Ervaring Corpus Leiden/Oegstgeest: voor welke leeftijd én is het de moeite waard?

Wanneer je over de A44 rijdt zie je bij Leiden een groot gebouw met op de zijkant de uitsnede van het menselijk lichaam. Dat gebouw heeft mij altijd gefascineerd. Daarom was het tijd voor een bezoekje, aan Corpus!

Wat is Corpus?

Corpus is een interactieve reis door het menselijk lichaam. Je begint bovenin en gaat langzaam langs alle organen naar beneden totdat je het lichaam weer verlaat.

Onderweg kom je informatieve displays tegen en een aantal activiteiten die zelfs iets weg hebben van een pretpark.

Al met al kan je je er een paar uurtjes prima vermaken en onderweg nog iets leren ook! Trouwens, de hele ervaring duurt slechts 55 minuten…

Voor welke leeftijd?

Wij waren er als een groep volwassenen zonder kinderen. Hoewel we het er prima naar ons zin hadden waren wij niet helemaal de doelgroep.

Corpus is perfect voor kinderen tot een jaar of 12. Na deze leeftijd gaan ze zich waarschijnlijk snel vervelen.

Jongere kinderen kunnen zich er wel prima vermaken. Er zijn genoeg activiteiten om hen bezig te houden en zij zullen ook de attracties meer kunnen waarderen.

Voor hen is het ook een leerzame kennismaking met wat er zich binnen het menselijk lichaam afspeelt. Maar wel op een grappige manier.

Let wel op: Corpus is pas toegankelijk voor kinderen vanaf 6 jaar! Onder die leeftijd hebben zij geen toegang.

Bereikbaarheid

Zoals ik hierboven al schreef ligt Corpus direct langs de snelweg. Je rijdt er zo naartoe.

Ze hebben hun eigen parkeerterrein recht voor de deur. Hier je auto neerzetten kost €7 voor een dag.

Ook met het openbaar vervoer is het goed te bereiken. Je neemt dan vanaf Leiden Centraal bus 237, 37 of 57.

Wil je een dagje Leiden combineren met een bezoek aan Corpus dan zou ik de auto daar alvast parkeren en de bus nemen naar het centrum. Dat scheelt toch weer iets.

Coronamaatregelen

Hoewel Corpus weer als vanouds voor het publiek geopend is, gelden er hier wel een aantal regels.

Zo moet je vooraf online of telefonisch een plek reserveren voor tenminste twee personen. Ook als je al in bezit bent van een toegangsticket.

Corpus werkt met tijdsloten en om de 7 a 8 minuten vertrekt er een groep. Wanneer je reserveert kies je zo’n tijdslot en moet je 15 minuten van tevoren aanwezig zijn. Anders kunnen ze niet garanderen dat je mee kunt.

Verder gelden ook hier de regels dat je afstand moet houden en thuis moet blijven bij klachten.

Ticketprijzen

Kaartjes voor Corpus zijn niet goedkoop. Volwassenen betalen €19,75, kinderen €17,25.

De tour – de reis door het menselijk lichaam – duurt 55 minuten. Hierna kan je zelf nog op onderzoek uitgaan in “Mijn Corpus”.

In totaal ben je hier zo’n 2 uurtjes zoet. Eet je een broodje dan iets langer, maar het is dus geen dagje uit. Daarom kan je het prima combineren met een bezoekje aan de stad Leiden.

De moeite waard?

Het is best een interessante rondleiding. Voor volwassenen meer een opfriscursus over het menselijk lichaam, voor kinderen een leuke manier om kennis te maken met de werking van je lijf.

Alleen al, omdat het een leerzaam uitje is vind ik het de moeite waard. Aan de andere kant is het best een hoop geld voor 2 uurtjes. Een dagje naar Duinrell, wat één afslag verder zit, is maar iets duurder maar daar kan je je veel langer bezig houden.

Aan de andere kant is dat minder leerzaam/verantwoord als een bezoekje aan Corpus. Leuk uitje, zeker! Wachten op een aanbieding? Absoluut.

Onderaan deze pagina vind je nog wat tips om korting te krijgen op tickets voor een dagje uit. Wie weet zijn er nu ook tickets voor Corpus in de aanbieding.

Bron foto

Laat een reactie achter

Scroll naar boven