Dagje naar Roermond

Roermond is een stad in het zuiden van Nederland. Het is een stad met een rijke historie waar je alleen al een dag zoet zult zijn met het bekijken van de bezienswaardigheden.

Wat je hier zeker niet mag missen is de Sint Christoffelkathedraal waarvan de bouw in 1410 begon. Deze vind je op de Markt, een plek met historische gebouwen en gezellige terrassen.

Een ander plein dat je niet mag missen is het Munsterplein met hier de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk.

Voor wat ontspanning moet je langs het water zijn. Langs de Roerkade vind je diverse restaurants en bars. En via de Stenen Brug steek je zo over naar de Voorstad St Jacob Roermond met nog veel meer bezienswaardigheden.

Winkelen kan je hier zeker ook. De meeste winkels zitten in de straten rond het Munsterplein. Maar Roermond heeft nog iets anders, een outlet shopping centrum in de stad. Designer Outlet Roermond is een winkelcentrum waar je merkproducten kunt kopen met een hoge korting. Zeker een bezoekje waard.

Kortom, Roermond is een gezellige stad vol restaurants en terrassen, winkels, maar ook een hoop bezienswaardigheden die voortkomen uit de rijke historie van de stad.


Laat een reactie achter

Scroll naar boven