Rondje IJsselmeer fietsen: hoe ver is het? Plus beginpunt!

Het IJsselmeer is prachtig. Groter dan je zou denken en een geliefde plek voor watersporters. Hoewel de meeste mensen het houden bij het bekijken van het IJsselmeer, is het ook mogelijk om er omheen te fietsen. Een fietstocht van zo’n 400 kilometer langs de verschillende dorpen, steden en bezienswaardigheden die Nederland rijk is.

Zo’n fietstocht doe je natuurlijk in etappes. En het is aan te raden om vooraf ook goed te trainen, 400 kilometer lijkt al veel maar het is nog langer als je dat moet doen met zadelpijn en blaren. Het zal soms afzien worden maar daar krijg je ook een hoop voor terug.

Je fiets namelijk door een prachtig groen landschap met uitzicht over het water. Stoppen doe je in dorpjes als Volendam, Enkhuizen, Hindeloopen, Elburg, Harderwijk en Zeewolde. Natuurlijk kom je onderweg nog veel meer mooie plekken tegen.

Het is wel belangrijk dat je deze Zuiderzeeroute, zoals fietsen rond het IJsselmeer officieel heet, goed plant. Neem voldoende spullen mee, weet waar je wilt stoppen, kom voorbereid en getraind. Dan heb je de meeste kans van slagen, want een uitdaging wordt het zeker.

Meer informatie over deze tocht vind je op de website van de LF Zuiderzeeroute.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven