Home Blog Bommelerwaard: waar ligt het?

Bommelerwaard: waar ligt het?

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Nou moet ik iets bekennen, ik had nog nooit van Bommelerwaard gehoord… Sorry, maar nu weet ik wat het is er waar je het kunt vinden.

Mocht jij er net als ik ook nog nooit van gehoord hebben dan zou ik zeker verder lezen, want er is hier veel te zien en doen. En veel daarvan is gewoon in de open lucht, dus helemaal goed voor de huidige tijd.

Maar wat ze hier bijvoorbeeld ook hebben zijn kastelen. Wat is er nou mooier en romantische dan te wandelen door een kasteeltuin. Of de kinderen zich even prins, prinses of ridder te laten voelen.

Voor dit alles moet je dus in de Bommelerwaard zijn, maar waar ligt het eigenlijk?

Waar ligt de Bommelerwaard en hoe kom je er?

De Bommelerwaard is het gebied rond de stad Zaltbommel. Je kunt hier komen met zowel de auto als het openbaar vervoer. Deze stad is dan ook je startpunt voor de bezienswaardigheden in de regio, maar ook in het centrum zelf is er genoeg te zien.

Met de auto kan je op diverse plaatsen in het centrum parkeren. Dit is vrijwel overal betaald. Ga je buiten het centrum naar de natuurgebieden, bijvoorbeeld om te fietsen of wandelen? Dan kan je hier langs de weg je auto gratis parkeren. Houdt er wel rekening mee dat er nog auto’s langs moeten kunnen als je parkeert.

Kom je met het openbaar vervoer dan is station Zaltbommel je eindpunt. Deze kan je het beste in 9292ov invoeren om de snelste route te krijgen vanaf jouw huis of beginpunt.

Ga je met het openbaar vervoer naar de natuurgebieden van Bommelerwaard? Dan zul je de bus moeten nemen naar het dichtstbijzijnde dorpje en vanaf hier wandelen.

Wat is er te doen?

In de Bommelerwaard zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

Allereerst, kan je natuurlijk de natuur in. Met de fiets of wandelend. Je kunt dan naar Munnikenland of de Hurnse Kill. Hier kan je naar hartenlust wandelen en rondkijken.

Een andere bezienswaardigheid is vestingsstad Zaltbommel. Dit is een plek om lekker te struinen en de oude gebouwen te bekijken. Hoogtepunt is de Sint Maartenskerk die stamt uit de 15e eeuw. Deze kan je in de zomermaanden zelfs beklimmen.

Verder vind je hier natuurlijk ook veel restaurants, winkels en er zijn ook mogelijkheden om er te blijven logeren.

In het centrum zijn er ook een aantal musea, waarvan het Stadskasteel toch wel het hoogtepunt is.

Over kastelen gesproken, daar hebben ze er nog meer van in de omgeving. Slot Loevestein ken je waarschijnlijk wel van naam. Maar ook kasteel Ammersoyen is zeker een bezoekje waard. Je vindt dit kasteel op zo’n kwartiertje rijden van Zaltbommel.

Verder is het, vanwege de waterrijke ligging ook een perfect gebied voor watersporters. Je kunt er een bootje of kano huren, of actief aan de slag op een Sup board. En als je van vissen houdt dan zit je hier ook helemaal goed.