Home Dagje weg Dagje Edam: bezienswaardigheden en andere activiteiten

Dagje Edam: bezienswaardigheden en andere activiteiten

Denk je aan Edam, dan denk je aan kaas. De rijke historie van dit dorp, niet alleen op het gebied van kaas overigens, maakt het zeker waard om hier eens een bezoekje te brengen.

Je kunt er door de straten struinen en de authentieke huisjes bekijken. Genieten van de bootjes die over de grachten varen en de vele bruggen die het dorp rijk is. Overal proef je de historie.

Edam is een pittoreske plek met een aantal bezienswaardigheden. Het kaasmuseum natuurlijk, waar je ook kunt proeven. Of het fort die langs de waterlinie is gevormd. Maar ook de Kwakelbrug en de Sint-Nicolaaskerk zijn absoluut het bekijken waard.

Tip! De beste prijzen voor Disneyland Paris, ook tijdens de schoolvakanties. Incl. Disney Hotel en tickets!
Bekijken

Verder is het ook leuk om de gebouwen vanaf het water te bekijken tijdens een rondvaart. Niet alleen heb je zo een uniek uitzicht, er wordt ook verteld over de historie van de gebouwen en het dorp. Er worden ook kaasmarkten gehouden waar je lokale producten kunt kopen. Verser dan hier zul je het nergens krijgen.

Kortom, Edam is een mooi dorp met een rijke historie. Een plek waar je vooral lekker kunt struinen, genieten van het uitzicht, met wat lekker op het terras, en je laten verrassen door de vele winkeltjes in het gezellige centrum.

De Grote Finale van de 30e verjaardag van Disneyland Paris t/m 30 september 2023!

Boek je verblijf tijdens onze 30 verjaardag, je kunt jouw boeking tot 7 dagen voor aankomst gratis wijzigen of annuleren
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Categorieën

Advertentie

Nieuwste posts

Reactie achterlaten

* Door dit formulier te gebruiken stem je in met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

© 2012-2023 WereldvolMagie