitenzwembaden plus de nodige glijbanen. Een ander pretpark, ook in Den Haag, is Drievliet. Dit is ook een kleinschalig pretpark dat zich met name richt op bezoekers met jonge kinderen.

Niet echt een pretpark, maar wel leuk om te bezoeken is Madurodam. Ook dit uitje ligt in Den Haag, vlakbij het centrum. In Madurodam zijn delen van Nederland nagebouwd op schaal. Dit zijn bekende bezienswaardigheden met als hoogtepunt een stukje Schiphol met echt bewegende vliegtuigen.

Iets compleet anders is het openluchtmuseum Archeon dat je vindt in Alphen a/d Rijn. Hier ga je als bezoeker terug in de tijd. Er zijn dorpjes/steden uit verschillende periodes in het verleden nagebouwd. Je ziet hoe de mensen toen leefden en werkten, en je kunt zelfs bij hun binnenkijken.

Dan nu de dierentuinen. De bekendste in deze provincie is toch wel Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Dit is een stadsdierentuin gelegen vlakbij het Centraal Station van Rotterdam. Het is een grote dierentuin waar je zeker een groot deel van de dag zoet zult zijn. Aanrader is het Oceanium, een groot aquarium met allerlei tropische vissen en zeedieren.

Een ander dierenpark vind je in Alphen a/d Rijn: Avifauna. Hier geen olifanten en tijgers, maar vogels, heel veel verschillende soorten vogels. Waaronder veel soorten die hier niet in het wild leven zoals de kiwi.

Stedentrip

Het bezoeken van een stad is ook een leuk dagje weg. De verschillende bezienswaardigheden ontdekken, de historische gebouwen bekijken, winkelen of een terrasje pakken, het kan allemaal.

Natuurlijk hebben we hier Den Haag, waar de regering is gevestigd en de koning woont, en Rotterdam die behalve een rijke historie ook een actieve havenstad is. Maar bezoek ook zeker eens Leiden en Delft, beiden steden met een groot grachtennetwerk. Wees toerist in eigen land en ga mee op een rondvaart. Zo leer je niet alleen meer over de stad, je bekijkt deze ook vanuit een heel andere hoek!

Over toerist in eigen land gesproken, breng ook eens een bezoek aan Gouda. Deze stad staat bekend om de ….kaas! In de zomermaanden is er een kaasmarkt waar je streekproducten kunt kopen, waaronder natuurlijk kaas. Verder is het een stad met een aantal historische gebouwen en diverse winkelstraten.

Hou je van winkelen? Dan moet je in Leidschendam zijn. Hier vind je namelijk de Mall of the Netherlands, een enorm overdekt winkelcentrum. Vergeet ook het foodcourt niet te bezoeken. Dit is een gedeelte met allerlei eettentjes, kruiden en snacks.

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Hopelijk hebben we je hierboven wat inspiratie kunnen geven voor je volgende dagje weg in Zuid Holland. Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze dan zeker weten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven