Waterloopbos

Het Waterloopbos is een openluchtmuseum dat dagelijks vrij toegankelijk is. Je komt er door de wandelroutes te volgen vanaf Paviljoen Het Proeflab. Dit is niet zomaar een bos waar je terecht kunt voor natuur, rust en wat activiteit, er is hier ook wat bijzonders te zien.

In het gebied zijn namelijk honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Havens werden nagebouwd om te bekijken hoe er het beste met water omgegaan kon worden. Zelf een model van de Deltawerken kan je hier bezichtigen. Het onderzoek naar dit bouwwerk is hier gedaan.

En niet alleen voor Nederlands, maar internationaal. Je wandelt hier op een plek waar wetenschappelijke ontdekkingen zijn gedaan. Waar je als bezoeker nu vrij toegang tot hebt.

Hoewel het Waterloopbos een belangrijke rol heeft gespeeld in het onderzoek naar water wordt deze inmiddels niet meer gebruikt. Daardoor kan je er als bezoeker dichtbij komen, maar er is nog iets bijzonders. Je ziet namelijk hoe het langzaamaan weer opgenomen wordt door de natuur. De modellen zijn overwoekerd en daardoor goede schuilplekken geworden voor de dieren in het bos. Ook in het water is er volop leven.

Kortom, het Waterloopbos is een leerzaam uitje middenin de natuur.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven