Pannenkoeken eten in Amsterdam: de 6 beste plekken!

Hoe oud je ook bent, er zijn maar weinig mensen die niet dol zijn op pannenkoeken. De één houdt van hartig, de ander van pannenkoeken met fruit of juist met een hele hoop suiker. Wat eet jij het liefst op je pannenkoek?

In Amsterdam zijn er veel restaurants waar je lekker pannenkoeken kunt eten. Leuk om een dagje in de stad – met of zonder kinderen – te onderbreken voor een pannenkoek met appel, poedersuiker of met spek.

Maar waar moet je dan zijn?

The Pancake Bakery

Op de Prinsengracht 191 vind je de Pancake Bakery met natuurlijk heel veel soorten pannenkoeken op het menu. Van zoet met appel en ijs, tot hartig met champignons, ham of kaas.

Ze hebben ook een aantal internationale specialiteiten zoals Amerikaanse of Britse pannenkoeken. En ben jij de enige in de groep die niet zo dol is op pannenkoeken? Dan kan je ook andere gerechten bestellen zoals een omelet, soep of salades.

Meer informatie en het complete menu vind je op hun website

Pancakes Amsterdam

Een ander bekend pannenkoekenrestaurant in Amsterdam is Pancakes Amsterdam. Ook deze vind op de Prinsengracht maar dan op nummer 277.

Maar in tegenstelling tot het vorige restaurant vind je hier alleen maar pannenkoeken en poffertjes op het menu. Hartig met kaas of spek, zoet met banaan of appel, en zelfs pannenkoeken met spinazie. Zo lijkt het nog best een gezonde maaltijd, niet?

Het hele menu vind je op pancakes.amsterdam

Carousel Pancake House

Recht tegenover de Heineken Experience vind je een oude caroussel die omgebouwd is tot pannenkoekenrestaurant.

Op het menu voornamelijk pannenkoeken en poffertjes, maar ook een paar broodjes, wafels en zelfs hamburgers met friet. En natuurlijk staan er ook diverse bieren op de kaart, dat verwacht je ook wel bij deze locatie, niet?

Meer over dit restaurant vind je op hun website.

Moak Pancakes

Ben je op zoek naar iets hippere én gezonde pannenkoeken? Dan moet je naar Moak Pancakes. Hier maken ze de pannenkoeken met biologische of vegan ingrediënten.

Het zijn geen klassieke pannenkoeken zoals je die vroeger bij oma at, maar de Amerikaanse variant belegd met bijvoorbeeld zalm of humus.

Het hele menu vind je op: moakpancakes.nl

De Pannenkoekenboot

Varen en pannenkoeken eten in één, dat klinkt alleen al leuk! Vanuit Amsterdam Noord vertrekt de Pannenkoekenboot meerdere malen per dag voor een tocht in en rond de stad.

Tijdens de vaartocht mag je zoveel pannenkoeken eten als je maar wilt met zoveel toppings als je maar wilt. De prijs is €19,50 voor volwassenen en €14,50 voor kinderen.

Meer over de tochten en het boeken ervan vind je op hun website.

The Happy Pig pannenkoekenrestaurant

De laatste plek om pannenkoeken te eten in Amsterdam heeft misschien wel de leukste naam: The Happy Pig. Daar ga je toch automatisch van glimlachen?

In dit restaurant kan je zelf je pannenkoeken samenstellen en je krijgt ze opgerold en voorgesneden mee in een bakje. Lekker als snack. Al vind ik het er zelf stiekem een beetje uitzien als een frikandel speciaal. Maar goed, dat ligt aan mij.

Wil je de pannenkoek combineren met een lekkere versgemaakte milkshake of smoothie.

Het complete menu én de locatie van het restaurant vind je op: thehappypig.nl

Laat een reactie achter

Scroll naar boven