Ideeën voor een actief dagje weg!

Ben jij het thuiszitten ook zo beu? Ook toe aan een frisse neus, een beetje natuur om je heen of wat meer activiteit? Dat heb ik ook! Afgezien van de extra kilo’s is het ook om andere redenen tijd om iets actiefs te gaan doen. Nou moet ik er gelijk bij zeggen dat ik niet heel sportief ben, maar ik zal ook voor sportievelingen wat tips in dit artikel verwerken. Hieronder ideeën voor een actief dagje weg. En als ik iets vergeten ben laat je het me dan weten?

Actief dagje weg: wat kan je doen?

Toen ik eenmaal begon met het schrijven van dit artikel viel mij al snel op hoeveel activiteiten er zijn in Nederland. Klimmen bijvoorbeeld, op een klimmuur of in een klimbos. Dat laatst is een bos waarin ze allerlei hindernissen hebben gebouwd. Je klimt dan letterlijk van boomtop naar boomtop, best spannend.

En dan zijn er natuurlijk ook de activiteitencentra waar je vaak uit meerdere sporten kunt kiezen. Schaatsen bijvoorbeeld tijdens de wintermaanden of wintersporten. Maar bijvoorbeeld ook karten of bowlen.

Nog zo’n populaire activiteit is Jumpen. Heb je daar weleens van gehoord? In het land vind je diverse hallen boordevol met trampolines. Echt tientallen op een rij. Hier kan je op springen, maar leuker is het om ook trucjes te proberen, zoals een salto. Vaak is er ook een grote bak met schuim waarboven je nog meer tricks, zoals ze dat noemen, kunt doen. Of je probeert het ninjaparcours, een hindernisbaan waar je zo snel mogelijk naar de andere kant moet komen.

Maar je hoeft voor activiteiten niet altijd een kaartje te kopen. Zo hebben wij het afgelopen jaar de prachtige natuur van ons land “herondekt”. Waarbij je normaal gesproken toch vrij snel uitwijkt naar het buitenland, bleven we het afgelopen jaar thuis. Zo bezochten wij natuurgebieden als de Loonse en Drunense duinen, de Posbank en natuurlijk de Veluwe. Bij de bezoekerscentra kan je een kaart halen met de verschillende wandel- en fietsroutes. En ben je, net als ik, wat minder sportief dan kan je op sommige plaatsen een elektrische scooter huren.

Nu hoor ik je denken, maar dit zijn vaak geen dagvullende uitjes? Dat klopt. Maar dat kan je er wel van maken!

Hoe maak je het een dagvullend programma?

Wij hebben dat ook weleens, dan hebben we een uurtje gekart of geskied en dan sta je weer buiten. Wat dan?!

Wat wij dan meestal doen is diverse activiteiten in de omgeving combineren. Bijvoorbeeld de Uithof in Den Haag is een populaire plek om te schaatsen of te klimmen. Maar na een uurtje, misschien twee, sta je weer buiten. Wij gaan dan daarna verder richting het strand van Kijkduin. Daar eten we wat of wandelen we langs het strand. Je kunt ook met de fiets naar het uitje en een langere route nemen.

Vaak zijn bossen en natuurgebieden wel de beste plek voor een actief dagje weg. Hier kan je zolang wandelen of fietsen als je zelf wilt, plus je kunt een bezoek goed combineren met een hapje op het terras. Ook het water leent zich goed voor een actief uitje. Wanneer je gaat zeilen, bijvoorbeeld, ben je toch al snel wat uren zoet. En zelfs als je een gemotoriseerde boot huurt kan je het weer combineren met suppen, of gewoon lekker varen.

Nou weet ik niet of je het als een actief dagje weg kunt bestempelen, maar we hebben in Nederland ook diverse autoroutes. Bijvoorbeeld in Friesland waarbij je de steden van de Elfstedentocht aan doet. Of waarbij je een rondje rijdt om het IJsselmeer. Een andere leuke autoroute vind je in Zuid Limburg, waarbij je een rondje rijdt langs de grens of een route kunt uitstippelen langs de kastelen in die regio.

We hebben echt veel actieve uitjes in ons land. Van het bezoeken van steden tot sportieve activiteiten waar je van gaat zweten. Het is maar net wat je leuk vindt en waar je zin in hebt.

Laat je me weten wat je hebt gekozen en of ik iets ben vergeten?

Laat een reactie achter

Scroll naar boven