Bazaar Beverwijk: wat is er te koop?

De Bazaar in Beverwijk, ook wel zwarte markt genoemd, is een populair uitje in de buurt van Amsterdam. Het is een overdekt winkelcentrum, maar zonder de bekende winkelketens. Hier staan verkopers met hun kraam waar ze de meest uiteenlopende producten verkopen. Van levensmiddelen tot kleding, sieraden tot telefoons. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt er verkocht.

Hierdoor kan je het misschien nog beter vergelijken met een overdekte markt, over inderdaad een Bazaar. Je kunt hier ook terecht voor kruiden, vis, vlees en groentes. Eigenlijk je weekboodschappen zou je hier in één keer kunnen doen.

Maar de meeste mensen komen naar de Bazaar in Beverwijk om lekker te struinen. Langs de kraampjes te lopen en te bekijken wat er te koop is. Vaak kan je hier producten met een hoge korting vinden en sommige bezoekers maken er een sport van om zoveel mogelijk te besparen op merkkleding of elektronica.

Doordat de Bazaar overdekt is kan je er het gehele jaar door terecht. Tijdens de lockdown zijn in het weekend de voedsel- en telefoonwinkels open gebleven. Voor de andere winkels moest een afspraak gemaakt worden.

Wil je een bezoek aan de Bazaar/zwarte markt combineren met een ander uitje? Dan zou je bijvoorbeeld de windmolens kunnen bekijken op de Zaanse Schans of naar het strand in IJmuiden.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven