Home Blog Zijn de Canarische Eilanden een goede bestemming voor de kerstvakantie?

Zijn de Canarische Eilanden een goede bestemming voor de kerstvakantie?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

De kerstvakantie komt er weer aan. Nog even en we zitten allemaal in een winterdip snakkend naar wat zon. De een gaat dan wintersport, de ander kiest een zonbestemming. Naar de Canarische Eilanden tijdens de kerstvakantie bijvoorbeeld.

Want de meesten van jullie zullen deze eilanden, waaronder Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote vast kennen van de zomer. Zomers is het er lekker warm, zeg maar gewoon heet, maar hoe is dat in de winter?

Canarische Eilanden kerstvakantie: het weer

Dan wil je eigenlijk gewoon weten hoe het weer op de Canarische Eilanden is tijdens de kerstvakantie.

Nou dan ga ik je heel blij maken, want het is er een stuk beter dan in Nederland in de winter. Althans als je van warmte houdt.

In december en januari is de minimumtemperatuur zo’n 16 graden, het maximum ligt rond de 23 graden. Is dat even lekker!

Je kunt dus tijdens de kerstvakantie op de Canarische eilanden prima in het zonnetje liggen, op het strand of aan het zwembad.

Wat neem je mee naar de Canarische eilanden tijdens de kerstvakantie?

Net als elke andere zonbestemming neem je tijdens de kerstvakantie op de Canarische Eilanden badkleding mee. Maar in tegenstelling tot de zomer is het ook handig om nog wat andere zaken in te pakken.

Allereerst een paraplu, want het kan in de wintermaanden nog weleens regenen. Er valt dan af en toe een bui. Lig je aan het zwembad of strand dan kun je binnen schuilen en je zult zien dat niet veel later de zon weer gaat schijnen.

Ben je op excursie dan is het fijn om een paraplu bij je te hebben, want schuilen is niet altijd mogelijk.

Over excursies gesproken. Ga je naar de Teide, de vulkaan op Tenerife? Neem dan een warm vest of dunne jas mee en goede schoenen. Er kan hier zelfs sneeuw liggen op de top en het is er aanzienlijk koeler dan aan de kust.

Het is sowieso verstandig om in ieder geval dichte schoenen en een jas of warm vest mee te nemen als je naar de Canarische Eilanden gaat tijdens de kerstvakantie.

’s Avonds koelt het een paar graden af wat best fris aan kan voelen. Zeker als je nog even op pad gaat of op een terras wilt zitten. Koud wordt het er nooit, maar je zult zien dat een vest of jas toch wel noodzakelijk is als de zon onder is.

Beste Canarische Eiland voor tijdens de kerstvakantie

Wat is dan het beste Canarische Eiland om naartoe te gaan tijdens de kerstvakantie?

Dat maakt eigenlijk niet zo heel veel uit. Kijk waar je de beste aanbieding en leukste hotels kunt vinden.

Voorbeelden van goede hotels op de Canarische Eilanden zijn:

Je ziet elk van de Canarische Eilanden heeft prachtige accommodaties, voor elk budget. Het eiland met de mooiste stranden is Fuerteventura. Zeker in de omgeving van Jandia oogt het bijna Caribisch.

Maar het eiland is wel wat rustiger, evenals Lanzarote. Hierdoor zijn dit de twee beste opties voor gezinnen die rust willen.

Wil je iets meer activiteit en boulevards vol restaurants en bars? Dan zit je goed op Tenerife of Gran Canaria. Dit zijn de twee populairste Canarische Eilanden en ook de meest bruisende.

Zoals je kunt zien zijn de Canarische Eilanden een perfecte bestemming tijdens de kerstvakantie. Benieuwd naar de hotels en appartementen, plus direct de beste aanbiedingen? Kijk dan hier!