Met z’n tweeën een dagje uit: we gingen naar Snowworld in Zoetermeer!

Ken je dat, het zijn de weken tussen de zomervakantie en de kerst. Je energie raakt langzaam op en je bent toe aan een vrije dag. Iets leuks met z’n tweeën doen, maar wat?! Een tijdje terug zagen wij op de website van de Hema een aanbieding voor Snowworld. Voor 4 uur pistetoegang voor 2 personen betaal je €39,95, exclusief materiaalhuur. Een goede aanbieding die we toen meteen hebben besteld. Afgelopen vrijdag was het zo’n dag dat we even toe waren aan iets leuks. Er samen even op uit…een mooi moment om de Snowworld kaartjes te gebruiken!

De Snowworld aanbieding is zowel in Landgraaf als Zoetermeer geldig, maar wij kozen voor die laatste. We wonen op nog geen 20 minuten rijden van Zoetermeer en we vonden het een mooi moment om de recent verlengde 3e piste uit te proberen.

Parkeren, tickets en materiaal

Bij aankomst was het even schrikken, vrijwel het gehele parkeerterrein stond vol! Op een vrijdagochtend… Eerst maar even op de piste camera kijken dan maar. Gelukkig viel de drukte op de baan mee. De vele auto’s waren van mensen die in Snowworld een seminar of ander event volgden.

Meestal nemen we onze eigen ski’s en snowboard niet mee naar Snowworld. De kans dat deze beschadigen is hier vele malen groter dan op wintersport. Omdat het nu vrij rustig was zijn we toch met ons eigen materiaal de baan op gegaan. Hierdoor hoefden we bij de kassa niks bij te betalen. Na het scannen van onze (uitgeprinte) e-ticket kregen wij de skipassen waarmee je toegang krijgt tot de baan. Hierna kan je naar de grote kleedruimte waar je ook de huurski’s, -snowboards en schoenen kunt ophalen. Er zijn ook helmen beschikbaar, voor ons een must ook op de indoorbaan.

Met z'n tweeën een dagje uit: we gingen naar Snowworld in Zoetermeer!

De pistes van Snowworld Zoetermeer

Na het omkleden was het tijd om de baan op te gaan. Er zijn in totaal 3 pistes. De eerste is een beginnerspiste waar vaak lessen zijn, deze vind je helemaal links. Er zijn twee sleepliften en twee kabels die je naar boven slepen. De tweede piste is voor de waaghalzen onder ons. Hier vind je diverse schansen waar je de stoerste tricks kunt oefenen. Deze piste vermijd ik meestal, ik ben helaas niet soepel genoeg om allerlei gevaarlijke capriolen uit te halen.

Wij gingen gelijk door naar piste 3, deze vind je als je door de deuren gaat aan de rechterkant. Er is een leuke “ijstunnel” gemaakt waar je onderdoor moet lopen of skiën. Op piste 3 was het op vrijdagochtend vrijwel uitgestorven. Er waren 2 lessen, één normale skiles voor gevorderden en een slalom skiles op hoge snelheid.

Als je beneden staat zie je dat de baan behoorlijk is uitgebreid. Het is best imposant en het lijkt hoger en steiler dan het daadwerkelijk is. Er zijn twee sleepliftjes waarvan eentje in werking was. De liftjes gaan best snel waardoor je niet het gevoel hebt lang erin te staan. Wel was het ongelooflijk koud, zeker in het nieuw aangebouwde stuk.

Nou heb ik het snel koud en draag ik op wintersport ook vrijwel altijd een thermolaag onder mijn skikleding. Voor indoor had ik niet verwacht dat ik deze ook nodig zou hebben! Na 1,5 skiën was ik bevroren, koude handen, benen, neus. Het was vergelijkbaar met een koude, bewolkte dag op wintersport.

Met z'n tweeën een dagje uit: we gingen naar Snowworld in Zoetermeer!

Piste 3 is wel echt enorm verbeterd. Het stuk dat is aangebouwd maakt echt een verschil. Je krijgt meer het gevoel van een echte afdaling en de baan is minder ijzig en overal even steil. Alleen onderin is het iets vlakker om mensen af te laten remmen. Zelf had ik ook minder het gevoel dat ik langer in het liftje stond dan aan het afdalen was, al was dit natuurlijk wel zo.

Na twee uur skiën en snowboarden kregen we trek en was het tijd voor een lunchpauze.

Eten en drinken

Met z'n tweeën een dagje uit: we gingen naar Snowworld in Zoetermeer!

Er zijn twee restaurants in Snowworld, eentje bij de 3e piste en eentje bij piste 1. Wij zijn naar het restaurant bij piste 1 gegaan. Hier hebben ze écht van alles. Van salades tot broodjes, soepen, pannenkoeken en diverse warme maaltijden zoals schnitzel, hamburgers en saté. Hoewel we de schnitzel erg goed vonden klinken vonden we het gerecht vrij duur €17,50. Ook de saté schotel was behoorlijk prijzig €16,50. Daarom kozen we voor de hamburger met frites, deze kostte net geen €10.

Wanneer je het eten hebt besteld krijg je een buzzer. Je kunt dan alvast afrekenen bij de kassa en een tafel zoeken. Zodra de buzzer af gaat kan je het eten ophalen bij een balie aan de rechterkant. Voor een rustige dag moesten wij toch relatief lang op ons eten wachten. Na een kleine 20 minuten ging dan eindelijk de buzzer af en konden we aanvallen. De hamburger kwam op een bruin, hard broodje en was erg lekker. Ook de frietjes waren goed, maar een beetje koud. Deze stonden waarschijnlijk al wat langer klaar. Al met al waren we voor 2 hamburgers, frisdrank en saus iets meer dan €26 kwijt. Dat vonden wij nog reuze meevallen.

Een ochtendje Snowworld, wat vonden we er van?

Met z'n tweeën een dagje uit: we gingen naar Snowworld in Zoetermeer!

Disneyland Paris aanbieding

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!

Het is natuurlijk altijd leuk om samen gezellig op pad te gaan en leuke dingen te doen. Snowworld is daar ook zeker geschikt voor, vooral als je van wintersport houdt. Zelf zijn wij binnen 2 uur wel uitgekeken op de pistes en houden we het daarna meestal voor gezien. Dit keer vond ik het kouder dan normaal. Als je gaat en het net als ik snel koud hebt raad ik aan om thermo ondergoed onder je skikleding te dragen. Hoewel je tijdens het skiën of snowboarden het wel weer warm krijgt, sta je ook vaak stil in het liftje en dat zijn de momenten waarop het koud wordt. Ook een skibril – hoe gek dat misschien ook klinkt – met glazen voor op een bewolkte dag zijn geen overbodige luxe. Door de kou in de hal heb je constant traanogen, iets wat een bril kan voorkomen.

Even gezellig samen lunchen en bijkomen is een leuke afsluiter. Het eten was lekker en meer dan genoeg. Jammer dat het schnitzel menu zo duur is, want eigenlijk hoort dat er toch een beetje bij. Bovenaan piste 3 is er een bar waar je kunt uitrusten en (warme) drankjes kunt bestellen. Helaas was deze gesloten toen wij er waren, maar ik kan mij zo voorstellen dat het hier zeker op drukke dagen erg gezellig is.

Al met al het was een leuk ochtendje uit met z’n tweeën!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven