Orchideeën hoeve

Bij de Orchideeën Hoeve moest ik gelijk denken aan de kwekers die wij hier hebben in het Westland. Leuk, maar dat heb ik hier toch al, waarom moet ik juist daarheen?

Maar wat blijkt…

De Orchideeën Hoeve is een dierenpark met heel veel vlindersoorten, een indoorspeeltuin en nog veel meer. Misschien kan je het nog wel het beste vergelijken met Avonturia de Vogelkelder, al is dat meer een winkel dan een dierenpark.

We gaan nog even op onderzoek uit wat er nou precies te doen is. Maar eerst, waar vind je de Orchideeën Hoeve?

Waar is de Orchideeën Hoeve en hoe kom je er?

Je vindt dit indoordierenpark in Luttelgeest. Voor wie net als ik niet snel op de kaart kon aanwijzen waar dat lag, het ligt schuin boven Emmeloord. Vanuit Den Haag is het voor mij zo’n 1,5 uur rijden.

Het grootste deel van de route rijd je over de snelweg, het laatste stuk is een N-weg die er vrijwel rechtstreeks naartoe gaat. Heel makkelijk te vinden dus.

In je navigatie zet je trouwens het volgende adres: Oosterringweg 34, 8315 PV Luttelgeest. Parkeren kan gratis op eigen terrein, daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Kom je met het openbaar vervoer? Gebruik dan datzelfde adres om je route te plannen op 9292ov.nl. Als ik de route plan dan doe ik er zo’n 2,5 tot 3 uur over met het openbaar vervoer. Een uur langer dan met de auto, wachttijden en vertraging niet meegerekend.

Wat is er te doen?

De Orchideeën Hoeve is een indoordierenpark met tropische vogels, vissen en vlinders. Er zijn ook wilde dieren zoals stokstaartjes, maki’s en aapjes. Je kunt deze dieren vanaf een afstandje bekijken. Ze lopen helaas niet los.

Tijdens een bezoekje loop je een route door het gebouw, beginnend bij de aapje, vissen en schildpadden. Naar de vlindertuin, speeltuin, de maki’s en daarna de winkel en het restaurant.

Je kunt zoveel tijd doorbrengen bij de verblijven als je wilt, maar na een paar uurtjes heb je het wel gezien.

De winkel is trouwens ook een aanrader als je van leuke plantjes en indoorspulletjes houdt, zoals potten en woonaccessoires. Het aanbod is wat volwassener terwijl de rest van de Orchideeën Hoeve meer gericht is op jonge bezoekers.

Voor wie?

Zou ik er speciaal voor naartoe rijden vanuit het westen…nee. Niet dat het niet leuk is, zeker niet, maar je komt onderweg langs andere dierenparken die net iets meer te bieden hebben.

Woon je er (redelijk) in de buurt en heb je jonge kinderen? Dan zou ik er zeker een keertje naartoe gaan. Een leuke afwisseling van andere uitjes.

Voor een bezoekje aan Orchideeën Hoeve moet je vooraf een ticket bestellen en een tijdslot reserveren. Ze zijn het gehele jaar door geopend maar in de huidige tijd dus net even anders.

Een entreekaartje kost €14,50 voor volwassenen en €8,50 voor kinderen.

In het restaurant

Wanneer je trek krijgt tijdens het dieren spotten dan kan je terecht in het restaurant. Op de kaart staan naast dranken ook kleine hapjes als tosti’s, pannenkoeken, uitsmijters en frites. Je kunt ook een borrelplankje bestellen met warme snacks, altijd lekker voor tussendoor.

Vanwege de huidige situatie gelden er andere regels voor de restaurants. Raadpleeg vooraf de website voor de geldende regels en richtlijnen.

Tickets met korting

Zoals je hierboven hebt gezien kosten tickets tussen de €8,50 en €14,50. Dan loont het altijd om naar kortingsacties te zoeken.

Nou heb ik online rondgekeken en de enige site waarop ik een vermelding kon vinden was Tripper.nl. Zij hebben normaal gesproken een kortingsactie voor de Orchideeën Hoeve.

Verder heeft ook de ANWB korting en loont het om de veilingswebsites Vakantieveilingen en Ticketveiling in de gaten te houden.

Woon je in de buurt? Dan kan een abonnement voordeliger zijn. Dan betaal je €36,50 voor volwassenen en €21,50 voor kinderen. Dan heb je het er bij het derde bezoekje uit.

WinterDroom en kaarsjesavonden

In december wordt Orchideeën Hoeve omgetoverd tot WinterDroom. Dan is alles extra sfeervol en helemaal in de kerstsfeer.

Hoogtepunt van deze maand zijn de Kaarsjesavonden. Dan worden er aan het eind van de dag duizenden kaarsjes en lampjes aangestoken. Hiervoor moet je een separaat ticket kopen maar het is een belevenis die je niet wilt missen.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven