Home Dagje weg Waterloopbos

Waterloopbos

Het Waterloopbos is een openluchtmuseum dat dagelijks vrij toegankelijk is. Je komt er door de wandelroutes te volgen vanaf Paviljoen Het Proeflab. Dit is niet zomaar een bos waar je terecht kunt voor natuur, rust en wat activiteit, er is hier ook wat bijzonders te zien.

In het gebied zijn namelijk honderden onderzoeken uitgevoerd naar het gedrag van water. Havens werden nagebouwd om te bekijken hoe er het beste met water omgegaan kon worden. Zelf een model van de Deltawerken kan je hier bezichtigen. Het onderzoek naar dit bouwwerk is hier gedaan.

En niet alleen voor Nederlands, maar internationaal. Je wandelt hier op een plek waar wetenschappelijke ontdekkingen zijn gedaan. Waar je als bezoeker nu vrij toegang tot hebt.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Hoewel het Waterloopbos een belangrijke rol heeft gespeeld in het onderzoek naar water wordt deze inmiddels niet meer gebruikt. Daardoor kan je er als bezoeker dichtbij komen, maar er is nog iets bijzonders. Je ziet namelijk hoe het langzaamaan weer opgenomen wordt door de natuur. De modellen zijn overwoekerd en daardoor goede schuilplekken geworden voor de dieren in het bos. Ook in het water is er volop leven.

Kortom, het Waterloopbos is een leerzaam uitje middenin de natuur.

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie