Home Blog De leukste bezienswaardigheden in Verona

De leukste bezienswaardigheden in Verona

Gepubliceerd: Bijgewerkt op

Gaat je hart kloppen als je denkt aan een leuke citytrip in het altijd prachtige Italië? Dan mag een bezoek aan Verona zeker niet ontbreken op jouw bucketlist. Voor zowel jong als oud is er meer dan genoeg te beleven en de kans is groot dat je de mooiste herinneringen maakt tijdens een bezoek aan de stad. Maar wat zijn nu de leukste bezienswaardigheden in Verona? Je leest het allemaal hier.

Breng een bezoek aan de kathedraal van Verona

De kathedraal van Verona kun je erg goed vergelijken met de Basilica di San Zeno Maggiore. Een bezoek aan de kathedraal is dan ook zeker de moeite waard.

De voorgevel van de kathedraal is rijkelijk versierd met de mooiste beelden en in de kerk valt het je direct op met hoeveel finesse de mooie glas-in-lood ramen zijn gemaakt.

Tip! Spot ook zeker een groot fresco boven het grote altaar van de kathedraal. Omdat Italië nog steeds streng christelijk gelovig is, is het wel zo netjes om je schouders en knieën te bedekken tijdens en bezoek aan de kathedraal.

Waan je in romantische sferen tijdens een bezoek aan het balkon van Julia

Verona staat natuurlijk bekend als de stad van het liefdesverhaal van Romeo en Julia. Je komt de naam van Julia dan dan ook meerdere keren in de stad tegen in de vorm van straatnamen en natuurlijk gedrukt op de vele leuke souvenirs.

Een bezoek aan het balkon van Julia is waarschijnlijk dan ook een van de dingen die op jouw agenda staan. Het balkon is erg eenvoudig te bezoeken aan de Via Cappello 23. Daarnaast kun je ook een bezoek brengen aan de woning van Julia.

Bekijk je het beeld van Julia in de nabijgelegen tuin, dan zie je dat er aardig wat verkleuringen te zien zijn op het beeld. Dat is ook helemaal niet zo gek, want de mythe gaat dat als je haar buste aanraakt, je binnen een jaar de liefde van je leven ontmoet.

Ontdek het bruisende leven van de stad op Piazza delle Erbe

Tijdens een bezoek aan Verona breng je ongetwijfeld bewust of onbewust een bezoek aan Piazza delle Erbe. Dit is een erg levendig plein in de stad en bruist van de leuke marktkraampjes.

Wie weet scoor je hier de mooiste souvenirs, het lekkerste fruit of fijne kruiden om mee te koken als je weer thuis bent na een onvergetelijke vakantie.

Daarnaast zijn tal van leuke restaurants op steenworp afstand, zodat je de dag kan starten met een goede kop cappuccino of in de middag even op adem kunt komen met een lekker bord pasta.

Maak de mooiste foto’s bij Porta Borsari

Wist je dat Verona verschillende geweldige bruggen heeft die ook nog eens een erg rijke historie kennen? Deze bruggen dateren uit de Romeinse tijd en dienden destijds als stadspoorten.

De Porta Borsari dateert uit de 1e eeuw na Christus en staat vandaag de dag bekend als een van de mooiste en best bewaarde stadspoort van de stad.

Omdat de brug een belangrijke toegang was tot de stad, is deze rijkelijk gedecoreerd met tal van mooie details. De brug is dan ook zeker het fotograferen waard! 

Het Romeinse Colosseum in het klein bij Arena di Verona

Wie denkt aan een Italiaans amfitheater uit de Romeinse tijd, denkt natuurlijk al snel aan het Colosseum in Rome. Echter kent het land nog verschillende andere amfitheaters die minstens zo mooi is.

Het Romeinse Colosseum in het klein bekijk je bij Arena di Verona. Destijds was er in het theater plek voor maar liefst 30.000 bezoekers.

Leuk om te weten is dat er vandaag de dag nog steeds verschillende evenementen worden georganiseerd. Denk hierbij aan opera’s en concerten.

Liefhebbers van kastelen halen hun hart op bij Castelvecchio

Het is helemaal niet zo gek dat liefhebbers van kastelen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan Castelvecchio. Het lijkt haast alsof je naar een prachtig schilderij kijkt als je het kasteel als uitzicht voor je hebt. Het lijkt haast alsof je even in de middeleeuwen stapt.

Het kasteel kun je zonder een tour bezoeken en is erg makkelijk te bereiken vanuit de stad. De kasteelburg van Castelvecchio is destijds gebouwd, zodat het voor de adellijke familie Della Scala mogelijk was om het kasteel te ontvluchten als omstanders dreigden het kasteel aan te vallen.

Kom even helemaal tot rust tijdens een wandeling door Giardino Giusti

De kans is erg groot dat je in Verona overspoeld wordt met geweldige indrukken. Wil je daar even van bijkomen of is het behoorlijk warm tijdens een bezoek aan de stad? Je komt in beide gevallen tot rust tijdens een wandeling door Giardino Giusti.

De tuinen zijn erg weelderig aangelegd en de paden zijn rijkelijk versierd met onder meer bloemen, bomen en beelden. 

De Aquardens thermale baden van Verona liggen iets buiten de stad

Bron afbeelding: Aquardens

Breng je een bezoek met je partner aan de stad? Dan ben je vast en zeker ook druk zoekende naar een leuke activiteit waar quality time centraal staat.

Zoek de nodige verkoeling op door een bezoek te brengen aan de Aquardens thermale baden van Verona. De baden zijn op ongeveer 20 minuten van de stad verwijderd.

Je geniet van een fantastisch uitzicht over de heuvels van Valpolicella en je komt even helemaal tot rust in het thermale water.

Bekijk de thermale baden en prijzen

De bezienswaardigheden in Verona zijn erg goed te bezoeken vanuit een van de vakantieparken in de regio

Je hebt op dit moment vast en zeker een beter beeld gekregen van alle activiteiten die je zoal kunt ondernemen. In dat geval is het natuurlijk wel zo fijn dat je dichtbij de stad verblijft. Alleen op deze manier haal je het maximale uit je verblijf en voorkom je lange reistijden. De bezienswaardigheden in Verona zijn erg goed te bezoeken vanuit een van de vakantieparken in de regio.

Wordt Verona jouw volgende vakantiebestemming?