Bistrot Chez Remy in Disneyland Paris review

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Bistrot Chez Remy is een restaurant in het Walt Disney Studios Park direct naast de Ratatouille attractie. In dit restaurant eet je buiten in het restaurant van Chef Remy. Dit is het restaurant dat je ziet aan het einde van de Ratatouille attractie.

Het restaurant heeft een vast menu waarbij je uit een aantal voor-, hoofd-, en nagerechten kunt kiezen. Wij kozen voor Menu Émile wat bestaat uit drie gangen. Hieronder lees je wat wij er van vonden!

Het restaurant Bistrot Chez Remy

Wij hebben zo’n 2 maanden geleden gereserveerd om hier te mogen eten. Dit zou ik je ook zeker aanraden, want het restaurant zat behoorlijk vol.

Om 13:00 uur meldden wij ons bij het restaurant en vrijwel direct mochten we mee naar de tafel. Wij kregen een tafeltje aangeboden langs de zijkant. Aan de ene kant heb je dan een bank en aan de andere kant een stoel. De bank zat prima, de stoel iets minder.

Het duurde even voordat we de kaart kregen. Onze serveerster had er niet veel zin in. Maar anderen liepen wel hard voor hun gasten, zij zal misschien haar dag niet hebben gehad.

De menukaart kregen wij in het Nederlands, heel handig.

Je ziet hierboven de kaart. Er zijn een aantal vaste menu’s waaruit je kunt kiezen, à la carte is niet mogelijk.

De gerechten aan de rechterzijde zijn wat culinairder, maar dat vonden wij niet nodig. Ook kun je een wijnarrangement nemen bij je maaltijd. Er zit 1 glaasje water of prik bij je maaltijd inbegrepen, voor wijn en andere dranken moet je bijbetalen.

Het eten in restaurant Bistrot Chez Remy

Wij begonnen met het voorgerecht en kozen allebei voor de salade. Deze ziet er zo uit:

De salade bestond uit diverse soorten sla, een zachtgekookt eitje, radijsjes, zongedroogde tomaten en blokjes kaas. Over de salade zit een lichtzure vinaigrette. Je krijgt er ook een mandje met brood bij. De broodjes vond ik zelf vrij hard en ik miste toch iets van smeersels of olijfolie.

De salade zelf was knapperig en fris. Het is een kleine portie, ideaal als voorgerecht. Ben je niet zo van de salade dan kun je ook een kaassoep bestellen of het voorgerecht overslaan.

Als hoofdgerecht kozen wij beiden de steak. Je kon ook kiezen uit kabeljauw of groentenragout.

Bij de steak kun je een saus kiezen. Mijn keuze was bearnaisesaus, mijn vriend ging voor gesmolten brie. Beiden erg lekker in combinatie met de steak. Je krijgt, zoals je kunt zien, een behoorlijke portie. Het lukte mij niet om het gehele bord leeg te eten.

Je kunt zelf kiezen hoe je de steak gegaard wil hebben. Wij kozen allebei voor medium, al was die van mijn vriend compleet doorbakken.

De steak wordt geserveerd met een bakje met ratatouille. Zelfs mijn vriend, die niet van groente houdt, vond deze erg lekker. Zeker proeven dus!

En dan tenslotte de toetjes. Hoewel we daar eigenlijk geen ruimte meer voor hadden werden de toetjes toch vrij snel na de maaltijd geserveerd. Mijn keuze was de mousse, mijn vriend ging voor de appeltaart.

Zoals je kunt zien geen kleine porties!

De appeltaart en de mousse waren beiden erg lekker. De mousse had een goede chocoladesmaak, maar was vrij machtig. Zeker na twee andere gangen. Mijn vriend heeft de appeltaart helemaal opgegeten ondanks dat hij vol zat, zo smakelijk was deze.

Mijn Bistrot Chez Remy review

Dit was voor mij de tweede keer dat ik bij Bistrot Chez Remy at. De eerste keer was goed bevallen en ook nu smaakte het weer heerlijk.

Het is een groots opgezet restaurant met veel open ruimtes. Zeker tijdens piektijden kan het hier behoorlijk rumoerig worden. Ook kun je een verjaardagstaart bestellen (tegen bijbetaling) die al zingend naar je tafel wordt gebracht. De eerste keer hilarisch, maar na 20 keer toch best irritant.

Over het eten heb ik niet veel aan te merken. De porties waren ruim en goed van smaak. Wel jammer dat mijn vriend zijn steak doorbakken was in plaats van het bestelde medium. En dat onze serveerster haar dag niet had.

Het is geen goedkoop restaurant en voor €42 per persoon mag je best wat verwachten. Op z’n minst een steak die medium is i.p.v. doorbakken.

Zou ik dit restaurant aanraden? Ja en nee. De aankleding is echt heel leuk gedaan. Je waant je even in het restaurant van Chef Remy. Ook het eten is goed en er staat vrijwel voor elk wat wils op de kaart.

Voor de stevige prijs kun je ook in andere restaurants in Disneyland Paris eten, bijvoorbeeld in het Silver Spur Steakhouse. Je bent dan voor eenzelfde menu €40 kwijt, maar hebt meer keus uit verschillende gerechten.

Dus ja eten bij Bistrot Chez Remy als je fans bij je hebt van de film of attractie. Of als je een keer in het Ratatouille restaurant wilt eten. Maakt dat je niet zoveel uit? Dan zou ik de 2 euro uitsparen en naar Silver Spur Steakhouse in het Disneyland Park gaan.