Wat meenemen voor een dagje weg?

Er is niks irritanter dan erachter komen dat je iets vergeten bent. Zeker tijdens een dagje weg wil je gewoon leuke dingen doen. Dan zit je niet te wachten op het zoeken van een winkel voor welk product je dan ook vergeten bent.

Wat je moet meenemen voor een dagje weg is afhankelijk waar je naartoe gaat. Maar ook van de weersverwachting en hoe lang je bijvoorbeeld weg wilt blijven. Ga je met (jonge) kinderen dan zul je nog wat extra producten mee moeten nemen, het liefst zonder je de hele dag een pakezel te voelen.

Je weet zelf het beste wat je mee moet nemen voor je kleintje en ik verwacht dat je dit niet zo snel zult vergeten. Daarom in dit artikel de andere zaken die je niet moet vergeten tijdens een dagje weg.

Wat moet je meenemen voor een dagje weg – overzicht

Er zijn zoveel verschillende uitjes, dat het moeilijk is om één lijst te maken van wat je nodig hebt tijdens een dagje weg. Je telefoon en portemonnee zul je altijd bij je hebben, evenals je sleutels.

Kerstvakantie tip!

Center Parcs Villages Nature Paris naast Disneyland Paris

  • Duurzame huisjes en appartementen
  • Leuke activiteiten en natuurlijk een tropisch zwemparadijs
  • Busverbinding met Disneyland Paris
  • Leerzame workshops zoals brood bakken of chocolade maken

Bekijk prijzen voor dit vakantiepark

Maar wat heb je nog meer nodig?

Eten en drinken

Als ik ergens van gruwel zijn het boterhammen die al de hele dag in je rugzak zitten en waarbij het beleg is gaan zweten. Brrrrr. Neem zeker wat te eten of drinken mee voor je dagje weg, maar beperk je tot zaken die goed te bewaren zijn.

Crackers bijvoorbeeld vind ik heel handig, alleen die kruimelen meestal. Niet heel handig als je in de auto zit. Dan zijn er natuurlijk ook nog de traditionele suikerbommetjes Liga en Sultana. Voor een dagje weg niet zo erg om bij je te hebben, maar ook die kruimelen.

Wat ik zelf heel lekker vind om mee te nemen zijn eierkoeken. Het liefst die van de Jumbo, want die plakken niet zo. Makkelijk om snel te eten en ze kruimelen nauwelijks. Ideale snack dus voor in de auto.

Fruit is ook handig, maar kies dan voor een wat stevigere variant. Bananen wordt een zooitje als je die de hele dag plet in een tas. Evenals ander zacht fruit. Appels zijn vaak de meest veilige keus.

Als je het echt wilt kun je natuurlijk een boterham meenemen. Maar die zou ik persoonlijk niet de hele dag in je tas laten zitten, brrrrr klef beleg.

Dan is er natuurlijk nog het drinken. Neem altijd een flesje water mee, ongeacht waar je naartoe gaat. Je zult net zien dat winkels dicht zijn, of je krijgt ineens een kriebelhoest. Al is het maar om je dag mee te beginnen en koop je daarna een ander koel drankje.

Kleding

Extra kleding neem ik eigenlijk alleen mee voor een dagje weg als er regen voorspelt is. Laatste schreef ik een artikel over de Efteling tijdens de regen en daar gaf ik als tip: neem een droog paar sokken mee.

Er is niks irritanter dan soppen in je schoenen en je krijgt er nog blaren van ook. Is er regen voorspelt dan zijn extra sokken geen overbodige luxe. Neem wel een klein zakje mee om de natte sokken in op te bergen.

Verder kan je regenkleding mee nemen als er slecht weer wordt voorspeld, maar als je dat voor het hele gezin moet doen komen we toch weer terug bij die pakezel. Bij de Action kan je voor weinig regenponcho’s kopen. Niet de meest charmante kledingstukken, maar ze houden je lekker droog en je kunt ze opvouwen tot kleine pakketjes. Hierdoor nemen ze nauwelijks ruimte in.

Mijn laatste tip is waarschijnlijk ook voor velen van jullie herkenbaar. Als je een dagje weg gaat waarbij je veel moet lopen, kies je altijd schoenen waar je blaren van krijgt. Niet? Nou ik wel!

Als je weet dat het een warme dag wordt, waarop je sneller blaren krijgt, is het verstandig om je meest comfortabele schoenen mee te nemen. Mijn favoriete sneakers voor wandelen tijdens een dagje weg zijn de Adidas ZX Flux. Niet de meest mooie schoenen maar zelfs 20.000 stappen later met een temperatuur van 35+ had ik geen blaar of schuurplek.

Wat je ook kunt doen is een paar slippers meenemen. Dan kan je die aantrekken als je blaren krijgt.

Handig om bij je te hebben

Nou kan ik in deze paragraaf het hebben over zakmessen, vuurstenen en wat je dan ook nodig hebt om te overleven in het wild. Maar de meesten van jullie gaan een dagje weg naar het strand, het zwembad of een pretpark.

Wat ik handig vind om bij mij te hebben is een Powerbank. Hoeft geen grote te zijn, maar wel lekker om toch je telefoon mee op te kunnen laden. Sowieso, zou ik altijd een laadkabeltje meenemen voor het geval dat.

Verder heb ik altijd pleisters bij me evenals een nagelvijltje. Ook die komen altijd wel van pas.

Verder kan je ook denken aan desinfectie handgel, niet zozeer tegen enge virussen, maar als je langs de weg iets lekkers wilt halen en je nergens je handen kunt wassen. Dan zijn van die snoetenpoetser doekjes ook onwijs handig.

Tenslotte is het ook handig om je te bedenken waar je echt niet zonder kan. Bij mij is dat, behalve telefoon etc., een lippenbalsem, een elastiek voor mijn haar en wat zonnebrandcrème. Gewoon van die producten die je elke dag gebruikt maar meestal vergeet als je een dagje weg gaat.

Wat ik meestal doe is een klein toilettasje vullen met die producten, evenals de pleisters en wat lenzenvloeistof en die doe ik altijd in de tas die ik die dag meeneem, zo kan je ze ook niet vergeten.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven