Dagje weg in Nederland

Zoek je een leuk dagje weg in Nederland? Dan weten we hoe moeilijk het soms is om iets te kiezen! Want er is ook zoveel te doen in ons land. Van dierentuinen en pretparken, tot een stevige boswandeling of een cultureel uitstapje naar een museum of stad. Hieronder hebben we de leukste uitjes in Nederland voor jou verzameld. Heel veel plezier!

Kies jouw uitje

CE08479A-FA1F-4D32-BC83-7542FC3F095E

Pretparken

Vogelkelder

Dierentuinen

Museums in Nederland

Museums

Deltawerken

Per provincie

Panbos Katwijk

Bossen

Jump One Zoetermeer

Actieve uitjes

Wat is het leukste dagje weg?

Zelfs met zoveel keus is het soms lastig om het leukste dagje weg te vinden. Misschien hebben jullie maar beperkt de tijd, omdat je ergens op vakantie bent, of misschien wil je iets doen dat alleen tijdens een bepaald seizoen mogelijk is. En als we iets hebben geleerd van de afgelopen tijd is het wel dat je niet weet wat de toekomst brengt.

 

Wat voor jullie het leukste dagje weg is kunnen wij natuurlijk niet bepalen. Maar we hebben wel een hoop uitjes verzameld zodat je genoeg hebt om uit te kiezen. Voor sommige uitjes zul je een toegangsticket moeten kopen, terwijl andere uitjes helemaal gratis zijn. Je vindt vanzelf het uitje dat jullie het allerleukst vinden en dat past bij jullie interesses en budget.

Pretparken, dierentuinen en meer

Pretparken, dierentuinen en musea zijn voor de hand liggende uitjes. En we hebben er genoeg. De bekendste pretparken in Nederland zijn de Efteling en Walibi Holland. Maar dan is er ook nog Attractiepark Slagharen, Avonturenpark Hellendoorn, Julianatoren, Plopsa Indoor Coevorden en Toverland. Plus nog veel meer.

 

 

Een ander populair dagje weg in Nederland is het bezoeken van een dierentuin of dierenpark. Dit is niet alleen een leuk uitje, maar ook nog eens leerzaam. Kinderen kunnen de dieren die zij alleen uit boeken, van het internet of de tv kennen in het echt kunnen bewonderen. En vaak worden er leuke feitjes verteld die vaak beter blijven hangen dan de teksten uit een schoolboek. Een dierentuin leent zich daarnaast ook goed voor het houden van een kinderfeestje, een ander soort dagje weg.

 

Natuur, cultuur en steden

We snappen dat niet iedereen zit te wachten op een ritje in de achtbaan of op de foto gaan met een giraf. Plus, de uitjes uit de paragraaf hierboven zijn natuurlijk niet echt de goedkoopste opties. In dit blokje gaan we het hebben over andere uitjes die minstens zo leuk zijn, maar waar je over het algemeen geen toegangskaartje voor hoeft te kopen.

 

Wist je dat we in Nederland echt prachtige natuurgebieden hebben? Vooral als je in de randstad woont kan je je nauwelijks voorstellen hoe groen Nederland eigenlijk is. De Posbank en de Veluwe zijn misschien wel de bekendste natuurgebieden van ons land. Maar breng ook zeker eens een bezoekje aan de Loonse en Drunense duinen, dit is zo’n grote zandvlakte dat het ook wel de Brabantse Sahara wordt genoemd.

 

Een ander dagje weg in Nederland is het bezoeken van een stad. Een grote stad als Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. Of wat dacht je van Hindeloopen, Dwingeloo, Volendam, Marken of Roermond. Er zijn genoeg steden in Nederland met een verhaal, met hun eigen cultuur en bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard!