Dagje Harderwijk: bezienswaardigheden, winkelen en dolfijnen

Harderwijk ken je misschien van het Dolfinarium. Maar wist je dat de stad zelf ook een bezoekje waard is? Het is een stad met een rijke historie. De binnenstad staat vol met rijksmonumenten die soms al eeuwen oud zijn.

In deze stad kan je voornamelijk lekker struinen. Bekijk de oude gebouwen waaronder de basiliek en de stadsmuur, de smalle straatjes en de pittoreske huisjes. Je kunt de stad ook vanaf het water ontdekken tijdens een rondvaart. Zo leer je ook meteen meer over de historie van de stad.

Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je bezoek aan Harderwijk is winkelen in de gezellige straatjes. Je vindt er landelijke ketens maar ook lokale boetiekjes met een eigen assortiment. Tot rust komen en even bijtanken doe je op één van de terrassen met uitzicht over het water of op de historische gebouwen in de stad.

Je kunt een bezoek aan Harderwijk goed combineren met een andere plekken in de buurt waaronder Elburg en Giethoorn. Of met een dagje Dolfinarium. In dit park staan deze zeezoogdieren centraal. Je kunt ze van dichtbij bekijken in een groot bassin of ze in actie zien tijdens een heuse dolfijnenshow. Een bezoek aan dit park duurt meestal een halve dag, daarna is het slechts een kort stukje reizen naar de binnenstad van Harderwijk.


Laat een reactie achter

Scroll naar boven