Home Dagje uitPretparkenDisneyland Paris Beste tijd in 2021 om naar Disneyland Paris te gaan!

Beste tijd in 2021 om naar Disneyland Paris te gaan!

door Bianca

Disneyland Paris gaat weer open! Vanaf 17 juni 2021 ontvangen ze weer een – beperkt – aantal bezoekers in het Disney resort. Voor ons Nederlanders is het nog even afwachten wanneer ook wij weer mogen gaan. Want op het moment van schrijven staat Frankrijk nog steeds op oranje, wat betekent dat vakanties helaas nog worden afgeraden.

Desalniettemin, kunnen we natuurlijk al wel plannen maken. Want ik weet dat velen van jullie staan te trappelen om (weer) te gaan. Daarom in dit artikel de beste tijd in 2021 om naar Disneyland Paris te gaan. De conclusie zal gebaseerd zijn op drukte, mogelijke richtlijnen en het weer.

Beste tijd om in 2021 naar Disneyland Paris te gaan

Wanneer we straks weer mogen zullen we waarschijnlijk weer massaal naar het Franse pretpark afreizen. Het blijft een immens populaire vakantiebestemming. Zeker nu er hard wordt gewerkt om het park klaar te maken voor de 30e verjaardag in april 2022. Veel zaken worden voorzien van een verse verfbeurt, waaronder het kasteel.

Dus weet dat je, als je dit jaar gaat, het kasteel niet in het echt kunt bezichtigen. Je zult het moeten doen met een enorme print van het kasteel op een doek. Behalve het kasteel zijn de andere attracties voorlopig geopend, dus wat dat betreft is dit nu een hele goede tijd om te gaan.

Rustigste periodes in Disneyland Paris (in 2021)

Deze foto heb ik vorig jaar augustus genomen tijdens een hittegolf, er was toen vrijwel niemand in Fantasyland

Niemand heeft zin om lang in de rij te staan. Zeker niet voor een attractie. Daarom krijg ik regelmatig de vraag uit mijn omgeving, en van lezers van de site, wat nou de rustigste periodes zijn om te gaan.

Al voor de hele pandemie was al duidelijk dat het nooit meer echt rustig zou zijn in Disneyland Paris. Het resort was, en is, immens populair. En niet alleen onder de Nederlanders, ook veel Engelsen, Belgen, Spanjaarden, Italianen, Duitsers en natuurlijk Fransen trekken massaal naar dit park.

Weet daarom dat als ik schrijf rustige periodes, dat er dan nog steeds wachttijden zijn maar van 10 minuten bij de minst populaire attracties tot meer dan een uur bij Crush’s Coaster.

De beste tijd om naar Disneyland Paris te gaan als je voor rust gaat is eind september, begin oktober, tweede week van november tot en met half december.

Doordat je voor Disneyland Paris voorlopig een reservering nodig zult hebben kun je online goed zien hoe vol het park is. Een beperkte capaciteit betekent helaas niet dat het dan ook rustiger is bij de attractie. Er kunnen namelijk ook minder mensen mee per karretje. Dus uiteindelijk schiet je er qua wachttijden niet zoveel mee op.

Wanneer het tijdens de zomermaanden aanzienlijk rustiger is, is als het erg warm is. Dan merk je dat mensen vaak ‘s middags, wanneer de temperaturen oplopen het pretpark inruilen voor het zwembad.

Het weer

Strakblauwe hemel in juli 2019

Een andere reden om wel of niet naar Disneyland Paris te gaan is het weer. Veel mensen lopen er toch het liefst wanneer het er droog en zonnig is.

Qua weer is het in Disneyland Paris redelijk vergelijkbaar met ons. Alleen is het er vaak enkele graden warmer in de zomer en enkele graden kouder in de winter. Ook zijn de herfstdagen vaak wat regenachtiger en laat de zon zich minder vaak zien.

Als je in 2021 naar Disneyland Paris gaat en je wilt goed weer dan zou ik tijdens de zomermaanden gaan, uiterlijk tot en met eind september. Dan is het nog overwegend droog en warm. Tijdens de zomer is er een kans op hele hete dagen. Zowel in 2019 als 2020 heb ik met temperaturen rond de 40 graden in Disneyland Paris gelopen.

Wij zijn ook weleens in november geweest, dan is het al vaak wat kouder maar nog niet te koud. Je hebt aan een sjaal en handschoenen dan meestal al genoeg. En juist als het wat kouder is, blijft het meestal droog.

Beste tijd om te gaan is – wat betreft het weer – de periode t/m september. Dan hoef je je om het weer geen zorgen te maken.

Maatregelen

Hoewel Disneyland Paris de beiden pretparken en attracties weer opent, is het helaas nog steeds niet als vanouds. De komende maanden zullen er nog allerlei richtlijnen blijven gelden die wellicht een impact kunnen hebben op je verblijf.

Het houdt voornamelijk in dat je verplicht bent afstand te houden, er gevraagd wordt zoveel mogelijk je handen te desinfecteren, er minder mensen tegelijk in een attractie kunnen en dat er minder tafeltjes staan in een restaurant. Het is dan ook aan te raden om ruim van tevoren te reserveren als je ergens wilt eten.

Een andere maatregel is dat je vooraf je bezoek moet reserveren. Dat hoeft niet als je een verblijf hebt geboekt in een Disney hotel. Heb je een jaarpas of losse tickets? Dan moet je vooraf een dag reserveren waarop je de parken mag bezoeken. Zonder reservering krijg je ook geen toegang helaas. Reserveren is trouwens zo gedaan via de Disneyland Paris website.

Tenslotte is er iets waar Disneyland Paris niet zoveel aan kan doen, we mogen als Nederlanders namelijk nog niet die kant op. Het is nog steeds een oranje bestemming. Verder heb je een negatieve test nodig of een bewijs van volledige inenting om toegang te krijgen tot het land. De huidige regels staan op Nederlandwereldwijd.nl.

Maar dan nu de vraag, wat is de beste tijd om naar Disneyland Paris te gaan in 2021 als we kijken naar de maatregelen. Dit vind ik een moeilijke.

Is het jullie enige bezoek aan Disneyland Paris en zijn jullie niet van plan nog terug te keren? Dan zou ik wachten tot in ieder geval na de zomer. Hopelijk is alles dan meer terug naar normaal en kan je Disneyland Paris ervaren zoals het bedoeld is.

Sta je net als ik te trappelen om weer terug te gaan en is dit zeker niet je laatste bezoek? Dan zou ik lekker gaan wanneer je wilt. Dan is het ongeacht de maatregelen fijn om weer terug te zijn en de magie te ervaren, al is het met wat aanpassingen.

Prijs

Met korting op je verblijf houd je geld over voor souvenirs

Ook niet geheel onbelangrijk, wat is de goedkoopste of meest betaalbare tijd om in 2021 naar Disneyland Paris te gaan?

Daarvoor wil ik je eigenlijk weer terugverwijzen naar het eerste stuk over de drukte. Wist je dat de prijs afhankelijk is van de drukte? Hoe drukker hoe duurder het verblijf of de tickets. Daarom zul je tijdens de zomermaanden, de laatste twee weken van oktober en de laatste week van december het duurst uit zijn.

De periodes daartussen zijn stukken goedkoper. Houd nu ook goed de vroegboekkortingen in de gaten, ze zijn namelijk voorzichtig aan weer begonnen met het geven van korting op verblijven. Plus je krijgt de beste-prijs-garantie, wat niet alleen betekent dat dezelfde reis nergens anders goedkoper is, ook wordt deze in de toekomst niet goedkoper. Met daarbij de flexibele opties mocht de reis onverhoopt niet doorgaan.

Wat is de beste tijd om in 2021 naar Disneyland Paris te gaan?

Als we al het hierboven staat samen vatten dan komen we tot de volgende conclusie wat de beste tijd in 2021 is om naar Disneyland Paris te gaan:

  • Rustigst: september t/m half oktober, en half november t/m half december
  • Beste weer: zomermaanden en de herfst t/m oktober
  • Minste maatregelen: hopelijk na de zomer
  • Laagste prijs: september t/m half oktober, en half november t/m half december, en vergeet de vroegboekkorting niet!

Als we alles dan bij elkaar optellen dan is september een hele goede tijd om te gaan. Willen jullie tijdens de zomervakantie dan zou ik aan het eind van augustus gaan als dat mogelijk is of aan het begin van juli. Vanaf half juli t/m half augustus is het niet alleen druk of duur, maar ook erg warm.

Zelf wacht ik waarschijnlijk ook tot september om te gaan. Het is nog onzeker wanneer we weer die kant op mogen, plus ik hoop dat alles tegen die tijd weer redelijk normaal is. Nou schrijf ik dit vol overtuiging, maar het kan ook zomaar zijn dat ik volgende week een verblijf boek voor juli of augustus. Want net als velen kan ik ook weer wat magie gebruiken in mijn leven, daar heb ik dan best wat voor over!


Leukste kortingsacties!

Nog meer leuke artikelen

Laat een reactie achter