Kan je echt goedkoper tickets kopen bij Vakantieveilingen?

De meesten van jullie zullen bekend zijn met Vakantieveilingen. Misschien heb je het zelfs al eens geprobeerd. Laat dan zeker onderaan het artikel een reactie achter. Jaren geleden heb ik er eens twee tickets voor een pretpark gekocht. Volgens mij was het toen voor Walibi. We waren een paar euro goedkoper uit, maar de korting was niet schikbarend hoog. Daarom vraag ik mij af, kan je echt goedkoper tickets kopen bij Vakantieveilingen.nl?

Wat is Vakantieveilingen?

Bij Vakantieveilingen.nl kan je bieden op een product, reis of ticket. Dat kan een stofzuiger zijn, maar bijvoorbeeld ook een weekendje weg in een Fletcher Hotel.

Het openingsbod is altijd laag waardoor het interessant wordt om mee te doen. Je hebt eigenlijk ook niks te verliezen. Bied je mee dan kan je tickets voor een lage prijs kopen. Wordt je overboden, dan kost het je ook niks.

Dat zal dan ook de reden zijn waarom er fanatiek geboden wordt op de gekste dingen. Als ik door de producten heen blader zie ik pannen, horloges, lampen en een airfryer. Het zijn geen merkproducten, maar vergelijkbare dingen die je bij de Lidl bijvoorbeeld ook in de bakken tegen kunt komen.

Bij elke veiling komen er nog extra kosten. Sowieso €5 administratiekosten met daarbij ook nog verzendkosten als je een product koopt. De pretparktickets krijg je digitaal dus daar hoef je behalve de administratiekosten niks extra’s voor te betalen.

Hoe werkt zo’n veiling?

Nadat je een account hebt aangemaakt kan je bieden op je eerst product, reis of ticket. Omdat dit een pretparkwebsite is zal ik voor het gemak naar de pretparktickets kijken.

Momenteel zijn er een aantal veilingen aan de gang voor de Plopsa pretparken.

De veiling begint bij een bedrag van 0 euro. Dus het eerste bod is dan een euro. Nou als je voor dat bedrag twee pretparktickets wint heb je een goedkoop dagje uit. Dat is dan ook de reden waarom veel mensen eraan meedoen. Hierna wordt het “verslavend”.

Er zijn namelijk nog tientallen andere mensen die ook wel zo’n goedkoop ticket willen hebben. Dus die bieden een euro meer dan jouw bod. Dat laat jij natuurlijk niet gebeuren, want je had je verheugd op dat dagje Plopsaland. Je biedt €5 meer, dat zal ze leren.

En voor je het weet schiet de prijs van de tickets omhoog. Aan het eind heb je dan toch een beetje spijt dat je je hebt laten meeslepen in deze “bidding war” maar je hebt mooi die tickets binnengesleept.

Haal je uit mijn verhaal een beetje het psychologische effect waarmee ze bij Vakantieveilingen heel veel geld verdienen? Want zijn die tickets nou echt goedkoper?

Zijn de tickets echt goedkoper bij Vakantieveilingen?

Terug naar de Plopsa veiling. De veiling die ik gevolgd heb was voor 2 tickets voor Plopsaland de Panne. Deze tickets zijn te gebruiken tot 5 januari 2020 en gingen weg voor het uiteindelijke bedrag van €49 + €5 administratiekosten. Dat komt dus neer op €27 per ticket. Nog niet heel duur, toch?

Als ik kijk op de website van Plopsaland de Panne dan kost een los ticket daar €36,99. Nou dan heb je met het meedoen toch mooi een tientje bespaard. Maar is dat ook echt zo?

Natuurlijk ben ik nog even verder gaan zoeken. De eerste site waar ik bij uitkom is die van de ANWB. Hier kost een kaartje voor Plopsaland de Panne €31,99. Dus je hebt nog maar €5 winst. Kan het nog goedkoper…

Ja dat kan het zeker!

Via wat Googlen kwam ik uit op de website Tripper.nl. Hier kost een kaartje voor Plopsaland de Panne €24,04. Daar gaat je winst. Je bent dus duurder uit met je “goedkope” tickets via de veiling dan door simpelweg een beetje te Googlen. En ik kan heel eerlijk geen slechte review over die site vinden.

Wat moet je doen om toch de beste prijs uit je veiling te halen?

Het voorbeeld van hierboven is natuurlijk maar van 1 veiling. De vakantieveiling die ik hierna volgde was voor 2 tickets voor Slagharen. Uiteindelijk gingen deze voor €5 + €5 administratiekosten weg. Een tientje voor 2 personen naar een pretpark is natuurlijk geen geld. Ik heb online gezocht maar goedkoper heb ik ze niet kunnen vinden, hooguit op Marktplaats.

Dus het werkt wel, maar dan moet je er slim mee omgaan.

  • Kijk op de website van Vakantieveilingen welke pretparktickets je kunt kopen
  • Zoek online naar de laagst mogelijke prijs voor 2 tickets en haal daar het bedrag van de administratiekosten af
  • Je hebt nu het maximale bedrag wat je kunt bieden om nog goedkoop uit te zijn
  • Ga niet over dat bedrag heen, hoe aantrekkelijk ook. Het is een leuk spelletje maar zonde van je geld
  • Er komt altijd weer een nieuwe veiling. Als de één afgelopen is zal je al snel zien dat er binnen een paar minuten weer een soortgelijke start
  • Ben je niet de winnaar? Wacht dan gewoon op de volgende en bedenk je dat je weer 1 concurrent minder hebt

Heb jij ook weleens tickets gekocht via Vakantieveilingen.nl en was je toen écht veel goedkoper uit? Of heb je je juist laten meeslepen en ben je uiteindelijk veel duurder uit geweest? Deel jouw verhaal hieronder in de reacties.

Foto:Plopsaparks

Altijd als eerste op de hoogte van de nieuwste artikelen? Volg mij dan op Facebook. En stuur zeker een berichtje als je vragen hebt of als je ook zo dol bent op pretparken!

Bianca
Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Bianca
Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram of mail mij op Bianca@wereldvolmagie.nl!

Nieuwste artikelen!

Mickey’s Gift en Mickey’s Ultimate Gift Signature Experiences

Als je wat te vieren hebt dan is Disneyland Paris natuurlijk al een leuke plek om dat...

Efteling bij de Albert Heijn – laatste week!

Het is weer die tijd van het jaar: sparen voor korting op de Efteling bij Albert Heijn....

Pirates of the Caribbean in Disneyland Paris

Eén van de populairste attracties in Disneyland Paris is Pirates of the Caribbean. Je zou denken dat...

Explorers Hotel bij Disneyland Paris – kamers, ligging en prijs

In de buurt van Disneyland Paris zijn er diverse mogelijkheden om te blijven slapen. De Disney Hotels...

Lente en zomer 2020 aanbieding Disneyland Paris

Vanaf 13 februari is het zover, dan kan je de nieuwe lente en zomer 2020 aanbieding van...

5 Tips voor een romantisch uitje naar Disneyland Paris

Denk je aan romantische uitjes, dan zal Disneyland Paris wellicht niet je eerste keus zijn. Terwijl het...