Home Blog Camping Buitenland in Drenthe: waar, voor wie en wat is er te doen?

Camping Buitenland in Drenthe: waar, voor wie en wat is er te doen?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bij een camping buitenland stel ik mij toch andere dingen voor. Dan is mijn eerste gedachte een tent of stacaravan in Frankrijk of Spanje. Waar iedereen teenslippers draagt en waar elke dag de bbq wordt opgestookt. Oh, en waar de mannen na het eten de afwas doen!

Klinkt best goed, niet? Camping Buitenland in Drenthe heeft hier wel iets van weg. Alleen toch staat het bekend als een plek voor eigenzinnige mensen. Want op deze camping is niks gewoon!

Waar ligt Camping Buitenland?

Camping Buitenland ligt – zoals de titel al weggeeft – in Drenthe. Om precies te zijn in de gemeente Nieuw-Amsterdam. Nou kon ik dat niet direct op de kaart aanwijzen maar dat ligt onder Emmen.

Je kunt de accommodatie bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Met de auto is het vanaf Amsterdam een kleine 2 uur rijden. Ga je met de trein dan doe je er 2,5 uur over tot aan het dichtstbijzijnde station. Vanaf hier is het nog 3 kilometer lopen. Maar je kunt ook met de taxi. Dit kost €10 met Taxi Dorenbos, dit moet je wel vermelden bij het instappen.

Het vakantiepark is autoluw. Dat betekent dat je wel de spulletjes mag uitladen op je kampeerplek of bij je huisje, maar verder de auto achter moet laten op het parkeerterrein.

Alleen als deze vol is kunnen de auto’s op het kampeerterrein worden gezet. Campers mogen natuurlijk wel gewoon op de kampeerplek staan.

Waar kan je overnachten?

Camping buitenland heeft een diverse mogelijkheden om te overnachten. De eerste is door zelf je eigen onderdak mee te nemen. Je huurt dan een kampeerplek en kunt gebruik maken van de gedeelde faciliteiten.

Wil je liever een eigen douche en toilet? Dan kan je ook een tent huren. Deze is al volledig ingericht en klaar voor je vakantie. Nog steeds een heel bescheiden accommodatie maar vaak toch wat luxer dan een standaard tent. (al worden ook die steeds luxer) Je hoeft in ieder geval niks op te ruimen bij vertrek.

Nog een stapje verder zijn de accommodaties of huisjes. Deze zijn van particuliere eigenaren die deze zelf hebben gebouwd en zelf verhuren. Hierdoor kunnen de prijzen wat uiteenlopen. Hier kan je onder andere logeren in een oude bus, een oude caravan (zo’n zilveren), diverse domes, en zelfs complete houten villa’s. De meest opvallende vond ik de spaghetti kerk…

Een deel van deze huisjes zijn verwarmd en goed geïsoleerd en daardoor ook in de winter te huren. Voor alle huisjes en de voorwaarden kan je het beste kijken op de website van de camping.

Voor wie is het?

Eigenzinnig, hippie camping, ik heb de meest bijzondere omschrijvingen voorbij zien komen. En ja het is een plek waar je prima terecht kunt om aan een boek te werken. Waar geen eten wordt verspild en waar ze alles uit het beschikbare land willen halen.

Maar het is vooral een plek waar iedereen welkom is. Waar iedereen vakantie kan vieren op zeer betaalbare wijze.

Het hart van de camping is de buitenbar waar je terecht kunt voor een biologische sapje of een lokaal biertje. Dit is ook de plek waar het entertainment plaatsvindt. En waar je andere campinggangers kunt ontmoeten als je daar behoefte aan hebt natuurlijk.

Doordat de camping autoluw is, is het ook voor kinderen een veilige plek om te spelen. Zelfs de hond en kat mogen mee (niet in alle huisjes, je kunt het beste vooraf even informeren). Zo zie je dat hier iedereen vakantie kan vieren!