Big Thunder Mountain

Big Thunder Mountain is een houten achtbaan die je vindt in Frontierland. Het is een van de meest geliefde attracties van Disneyland Parijs, niet alleen onder volwassenen maar ook kinderen vinden deze achtbaan geweldig.

Via de wachtrij, die in een “mijnbouw”-stijl is, kom je op het perron waar je in een van de mijnkarretjes kunt stappen. Zodra je het station verlaat gaan de karretjes in hoge snelheid onder het meer door, waarna je op het eiland terecht komt.

Wat maakt Big Thunder Mountain zo bijzonder

Big Thunder Mountain is een populaire attractie. Hierdoor zijn de rijen vaak lang. Heb je geen zin om te wachten, haal dan een Fastpass bij de kiosk net voorbij de ingang van de attractie.

De reden waarom Big Thunder Mountain zo populair is, is omdat de achtbaan geschikt is voor het hele gezin. Je gaat niet over de kop, je maakt geen enge bochten of een val van grote hoogte. Ook is de rit relatief rustig, vergeleken met de andere achtbanen zoals Space Mountain: Mission 2 of Crush’s Coaster.

Toch is de rit zeker niet suf en ook erg geschikt voor volwassenen. Als je van achtbanen houdt kan je deze attractie zeker waarderen. Het thema is tot in de details doorgevoerd en tijdens de rit zal je zeker verrast worden. Deze achtbaan mag je zeker niet missen!

Is de attractie geschikt voor kinderen?

De minimale lengte voor deze attractie is 1.02m. Kleine kinderen mogen in deze attractie als ze het aandurven. Een deel van de rit is in het donker en de trein rijdt op hoge snelheid. Weet je niet zeker of je kindje in een achtbaan durft? Probeer dan eerst een ritje in Casey Jr le Petit Train du Cirque (Fantasyland).

Big Thunder Mountain in het kort

  • Type attractie: achtbaan (gaat niet over de kop)
  • Fastpass: ja
  • Wachttijd: gemiddeld – lang
  • Kortste wachttijd: ’s ochtends, vlak na de park opening
  • Open tijdens “Extra magic hours”: Nee
  • Minimumlengte: 1.02m, niet aanbevolen voor kinderen onder de 3 jaar
  • Niet geschikt voor: zwangere vrouwen, mensen met nekklachten en iedereen met hart- en rugproblemen die verergerd zouden kunnen worden door de rit

Laat een reactie achter

Scroll naar boven