Menu
Europapark

Brand in Europa-Park – Welke attracties zijn verloren gegaan?

Zaterdag 26 mei brak er aan het begin van de avond brand uit in het Europa-Park. Het begon in de opslag van de attractie Piraten in Batavia en breidde zich vervolgens snel uit. Een dag later is de brand geblust en gaat het park weer open voor bezoekers.

Helaas zijn de twee themagebieden Nederland en Scandinavië zwaar beschadigd door het vuur. Dit betekent dat diverse attracties voorlopig gesloten blijven of zelfs geheel verloren zijn gegaan. Hieronder een overzicht.

Piraten in Batavia

Deze attractie moet helaas geheel als verloren worden beschouwd. In deze rit – die gelijkenissen heeft met de Disney attractie Pirates of the Caribbean – maken bezoekers een boottocht langs de wereld van zeerovers in de vreedzame kolonie. De brand ontstond in de opslagruimte van dit gebouw. Er is op dit moment nog geen precieze oorzaak bekend.

Koffiekopjes

Wat is er Hollandser dan koffie in een Delfts blauw kopje. Ook deze attractie heeft gelijkenissen met een attractie in de Disney parken, al heet het daar theekopjes. De bezoekers nemen plaats in een kopje op een ronddraaiend plateau. Wanneer de attractie start beginnen de kopjes te draaien. Gaat het niet snel genoeg? Dan kan je het kopje sneller laten draaien met het wiel in het midden.

Door de brand is het thema gedeelte – waar deze attractie onderdeel van is – zwaar beschadigd. Dat betekent dat deze attractie voorlopig gesloten blijft.

LEES OOK:  Winter in Europa-Park - Magisch Winterwonderland 2019

Panoramabahn & Monorail

De Panoramabahn (stoomtrein) en Monorail maken ritten rond het park. Ze komen doorkruisen diverse themalanden – waaronder de aangetaste gebieden. Hierdoor zullen ook deze attracties voorlopig gesloten blijven.

Dschungel-floßfahrt

In deze attractie gaan bezoekers in een vlot op reis door Afrika. Naast de diverse dieren varen de vlotten langs een Afrikaans dorp waar bewoners met alledaagse zaken bezig zijn. De rit eindigt in de grot van Koning Solomon, vol met waardevolle schatten.

De ingang van deze attractie ligt vlakbij het beschadigd gebied. Hierdoor blijft deze attractie voorlopig gesloten.

Fjord-Rafting

Fjord-Rafting is een wildwaterbaan met ronde bootjes. Je kent deze attractie wellicht ook uit De Efteling. Het is een attractie waar je gegarandeerd nat wordt. Een deel van de waterbaan gaat onder/langs het gebouw van Piraten in Batavia. Dat betekent dat ook een deel van deze attractie beschadigd is en voorlopig gesloten moet blijven.

Reise nach Rulantica – Preview Show

In 2019 zal Europa-Park een nieuwe zwemparadijs openen genaamd Rulantica. In het preview centrum konden bezoekers alvast een voorproefje krijgen van dit nieuwe gedeelte. Door de brand zal dit centrum voorlopig gesloten blijven. Ben je benieuwd hoe het er uit gaat zien? Neem dan een kijkje op Rulantica.de.

Diverse restaurants

Net als de attracties zullen de restaurants in de aangetaste gebieden voorlopig gesloten blijven. Op dit moment zijn dit de volgende restaurants:

 • Restaurant Bamboe Baai
 • Fjord Restaurant
 • Molencafé
 • Colonial Food Station
 • Foodloop
 • Friethuys

Er is nog niet bekend wanneer (sommige) van de gesloten attracties weer open zullen gaan. Ga je binnenkort naar Europa-Park? Houdt dan zeker hun website goed in de gaten om teleurstelling te voorkomen.

LEES OOK:  Goedkope EuropaPark camping op 5 min. van de ingang!

HANDIGE TIPS & SITES

 • Disneyland Paris is weer open en heeft nu extra flexibele voorwaarden en extra veel voordeel. Bekijk hier alle voordelen en hoe je kunt boeken
 • De meeste andere pretparken zijn weer open, maar het aantal bezoekers blijft wat achter. Dat kan maar één ding betekenen: korting! Kijk voor je entreekaartjes koopt op Tripper.nl, Vakantieveilingen, de webshop van het AD of Ticketveiling en bespaar gemiddeld €10 op een entreekaartje!
 • Liever last minute naar een leuk vakantiehuisje? (ook in eigen land!) Bij CenterParcs kan je nu heel makkelijk je boeking annuleren. Vind ik zelf een fijne gedachte!

Toerist in eigen land? Boek de leukste rondleidingen en uitjes!

Bianca Over mij

Hi, ik ben Bianca! Op WereldvolMagie geef ik je tips om zoveel mogelijk uit een dagje naar het pretpark te halen. Walt Disney World in Orlando is mijn favoriete park, gevolgd door Disneyland Paris. Heb je een vraag over deze parken? Stuur mij dan een berichtje op Facebook of Instagram.

Geen reacties

  Reageer

  X