Zaandam: bezienswaardigheden en andere activiteiten

Zaandam is een stad in het noorden van het land, vlakbij Amsterdam. De grootste trekpleister hier is de Zaanse Schans dat jaarlijks veel toeristen trekt. Maar het is ook bekend van één van de meest bijzondere hotels van Nederland, het Inntel Hotels Amsterdam Zaandam.

Dit hotel is gebouwd als een opeenstapeling van Zaanse huisjes. De kamers zijn wat ingetogener maar hebben elk een verwijzing naar de Nederlandse geschiedenis. Ideaal voor wie een dagje naar Amsterdam wil, de Beemster per fiets wil ontdekken, of voor een ieder die een keer in dit bijzondere bouwwerk wil verblijven.

De Zaanse Schans is de belangrijkste reden waarom mensen naar Zaandam gaan. Dit is echt een toeristisch uitje met molens en oud-Hollandse ambachten. Leuk om een keer te bekijken en een goede geschiedenisles, al zouden wij aanraden om buiten het hoogseizoen te gaan.

Een andere bezienswaardigheid vind je in het centrum van de stad. Hier staat één van de oudste huisjes van Nederland, daterend uit 1632. In dit huisje verbleef ooit Tsaar Peter de Grote. Daarom heet het ook heel toepasselijk het Czaar Peterhuisje.


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven